De 6 beste couch-to-5k-apps voor 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste couch-to-5k-apps voor 2022
De 6 beste couch-to-5k-apps voor 2022
Anonim

Als je niet bijzonder actief bent, maar iets aan je conditie wilt doen, is deelname aan de Couch to 5K-beweging misschien wel iets voor jou. Het is uitgevonden in 1996 en is een oefenprogramma dat is ontworpen om de bankaardappelen langzaam, in de loop van weken of zelfs een paar maanden, hun kracht en uithoudingsvermogen te laten opbouwen totdat het mogelijk is om een 5K-run te voltooien. Er zijn veel variaties op het Couch to 5k-trainingsprogramma, maar een goede plek om te beginnen is met een mobiele app die je helemaal naar je doel kan leiden: ongeveer 5,1 mijl hardlopen. Hier is een verzameling van zes van de beste apps voor Android om je van de bank naar 5K te brengen.

De onderstaande apps zijn voor Android, maar we behandelen ook actieve apps op de iPhone.

C25K

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Mogelijkheid om delen van een training over te slaan of te herhalen.
  • Route is in kaart gebracht.
  • Bewaarde afspeellijsten als je je abonneert.

Wat we niet leuk vinden

Week één is een beetje te ambitieus voor sommige nieuwelingen.

C25K zet je op een trainingsschema van acht weken. Je begint week 1 met afwisselend wandelen en rennen of 20 minuten, hoewel zelfs deze babystap voor sommige mensen te belastend kan zijn. De interface is eenvoudig, met een schuifbare tijdlijn van je oefeningen en je kunt met een enkele tik in elke sessie springen. Eenmaal in een sessie kondigt de app aan wat je moet doen - wandelen, joggen, enzovoort - en vertelt hij je hoe ver je in de sessie bent. Jij hebt de controle; je kunt terugspoelen en een stap herhalen of doorgaan naar het einde.

De app brengt je sessies in kaart en je kunt berichten op sociale media plaatsen. Het is gratis, maar er is een upgrade van $ 5 per maand (Zen Unlimited Pass) die extra functies toevoegt, zoals samengestelde afspeellijsten en de mogelijkheid om calorieën en afstand bij te houden.

Zombies, rennen! 5k-training

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Absoluut heerlijk concept.
  • Leuke stemacteurs houden je bezig.
  • Run registreert route, tempo en calorieën.

Wat we niet leuk vinden

Niet genoeg verhaal betekent lange stilte.

Misschien wel het slimste trainingsprogramma ooit, deze app met zombiethema bevat een verhaal in script om naar te luisteren terwijl je aan het trainen bent, met een meeslepend verhaal in Walking Dead-stijl om je af te leiden van het sporten. Het programma van acht weken verdeelt elke oefening in secties, zoals 5 minuten wandelen, 5 minuten hardlopen, enkele stationaire oefeningen, gevolgd door meer wandelen en rennen.

Hoewel je optioneel muziek kunt afspelen, omdat er veel lege ruimtes zijn tussen de stemacteurs, is deze app het beste voor mensen die graag naar podcasts luisteren terwijl ze sporten. Wat leuk is, is dat de oefeninstructies in het verhaal zijn geïntegreerd. De app is gratis, maar met een abonnement van $ 6 per maand krijg je extra zombie-avonturen nadat je je eerste mijlpaal van 5K hebt bereikt.

Rennen: nul tot 5K

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan nul tot 5K of 5K tot 10K kiezen.
  • Langer plan dan veel.
  • Geen advertenties of in-app aankopen.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet veel persoonlijkheid.
  • Geen tracking- of kaartfuncties.

Als je een eenvoudige trainer wilt die alle essentiële dingen doet zonder veel extra pluisjes, is Just Run een goede keuze. De app biedt twee verschillende trainingsprogramma's. Er is een plan van nul tot 5K en een plan van 5K tot 10K, dus je kunt Just Run gebruiken om door te trainen nadat je je eerste mijlpaal hebt bereikt. Nog een leuke bijkomstigheid: de app verlengt het 0 tot 5K-plan tot 9 weken, zodat je 3 extra trainingsdagen kunt nemen om je voor te bereiden op je eerste race. Elke sessie bouwt slim voort op de vorige met veel variatie in opbouw en intervallengtes. Meer dan bij veel andere trainingsprogramma's zul je je niet vervelen.

En hoewel er geen in-app-aankopen of advertenties zijn, is de interface kaal en saai, zonder visuele opsmuk of extra functies. En er zijn geen tracking- of kaartfuncties om uw voortgang in kaart te brengen.

Start to Run. Hardlopen voor beginners

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Aanpasbare trainingen.
  • Eenmalige kleine vergoeding om de hele app te ontgrendelen.
  • Kan een weekschema maken.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen stapsgewijze veranderingen elke week aan het trainingsschema.
  • Geen in-app toegang tot muziek.

Start to Run heeft een iets andere benadering dan veel trainingsapps. In plaats van specifiek naar een 5K te werken, kun je kiezen in welke van de vier trainingsprogramma's je wilt duiken, met doelen variërend van 20 minuten hardlopen tot een heel uur hardlopen. Als uw doel een 5K is, kunt u kiezen voor niveau 2, het doel van 30 minuten.

Helaas is elke training binnen een niveau hetzelfde, met dezelfde mix van loop- en hardloopintervallen van de eerste tot de laatste dag, dus het brengt je niet echt stapsgewijs naar je doel. Aan de andere kant kun je het plan tijdens een training on-the-fly aanpassen; je kunt de loopintervallen overslaan met een tik als je meer wilt rennen, maar je kunt de loopintervallen niet overslaan.

Voor een eenmalig bedrag kun je meer functies ontgrendelen, zoals de mogelijkheid om aangepaste trainingen te maken en meer statistieken over je voortgang te bekijken.

Nike Run Club

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote verscheidenheid aan begeleide runs met commentaar.
  • Aangepaste plannen in het gedeelte Mijn Coach.
  • Elegante app met volledige functionaliteit.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo vriendelijk voor gloednieuwe hardlopers.
  • Moet inloggen.

Nike laat je de app niet anoniem gebruiken; je moet inloggen. Maar dat is een kleine prijs voor een app zonder in-app-aankopen of advertenties. Meer dan de meeste andere apps in deze collectie, is de Nike Run Club een hardloop-app voor algemeen gebruik, maar je kunt er ook een plan mee maken om je 5K te halen met behulp van de My Coach-functie.

Hier kun je een algemeen plan kiezen, zoals het Aan de slag-plan van 4 weken, en het aanpassen met details zoals hoe vaak je elke week kunt hardlopen. Naast de Coach worden er begeleide runs verteld om je te helpen beter te worden en verschillende soorten runs te proberen.

RunDouble

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel trainingsschema's.
  • Goedkoop om te upgraden.
  • Rijke logging van je trainingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Lelijke interface.
  • Moet betalen voor het 5K-abonnement.

RunDouble is niet uitsluitend gericht op couch-to-5K; het bevat meer dan een dozijn trainingsplannen om je voor te bereiden op alles, van leuke runs tot een halve marathon. Alleen de Fun Run-abonnementen zijn gratis, maar je kunt het couch-to-5K-abonnement 2 weken proberen voordat je beta alt om te upgraden, en de upgrade is waanzinnig goedkoop ($ 3 voor onbeperkte toegang tot $ 1,59 voor de 5K-abonnementen).

De eigenlijke runs zijn herhalingen van lopen en rennen met een gestage beperking totdat je 20 minuten of langer rent. De eigenlijke interface is ronduit lelijk, maar het is functioneel en je kunt elk interval (lopen of rennen) op elk moment overslaan. Wanneer de training voorbij is, houdt het logboek een hele reeks informatie bij, waaronder een grafiek van uw tempo.

Aanbevolen: