Windows 8 afsluiten: eenvoudig, 9 verschillende methoden

Inhoudsopgave:

Windows 8 afsluiten: eenvoudig, 9 verschillende methoden
Windows 8 afsluiten: eenvoudig, 9 verschillende methoden
Anonim

Windows 8 was een grote verandering ten opzichte van de vorige besturingssystemen van Microsoft, wat betekent dat er veel opnieuw moest worden geleerd, inclusief iets eenvoudigs als het afsluiten!

Gelukkig hebben verbeteringen aan deze versie van Windows, zoals Windows 8.1, het uitschakelen ervan gemakkelijker gemaakt door een aantal extra methoden toe te voegen om dit te doen.

Het hebben van bijna een dozijn manieren om je computer af te sluiten is niet allemaal slecht, let wel. U zult blij zijn met deze opties als u uw computer tijdens bepaalde problemen moet uitschakelen.

Hoewel de meeste computers alle of bijna al deze afsluitmethoden ondersteunen, kunnen sommige niet vanwege beperkingen die zijn ingesteld door de computermaker of Windows zelf, of vanwege het type computer dat je hebt (bijvoorbeeld desktop versus tablet).

Sluit Windows 8 af met de aan/uit-knop op het startscherm

De eenvoudigste methode, ervan uitgaande dat uw computer correct werkt, is om de virtuele aan/uit-knop op het startscherm te gebruiken:

  1. Selecteer het pictogram van de aan/uit-knop op het startscherm.
  2. Kies Shut down uit het kleine menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Wacht terwijl Windows 8 wordt afgesloten.

Zie je het pictogram van de aan/uit-knop niet? Je computer is geconfigureerd als een tablet, waardoor deze knop wordt verborgen om te voorkomen dat je vinger er per ongeluk op tikt, of je' heb Windows 8.1 Update nog niet geïnstalleerd.

Sluit Windows 8 af via de instellingen Charms

Deze afsluitmethode is gemakkelijker uit te voeren als je een aanraakinterface gebruikt, maar je toetsenbord en muis zullen ook werken:

  1. Veeg van rechts om de Charms Bar te openen.

    Als je een toetsenbord gebruikt, gaat het iets sneller als je WIN+i gebruikt. Ga naar stap 3 als u dat doet.

  2. Kies de Settings charm.

    Image
    Image
  3. Selecteer het pictogram van de aan/uit-knop onderaan.
  4. Selecteer Shut down.

    Image
    Image
  5. Wacht terwijl je computer volledig is uitgeschakeld.

Dit is de "originele" afsluitmethode van Windows 8. Het zou geen verrassing moeten zijn waarom mensen vroegen om een manier om af te sluiten met minder stappen.

Sluit Windows 8 af via het Win+X-menu

Het Power User Menu, ook wel het WIN+X Menu genoemd, is een van onze favoriete geheimen van Windows 8. Je kunt er onder meer mee afsluiten met slechts een paar klikken:

  1. Klik op het bureaublad met de rechtermuisknop op de Start-knop.

    De toetsenbordcombinatie WIN+X gebruiken werkt ook.

  2. Klik, tik of plaats de muisaanwijzer op Afsluiten of afmelden, onderaan het hoofdgebruikersmenu.
  3. Kies Shut down uit de kleine lijst die aan de rechterkant verschijnt.

    Image
    Image
  4. Wacht terwijl Windows 8 volledig wordt afgesloten.

Zie je geen startknop? Het is waar dat je het hoofdgebruikersmenu nog steeds kunt openen zonder een startknop, maar het toeval wil dat de startknop en de optie om Windows 8 af te sluiten vanuit het Power User Menu, verscheen tegelijkertijd met Windows 8.1.

Sluit Windows 8 af via het inlogscherm

Hoewel dit misschien een beetje vreemd lijkt, is de eerste kans die je krijgt om Windows 8 af te sluiten direct nadat het besturingssysteem klaar is met starten:

  1. Wacht tot je apparaat klaar is met opstarten.

    Als u Windows op deze manier wilt afsluiten, maar uw computer draait, kunt u Windows zelf opnieuw opstarten of uw computer vergrendelen met de WIN+L sneltoets.

  2. Selecteer het pictogram van de aan/uit-knop rechtsonder in het scherm.
  3. Kies Shut down uit het kleine menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  4. Wacht terwijl het volledig wordt afgesloten.

Als een computerprobleem verhindert dat Windows goed werkt, maar u komt wel tot aan het aanmeldingsscherm, dan zal dit kleine aan/uit-knoppictogram erg handig zijn bij het oplossen van problemen. Zie methode 1 van onze Toegang tot geavanceerde opstartopties voor meer informatie.

Sluit Windows 8 af via het Windows-beveiligingsscherm

Een van de snelste manieren om Windows 8 af te sluiten, is vanaf een plek die je misschien eerder hebt gezien, maar niet helemaal zeker wist hoe je het moest noemen:

  1. Gebruik de sneltoets Ctrl+Alt+Del om Windows Security te openen.
  2. Selecteer het pictogram van de aan/uit-knop in de rechterbenedenhoek.
  3. Kies Shut down uit de kleine pop-up die verschijnt.

    Image
    Image
  4. Wacht terwijl Windows wordt afgesloten.

Gebruik geen toetsenbord?

Je kunt proberen Ctrl+Alt+Del te gebruiken met het schermtoetsenbord, maar daar hebben we gemengde resultaten mee gehad. Als je een tablet gebruikt, probeer dan de fysieke Windows-knop ingedrukt te houden (als die er is) en druk vervolgens op de aan/uit-knop van de tablet. Deze combinatie bootst Ctrl+Alt+Del na op sommige computers.

Sluit Windows 8 af met Alt+F4

De Alt+F4 afsluitmethode werkt sinds de begindagen van Windows en werkt nog steeds even goed om Windows 8 af te sluiten:

  1. Ga naar het bureaublad als je er nog niet bent, en minimaliseer alle geopende programma's, of verplaats op zijn minst alle geopende vensters zodat je een duidelijk zicht hebt op ten minste een deel van het bureaublad.

    Het is ook goed om alle geopende programma's af te sluiten, en waarschijnlijk de betere optie omdat je je computer gaat afsluiten.

  2. Selecteer ergens op de achtergrond van het bureaublad. Vermijd het selecteren van pictogrammen of programmavensters.

    Het doel hier, als je erg bekend bent met Windows, is om geen programma in focus te hebben. Met andere woorden, je wilt helemaal niets geselecteerd hebben.

  3. Druk op Alt+F4.
  4. Kies in het vak Windows afsluiten dat op het scherm verschijnt Shut down uit de Wat doe je wilt dat de computer doet? lijst met opties, en dan OK.

    Image
    Image
  5. Wacht tot Windows is afgesloten.

Als je een van je programma's zag sluiten in plaats van het venster Windows afsluiten, betekent dit dat je niet alle geopende vensters hebt uitgeschakeld.

Sluit Windows 8 af met de opdracht Afsluiten

De opdrachtprompt staat vol met handige tools, waaronder het shutdown-commando dat, zoals je zou raden, Windows afsluit wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt:

  1. Open opdrachtprompt. Het vak Uitvoeren is ook prima, als je liever die weg wilt gaan.
  2. Typ het volgende en druk vervolgens op Enter:

    Windows begint onmiddellijk na het uitvoeren van deze opdracht af te sluiten, dus zorg ervoor dat u alles waar u aan werkt opslaat voordat u dit doet.

    
    

    shutdown /p

    Image
    Image

    De opdracht shutdown heeft een aantal extra opties die je allerlei soorten controle geven over het afsluiten van Windows, zoals specificeren hoe lang je moet wachten voordat het wordt afgesloten.

  3. Wacht terwijl je computer afsluit.

Sluit Windows 8 af met de SlideToShutDown Tool

Eerlijk gezegd kunnen we maar een paar vreemde maar ernstige problemen met uw computer bedenken die u ertoe zouden kunnen dwingen deze Windows 8-afsluitmethode te gebruiken, maar we moeten het vermelden om grondig te zijn:

  1. Navigeer hier naar de System32-map:

    
    

    C:\Windows\System32

  2. Zoek het bestand SlideToShutDown.exe door naar beneden te scrollen totdat u het vindt, of zoek ernaar in het zoekvak in Verkenner.

    Image
    Image
  3. Open SlideToShutDown.exe.
  4. Gebruik uw vinger of muis en trek de Schuif naar beneden om uw pc af te sluiten gebied dat momenteel de bovenste helft van uw scherm in beslag neemt.

    Image
    Image

    Je hebt maar ongeveer 10 seconden om dit te doen voordat de optie verdwijnt. Als dat gebeurt, voert u gewoon SlideToShutDown.exe opnieuw uit.

  5. Wacht terwijl Windows 8 wordt afgesloten.

Een zeer legitieme manier om deze methode te gebruiken, is door een snelkoppeling naar het programma te maken, zodat het uitschakelen van Windows slechts een enkele tik of dubbelklik verwijderd is. De bureaubladtaakbalk zou een goede plek zijn om deze snelkoppeling te bewaren. Om een snelkoppeling te maken, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u het bestand ingedrukt en gaat u naar Verzenden naar > Bureaublad (snelkoppeling maken)

Sluit Windows 8 af door de aan/uit-knop ingedrukt te houden

Sommige ultramobiele computers zijn zo geconfigureerd dat ze goed kunnen worden afgesloten nadat de aan/uit-knop is ingedrukt:

  1. Houd de aan/uit-knop op het apparaat minstens drie seconden ingedrukt.
  2. Laat de aan/uit-knop los wanneer u een afsluitbericht op het scherm ziet verschijnen.
  3. Kies Shut down uit het menu met opties.

    Aangezien dit een fabrikantspecifieke afsluitmethode voor Windows 8 is, kunnen het exacte menu en de lijst met opties voor afsluiten en opnieuw opstarten van computer tot computer verschillen.

  4. Wacht terwijl Windows wordt afgesloten.

Houd er rekening mee dat als u uw computer op deze manier afsluit, als dit niet wordt ondersteund door uw computermaker, Windows niet veilig processen kan stoppen en uw programma's kan sluiten, wat mogelijk zeer ernstige problemen kan veroorzaken. De meeste desktop- en non-touch laptops zijn niet op deze manier geconfigureerd!

Windows 8 afsluittips en meer informatie

Hier zijn een paar dingen die belangrijk zijn om te weten over het afsluiten van uw Windows 8-computer.

Wordt Windows 8 afgesloten als ik het deksel van mijn laptop sluit, op de aan/uit-knop druk of hem lang genoeg met rust laat?

Nee, als u het deksel van uw computer sluit, eenmaal op de aan/uit-knop drukt of de computer alleen laat, wordt Windows 8 niet afgesloten. Meestal toch niet.

In de meeste gevallen zal elk van deze drie scenario's Windows gewoon in de slaapstand zetten, een energiebesparende modus die heel anders is dan afsluiten.

Soms wordt een computer geconfigureerd om in een van die gevallen in de slaapstand te gaan, of soms na een bepaalde slaapperiode. De sluimerstand is een modus zonder stroom, maar is nog steeds iets anders dan het echt afsluiten van uw Windows 8-computer.

Waarom zegt mijn computer in plaats daarvan 'Bijwerken en afsluiten'?

Windows downloadt en installeert automatisch patches voor Windows. Voor sommige van die updates moet u uw computer opnieuw opstarten of afsluiten en weer inschakelen voordat ze volledig zijn geïnstalleerd.

Wanneer Shut down verandert in Update en afsluiten, betekent dit dat je misschien een paar minuten extra moet wachten op de Windows 8 afsluitproces om te voltooien.

Aanbevolen: