De 10 beste gratis programmeergames van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste gratis programmeergames van 2022
De 10 beste gratis programmeergames van 2022
Anonim

Programmeur zijn is geen gespecialiseerde vaardigheid die is voorbehouden aan mensen die op IT-afdelingen of op technologie gerichte industrieën werken. Een scala aan carrières vereist een bepaald niveau van codeervaardigheid om een instappositie te bemachtigen.

De volgende gratis programmeergames zijn bedoeld voor alle leeftijden en ervaringsniveaus en zijn ontworpen om je op weg te helpen in een aantal programmeertalen.

Alle games in deze lijst kunnen worden gespeeld in alle belangrijke webbrowsers, tenzij anders aangegeven.

CheckiO

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Chrome- en Firefox-browseradd-ons breiden de functieset uit.
  • Vertalingen zijn beschikbaar in verschillende talen.
  • Community code reviews zorgen ervoor dat je op de goede weg bent.

Wat we niet leuk vinden

De gebruikersinterface is op sommige plaatsen een beetje onhandig.

Bedoeld voor zowel beginners als gevorderde ontwikkelaars, voert CheckiO je uit met het oplossen van uitdagingen met behulp van Python of JavaScript. Je krijgt de mogelijkheid om in te loggen met een e-mailadres of je Google-, Github- of Facebook-account te gebruiken om een basis te bouwen van waaruit je vijanden kunt aanvallen of afweren door middel van programmeertaken.

CodeCombat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed tempo, volledig absorberende lessen.
  • Gevorderde gebruikers kunnen hun eigen levels bouwen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geavanceerde niveaus vereisen betaling.
  • In-game tutorials zijn een beetje verwarrend voor beginners.

CodeCombat's kernteam werkte samen met honderden open-source bijdragers om een plezierige manier te creëren om te leren programmeren terwijl je op avontuur gaat door kerkers, bossen, bergen, woestijnen en andere coole landschappen. Leer CoffeeScript, JavaScript of Python terwijl je personage ervaringspunten en buit verdient, en onderweg mini-speurtochten voltooit door code te schrijven in een klassieke RPG-omgeving.

Naarmate je vordert, kun je geavanceerde gebieden ontgrendelen, zodat het spelen nooit vermoeiend wordt. De CodeCombat-klasversie biedt tools voor docenten en studenten, waarmee je de voortgang kunt volgen en zelfs op jonge leeftijd een legitieme programmeur kunt worden.

CodinGame

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Indrukwekkende gamification met middelen voor het werven van banen.
  • Zo boeiend dat je misschien vergeet dat het de bedoeling is dat je leert.

Wat we niet leuk vinden

We hebben geen noemenswaardige nadelen gevonden met CodinGame.

CodinGame's minigames zijn ontworpen om bekwame programmeurs naar een hoger niveau te tillen. Het is een uitdagende omgeving waar je een van de meer dan twee dozijn programmeertalen leert, inclusief de belangrijkste opties, evenals minder bekende digitale dialecten zoals Dart en F.

Games bevatten turn-based solo- en multiplayer-uitdagingen, met de optie om deel te nemen aan klassementen om die competitieve sappen te laten stromen. Of je nu buitenaardse wezens neerschiet, motorfietsen racet of je een weg probeert te banen door een verraderlijk doolhof, de leermethoden van CodinGame zijn verslavend en plezierig.

Codewars

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan op de lange termijn extreem effectief zijn als je je eraan houdt.
  • Abonnees kunnen communiceren met anderen in de Codewars-community.

Wat we niet leuk vinden

  • Moeilijke vragen worden soms te vroeg in het leerproces gesteld.
  • Kan geen account aanmaken totdat je je basiskennis van code hebt bewezen.

Codewars biedt lessen voor meer dan 20 programmeertalen, waaronder PHP, Python, SQL, C++, Java, JavaScript en Ruby, en hanteert een unieke benadering van leren. Studenten trainen in een virtuele dojo en oefenen kata-oefeningen terwijl ze streven naar ware perfectie van hun code.

Gekwalificeerde programmeurs kunnen profiteren van de enorme lesbibliotheek en communiceren met anderen in de Codewars-gemeenschap. Aan deze oefeningen en spelletjes zijn kosten verbonden. We hebben Codewars op deze lijst opgenomen omdat een volledig functionele gratis proefversie kan worden aangevraagd via de website van het bedrijf.

Lift Saga

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Als je code niet helemaal juist is, zul je de uitdagingen niet aangaan.
  • Alleen ervaren JS-programmeurs voltooien de laatste uitdaging.

Wat we niet leuk vinden

  • Onvoldoende feedback voor JavaScript-beginners.
  • De interface is niet zo flitsend als andere opties in deze lijst.

Deze game vereist dat je individuele uitdagingen voltooit met een virtuele liftbank, zoals het vervoeren van 15 mensen in 60 seconden of minder. U wordt gevraagd om de beweging van deze liften te coderen met JavaScript, waarbij gebruik wordt gemaakt van vooraf gedefinieerde functies zoals goToFloor en loadFactor om uw doel te bereiken.

Robocode

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je schrijft de kunstmatige-intelligentiecode voor een robot en hebt controle over hoe deze zich gedraagt.
  • Moet overwegen wat potentiële tegenstanders hebben gepland voor de arena.

Wat we niet leuk vinden

Competities zijn gericht op programmeurs van een lager niveau, dus ervaren programmeurs hebben een te groot voordeel.

In Robocode heb je de taak om een virtuele tank te maken in Java of een andere taal zoals C of Scala, die je vervolgens in re altime de strijd aangaat met andere door gebruikers gegenereerde robots. In wezen speel je de rol van een online BattleBots-deelnemer, waarbij je een soldeerbout en staal vervangt door identifiers en operators.

Ruby Warrior

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Rekening houden met de gezondheid van je krijger vereist geavanceerde codeeroplossingen voor Ruby-beginners.
  • Lees kunstmatige intelligentie lessen zodat je held zijn weg naar het hoogste niveau kan vinden.

Wat we niet leuk vinden

Als je niet bekend bent met de basissyntaxis van Ruby, kom je niet ver in dit spel.

Ruby's gemakkelijk leesbare stijl maakt het een ideale taal om te leren door middel van dit soort spellen. Je ridderpersonage beklimt een toren vol gevaren, inclusief gevaarlijke obstakels en boze vijanden, allemaal door de magie van code die je moet schrijven.

Swift Speeltuinen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Alles elimineert het gevoel van overweldigd te zijn, wat gebruikelijk is bij nieuwe programmeurs.
  • Kan een geweldige stap zijn in de ontwikkelingswereld van Apple.

Wat we niet leuk vinden

Hoewel bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen, suggereren Swift's interface en relatief langzame progressie iets anders.

Swift Playgrounds is een gratis iPad- en macOS-app gericht op het aanleren van de Apple Swift-taal, die wordt gebruikt om apps te bouwen voor iOS, macOS, Apple TV en Apple Watch. Swift Playgrounds maakt deel uit van het Apple Everyone Can Code-initiatief en begint met de basisprincipes van coderen en werkt zich op door puzzels en andere uitdagingen te presenteren die alleen kunnen worden opgelost door middel van programmeerconcepten.

Download voor

Tynker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Komt uit in kinderspellen - voelt meer als spelen dan leren.
  • Speel gratis 20 programmeergames voordat je de betaalmuur bereikt.
  • De gratis versie bevat alle Minecraft-skins, mods, add-ons en toegang tot een gratis privéserver.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige help-pop-ups zijn te uitgebreid voor de doelgroep.
  • Tynker is niet zo intuïtief als het zou kunnen zijn, vooral gezien de demografische doelgroep.

Bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder, Tynker leert verschillende programmeertalen, waaronder HTML, JavaScript, Python en Swift, samen met op blokken gebaseerde codering. Er worden verschillende codepuzzels aangeboden, evenals leuke uitdagingen om Minecraft-skins, mods, mobs en add-ons te maken.

Er zijn ook spellen voor meerdere spelers beschikbaar, waarmee je je programmeervaardigheden kunt vergelijken met andere junior programmeurs door deel te nemen aan verschillende activiteiten. Sommige activiteiten omvatten het verzamelen van monsters en ze trainen om gevechten te winnen of spreuken uit te spreken tegen je tegenstanders in een arena voor vier spelers.

VIM Adventures

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Leuk startpunt voor iedereen die niet bekend is met vi of vim.
  • VIM Adventures wordt gebruikt door beheerders, programmeurs en ervaren gebruikers en neemt je mee door een doolhof in kerkerstijl met behulp van vim-syntaxis.

Wat we niet leuk vinden

Er is een vergoeding vereist om iets te leren dat verder gaat dan de basisbedieningen.

Een verbeterde versie van de vi-teksteditor voor op Linux gebaseerde besturingssystemen, vim's sneltoetsen en meerdere modi maken het krachtiger dan een standaard kladblok-achtige applicatie of een tekstverwerker. Met de toepasselijke slogan, "Zelda ontmoet tekstbewerking", staat het spel beweging van de cursortoets toe, maar het suggereert sterk dat je in plaats daarvan h, j, k en l gebruikt om de echte vim-ervaring te simuleren.

Aanbevolen: