Apps downloaden op een Surface Pro

Inhoudsopgave:

Apps downloaden op een Surface Pro
Apps downloaden op een Surface Pro
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Windows Store pictogram in de Windows taakbalk.
  • Gebruik de Windows Store-catalogus om een app te vinden die je wilt downloaden.
  • Selecteer Get (als de app gratis is) of Buy (als het betaald is) om de app te downloaden.

Dit artikel bevat instructies voor het downloaden van apps op een Surface Pro.

Apps downloaden op een Surface Pro

De Microsoft Surface Pro wordt geleverd met Windows 10 geïnstalleerd. Het is compatibel met honderdduizenden apps die teruggaan tot Windows 95, maar de Windows Store is een erg handige plek om apps te vinden en te downloaden. Zo download je apps uit de Windows Store op een Surface Pro.

  1. Tik op het Windows Store-pictogram op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Gebruik de Windows Store-catalogus om een app te vinden die je wilt downloaden. Je kunt ook naar een app zoeken met de zoekfunctie in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Tik op het pictogram van de app die je wilt downloaden in de catalogus of, als je de zoekfunctie gebruikt, in het zoekveld.

    Image
    Image
  4. Je ziet gedetailleerde informatie over de app. Als het gratis is, kun je op Get tikken om het te downloaden. Als het is betaald, tik je op Kopen. De winkel zal u om betalingsgegevens vragen. Apps die je al hebt gekocht, hebben een Install-knop.

    Image
    Image
  5. De app begint te downloaden. Kleine apps kunnen slechts enkele seconden duren, maar grotere apps (zoals games) kunnen enkele uren duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.
  6. Wilt u de status van de download of installatie van een app controleren? Tik op het Download en Updates pictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image

Apps die u downloadt via de Windows Store, worden geïnstalleerd nadat de download is voltooid en verschijnen in het Windows Start-menu.

Welke apps kun je op een Surface Pro krijgen?

Windows 10 heeft het potentieel om de meeste Windows-programma's ooit gemaakt uit te voeren. Zelfs programma's die zijn gecodeerd voor Windows 95 of 98 kunnen werken, maar vaak niet zonder Windows-compatibiliteitsmodus.

Je kunt ook een emulator genaamd DOSBox gebruiken om oude DOS-programma's uit te voeren en Linux-software te gebruiken door een Linux-distributie zoals Ubuntu op een virtuele machine te installeren.

Kan ik Google Play-apps downloaden op de Surface Pro?

Je kunt standaard geen Google Play-apps downloaden naar de Surface Pro, maar je kunt Android-apps wel uitvoeren op een Surface Pro met behulp van een Android-emulator van derden.

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 11 Android-apps zal ondersteunen in de Amazon App Store (die verschilt van de Google Play Store). Windows 10 mist deze functie, maar Surface Pro-apparaten die in aanmerking komen voor een gratis upgrade naar Windows 11 krijgen deze mogelijk na de upgrade.

Waarom zou je apps downloaden van de Windows Store?

Veel app-ontwikkelaars bieden geen apps aan in de Windows Store, maar stellen ze beschikbaar om online te downloaden. U zult waarschijnlijk ten minste een paar apps van buiten de Windows Store moeten downloaden. Het is echter een goed idee om eerst de Windows Store te controleren. Dit is waarom.

  • The Universal Windows Platform: Apps in de Windows Store zijn gebouwd op het Universal Windows Platform (UWP). Dit biedt verschillende voordelen voor Surface Pro-bezitters. UWP-apps voldoen aan standaarden die meerdere ingangen ondersteunen, waaronder een touchscreen en stylus.
  • Eenvoudige installatie en toegang: Apps die u in de Windows Store koopt, zijn gekoppeld aan uw Microsoft-account, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gedownload en geïnstalleerd op andere Windows-apparaten die u bezit.
  • Automatische updates: Met de Windows Store kunnen ontwikkelaars updates voor hun software pushen. Sommige ontwikkelaars bieden dit aan voor apps buiten de Windows Store, maar velen niet. Door te downloaden uit de Windows Store kunt u op de hoogte blijven van patches en beveiligingsupdates.

Problemen oplossen bij het downloaden van apps op een Surface Pro

Verschillende veelvoorkomende problemen kunnen voorkomen dat je apps downloadt via de Windows Store op je Surface Pro. Hier leest u hoe u ze kunt oplossen.

  1. Controleer de wifi-verbinding van je Surface Pro. Probeer uw wifi-adapter opnieuw in te stellen als wifi niet werkt. Controleer ook of je bent verbonden met het juiste wifi-netwerk en dat je het juiste wachtwoord hebt.
  2. Controleer je internetverbinding. Als je internetverbinding niet werkt op meerdere computers, probeer dan je router of modem opnieuw in te stellen.
  3. Log in op uw Microsoft-account. Je kunt apps die je eerder hebt gekocht of geïnstalleerd niet opnieuw installeren als je bent uitgelogd, en je kunt geen nieuwe aankopen doen.
  4. Controleer of je harde schijf niet vol is. Voer een Windows-zoekopdracht uit naar Opslaginstellingen en open het vanuit het zoekveld. De opslag van de C:-schijf wordt rood gemarkeerd als deze bijna vol is. Verwijder apps die je niet langer nodig hebt om ruimte te maken.
  5. Start je Microsoft Surface Pro opnieuw op. Dit lost tijdelijke bugs of problemen met stuurprogramma's op.

FAQ

    Waarom zijn mijn apps wazig op mijn Surface Pro?

    Sommige apps kunnen wazig lijken als je beeldscherminstellingen veranderen. Als u een automatische prompt ontvangt met de vraag apps repareren die wazig zijn?, selecteer Ja en open vervolgens Instellingen en selecteer Toepassen Als apps wazig zijn maar je krijgt geen prompt over het oplossen van het probleem, ga dan naar het zoekveld van de taakbalk en typ advanced scaling settings en schakel vervolgens in. Repareer apps die wazig zijn

    Hoe verwijder ik apps op een Surface Pro?

    Veeg naar beneden om App View te openen, zoek de app die je wilt verwijderen en tik op de app en houd deze een paar seconden vast. Selecteer Verwijderen uit de opties om de app te verwijderen.

Aanbevolen: