De 8 beste Facebook- alternatieven in 2021

Inhoudsopgave:

De 8 beste Facebook- alternatieven in 2021
De 8 beste Facebook- alternatieven in 2021
Anonim

Dit artikel behandelt een aantal solide alternatieven voor Facebook die het proberen waard zijn voor diegenen die overwegen van sociale netwerken te veranderen vanwege privacy- en beveiligingsproblemen of omdat ze iets nieuws en opwindends willen proberen.

We hebben acht Facebook- alternatieven gevonden die laten zien dat er nog genoeg sociale media-vissen in de internetzee zijn.

Meest veelbelovende Facebook- alternatief: Minds

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sterke focus op privacy en gegevensbeveiliging.
  • Berichten, vrienden en groepen werken op dezelfde manier als Facebook.
  • Zeer actieve gebruikersbasis.

Wat we niet leuk vinden

  • Uitzoeken hoe de Minds-token werkt, kan in het begin erg verwarrend zijn.
  • Geld verdienen met Minds vereist kennis van cryptovaluta.

Minds werd in 2015 gelanceerd als directe reactie op de groeiende bezorgdheid rond Facebook en de hoeveelheid gegevens die het over zijn gebruikers verzamelde. Het netwerk gaat er prat op prioriteit te geven aan de privacy en veiligheid van zijn gebruikers en verzamelt, in tegenstelling tot Facebook, helemaal geen informatie over gebruikersactiviteit om een algoritmische activiteitenfeed te maken.

Het Minds-netwerk is toegankelijk via een website en smartphone-app, beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten. Het werkt zeer vergelijkbaar met Facebook met betrekking tot zijn gebruikersprofielen, feeds, berichten, delen en groepen. Het onderscheidt zich echter door zijn cryptocurrency op te nemen, die gebruikers kunnen verdienen door boeiende inhoud te maken. Abonnees kunnen de cryptocurrency, de Minds-token, gebruiken om berichten op het netwerk te promoten of om te ruilen voor andere cryptovaluta en contant geld.

Download voor:

Coolest FB- alternatief sociaal netwerk: Vero

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een zeer stijlvolle smartphone-app met een fris ontwerp en premium gevoel.
  • Een chronologische tijdlijn betekent dat je geen berichten van vrienden mist.
  • Door de contacten van je telefoon te verbinden, is het heel gemakkelijk om vrienden en familie te vinden die al op Vero zijn.

  • Het ontbreken van een webversie kan het moeilijk maken om je profiel met anderen te delen.
  • Vero zal van nieuwe gebruikers eisen dat ze uiteindelijk een lidmaatschapsbijdrage betalen, wat de groei zou kunnen beperken.

Vero is een geweldig alternatief voor Facebook dat het bekijken waard is. Dit sociale netwerk is een app-only service, maar de app is prachtig ontworpen en gebruiksvriendelijk.

Een van de belangrijkste aantrekkingskrachten van Vero is de chronologische tijdlijn die alle berichten van je feed toont in de volgorde waarin ze zijn gepubliceerd. Net zoals Facebook dat vroeger deed. Vero's trok ook veel beroemdheden aan, wat de ervaring een beetje een premium sfeer geeft en het legitiemer maakt dan sommige van de andere alternatieve sociale-mediaplatforms. De plannen om over te stappen naar een betaald model voor alle nieuwe gebruikers zullen dit elitegevoel versterken. Huidige gebruikers hoeven zich echter geen zorgen te maken, want iedereen die zich vóór de wijziging heeft aangemeld, heeft een gratis account voor het leven.

Download voor:

Beste Facebook- alternatief voor artiesten: Ello

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een sterke focus op fotografen, filmmakers en andere makers.
  • Beschikbaar op internet en via smartphone-apps.
  • Zeer visueel ontwerp met grote afbeeldingen en geen advertenties.

Wat we niet leuk vinden

  • Door de dubbelzinnige menu-items kan Ello erg moeilijk te navigeren zijn.
  • Degenen die niet-kunstonderwerpen willen bespreken, zullen zich snel vervelen.

Ello was het gesprek van de dag toen het in 2014 werd gelanceerd als een van de eerste serieuze concurrenten van het sociale netwerk Facebook. Sinds de lancering is Ello echter enigszins geëvolueerd van een Facebook-kloon tot een sociaal netwerk dat de creativiteit van gebruikers omarmt.

In plaats van gebruikers te vragen berichten te plaatsen over hun dag en andere interesses, moedigt Ello zijn gebruikersgroep nu aan om hun nieuwste schilderijen, films, tekeningen en fotografie te delen terwijl ze in contact komen met andere makers in hun omgeving voor echte evenementen en shows. Ello is een sociaal netwerk met een focus dat aantrekkelijk is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dergelijke creatieve onderwerpen.

Download voor:

Beste FB- alternatief voor nieuws: Twitter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sterke ondersteuning voor zowel de web- als app-versies.
  • Er zijn maar weinig andere sociale netwerken die in de buurt komen van het breken van nieuwsaankondigingen dan Twitter.
  • Zeer gebruiksvriendelijk en een enorme gebruikersbasis.

Wat we niet leuk vinden

  • Het kan moeilijk zijn om oudere familieleden te overtuigen zich aan te melden.
  • Veel trending topics op Twitter kunnen rommel zijn, een probleem dat Facebook ook heeft.

Facebook verlaten en op zoek naar een ander sociaal netwerk met een sterke nieuwsfocus? Je kunt Twitter echt niet verslaan, met meer dan 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers die tweeten over de laatste gebeurtenissen wereldwijd.

Nieuwsverhalen breken bijna altijd op Twitter voor Facebook en andere sites. Bovendien biedt dit sociale netwerk gebruikers ook de zeldzame mogelijkheid om rechtstreeks met redacteuren en journalisten te communiceren vanwege het grote aantal mediapersoneel dat de service gebruikt. Twitter is misschien niet geweldig om bij te praten met familieleden, maar als het gaat om op de hoogte blijven van het nieuws, kan het echt niet worden overtroffen.

Download voor:

Beste Facebook- alternatief voor werk: LinkedIn

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de veiligste sociale netwerken die er zijn met bijna geen pesterijen en intimidatie.
  • Een veel betere plek om vacatures te vinden dan Facebook.
  • Zeer betrokken gebruikers over een verscheidenheid aan professionele onderwerpen.

Wat we niet leuk vinden

  • LinkedIn is niet de plek voor familie- of persoonlijke discussies.
  • Verbinding maken met accounts en contacten uitnodigen om zich aan te melden is erg verwarrend.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat LinkedIn een betrouwbare website is voor werkzoekenden en recruiters. Het is de afgelopen jaren ook geëvolueerd tot een solide sociaal netwerk met een hernieuwde focus op de activiteitenfeed, de introductie van multimediaberichten en zelfs verhalen.

Terwijl LinkedIn niet bepaald een uitstekend alternatief is voor Facebook voor mensen die willen chatten over familieroddels. Het is een geweldig sociaal netwerk voor diegenen die willen posten en lezen over bedrijven, financiën, onroerend goed en andere, meer professionele onderwerpen. Het is ook een uitstekende vervanging voor degenen die de Facebook Marketplace hebben gebruikt om vacatures te zoeken of te plaatsen. LinkedIn is in dit opzicht enorm superieur aan Facebook, omdat dit hele sociale netwerk is ontworpen rond het sollicitatieproces en het ontdekkingsproces van werknemers.

Download voor:

Beste FB- alternatief voor vrienden en familie: Instagram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De focus op foto's en video maakt berichten gemakkelijk te consumeren.
  • De meeste Facebook-gebruikers zijn al op Instagram.

Wat we niet leuk vinden

  • Instagram is eigendom van Facebook, dus het is geen optie als je privacykwesties hebt.
  • Spamberichten en opmerkingen komen vaak voor.

Als je Facebook laat vallen als onderdeel van een plan om het aantal apps dat op je telefoon is geïnstalleerd te verkleinen of om het aantal websites dat je per dag bezoekt te verminderen, is het niet erg om fulltime over te stappen op Instagram idee. De overgrote meerderheid van je Facebook-vrienden zit waarschijnlijk al op Facebook. Velen van hen zullen hun familie- en andere levensupdates al op hun Instagram-profielen plaatsen. Het beste is dat de meeste Instagram-gebruikers discussies over politiek, wereldnieuws en religie tot een minimum beperken. Win-win.

Als je Facebook echter verlaat vanwege je privacy en persoonlijke gegevens, is Instagram niets voor jou. Het is nu heel erg gekoppeld aan Facebook en alle problemen die je had met het verzamelen van gegevens op Facebook, zijn ook van toepassing op Instagram.

Download voor:

Beste Facebook- alternatief voor berichten: Telegram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Alle mogelijkheden van Facebook Messenger.
  • Zeer eenvoudig om contacten toe te voegen en nieuwe chats te beginnen.
  • Telegram heeft een sterke focus op privacy.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet misschien wat tijd besteden aan het overtuigen van vrienden en familieleden om het te installeren.
  • Je moet elk contact afzonderlijk controleren om hun berichten te zien.

Telegram is een van de snelstgroeiende berichten-apps en heeft sinds januari 2021 meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. Een van de belangrijkste redenen voor deze toename in populariteit is de focus op privacy.

Telegram beschikt over alle belangrijke communicatiefuncties van de DM-service van Facebook, zoals tekstchats, spraakoproepen, leuke stickers (je kunt Telegram-stickers maken) en mediabijlagen. Het ondersteunt ook groepsoproepen met ondersteuning voor miljoenen luisteraars, groepen en openbare kanalen die je kunt posten zoals je zou doen op een Facebook-profiel.

Download voor:

Beste alternatief voor Facebook-groepen: Reddit

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gevestigd platform met miljoenen gebruikers die elk denkbaar onderwerp bespreken.
  • Gesprekken zijn heel gemakkelijk om aan deel te nemen.
  • Gebruikersprofielen zien eruit en werken als Facebook-profielen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het tekst-zware ontwerp kan sommige gebruikers intimideren.
  • Reddit gaat meer over openbare gesprekken dan over privéverbindingen.

Degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor de functie Groepen van Facebook, zullen veel waarderen aan Reddit, dat forums heeft voor vrijwel elk thema en elke community onder de zon. Van Xbox-videogames tot de nieuwste kookrecepten en UFO-waarnemingen, er is een Reddit-thread voor iedereen, en de meeste zijn ongelooflijk actief, zelfs meer dan op Facebook.

Deelnemen aan Reddit en posten in discussies is relatief eenvoudig. Er kan echter enige verwarring ontstaan bij het navigeren door reacties op een bericht die soms op een niet-intuïtieve manier zijn samengevouwen en opgemaakt. Reddit heeft ook een sterke focus op discussies, wat uitstekend is, hoewel het degenen kan teleurstellen die gewend zijn aan de gebruikersgerichte focus van Facebook Group.

Aanbevolen: