WPS Office Review

Inhoudsopgave:

WPS Office Review
WPS Office Review
Anonim

WPS Office (voorheen Kingsoft Office genoemd) is een gratis Microsoft Office- alternatief dat wordt geleverd met drie kantoorproducten, elk met een prachtig scherm en een gebruiksvriendelijke interface. Automatische spellingcontrole en ondersteuning voor populaire bestandstypen zijn slechts enkele van de meegeleverde functies die u hier kunt vinden.

Het programma installeert Presentation, Spreadsheets en Writer - deze kunnen worden gebruikt om respectievelijk Microsoft PowerPoint, Excel en Word te vervangen.

Je kunt het downloaden voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Writer kan nieuwe en oude MS Word-documenten openen.
  • Schone en eenvoudige interface.
  • Gratis sjablonen voor elk kantoorprogramma.
  • Kan sommige of alle kantoortoepassingen installeren.
  • U kunt het gebruiken als uw standaard PDF-lezer.
  • Veel unieke kenmerken.

Wat we niet leuk vinden

  • Moet handmatig controleren op spelfouten in Spreadsheets en Presentatie.
  • Online installatieprogramma is een beetje traag om te voltooien.
  • Sommige functies lijken gratis te zijn, maar als je ze eenmaal gebruikt, zoals het bewerken van pdf's, moet je betalen voordat je ze kunt opslaan.

WPS Office-bestandsindelingen

WPS Office ondersteunt de volgende bestandstypen volledig, wat betekent dat u deze kunt openen en opslaan in deze formaten:


CSV, DBF, DOC, DOCM, DOCX, DOT, DOTM, DPS, DPT, ET, ETT, HTM, HTML, MHT, MHTML, POT, PPS, PPTX, PPT, PRN, RTF, TXT, WPS, WPT, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XML

Zoals je kunt zien, kunnen populaire Microsoft Office-bestandsindelingen, zoals DOCX, PPTX en XLSX, ook in dit programma worden gebruikt.

WPS Office versus Microsoft Office

Microsoft Office wordt geleverd met verschillende programma's: onder andere een e-mailclient, notitietoepassing en spreadsheet-, presentatie-, database- en tekstverwerkersoftware.

Hoewel WPS Office niet dezelfde variëteit aan producten ondersteunt, is het een naaste concurrent van MS Office in die zin dat het, met de producten die het gemeen heeft (tekstverwerker, enz.), vrij nauw aansluit bij die beter is dan de andere.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de interface met tabbladen van WPS Office versus die van MS Office. Soms kan zoiets eenvoudigs u ertoe brengen de ene suite boven de andere te verkiezen. Omdat Office echter zo populair is, moet u mogelijk bestandstypen of specifieke Office-programma's gebruiken, zoals Access, waardoor u misschien iets meer wilt dan deze gratis kantoorsuite.

Je kunt zelfs WPS Cloud gebruiken om documenten online te bewerken, net zoals Microsoft Office Online. Het is net zo gemakkelijk te gebruiken als de desktopversie.

Alles bij elkaar genomen, is het belangrijk om te beseffen dat hoewel je Microsoft Office nodig hebt om in sommige projecten te werken of bepaalde bestandstypen te gebruiken, WPS Office een leuk alternatief is met zijn eigen reeks functies en voordelen.

Als je in de knel zit om een nieuw Microsoft Office-documenttype te openen, maar op je computer geen Office draait, is deze suite op zijn minst een geweldige manier om dat bestand open te krijgen, zodat je bewerk en bewaar het net zoals u zou doen als de programma's van Microsoft waren geïnstalleerd.

Meer informatie

Er zijn tal van andere functies die enige tijd nodig hebben om te vinden. Hier zijn enkele van de meer opmerkelijke functies en enkele andere details:

  • Je krijgt 1 GB gratis online opslagruimte wanneer je inlogt op je gebruikersaccount. U kunt uw bestaande Google-, Twitter-, Dropbox- of Facebook-account gebruiken, of u kunt een nieuw gebruikersaccount maken met uw e-mailadres.
  • Download mini-apps binnen dit programma om dingen te doen zoals PDF's converteren naar Word- of Excel-indelingen; neem uw scherm op; en schakel OCR in om tekst van afbeeldingen en schermafbeeldingen te lezen.
  • Maak een team om bestanden te delen en samen te werken aan documenten.
  • Toegang tot gratis sjablonen van hun website of van het Templates gedeelte van WPS Office om snel posters, kaarten en meer te maken.
  • Bouw aparte werkruimten voor je verschillende projecten om bij de les te blijven.
  • Bestanden kunnen worden geopend vanaf uw computer of uw Google Drive- of Dropbox-account. Als u bestanden hebt opgeslagen in WPS Cloud, zijn deze ook toegankelijk via het programma.
  • Deel bestanden met iedereen en schakel optioneel een vervaldatum in en schakel downloads uit. Documenten kunnen ook eenvoudig naar uw telefoon worden overgebracht.
  • Getimede back-up is een functie die automatisch back-ups van uw documenten opslaat, zodat u ze indien nodig tot 60 dagen later kunt ophalen.
  • Download het offline installatieprogramma als de computer geen solide internetverbinding heeft, of kies voor het online installatieprogramma.
  • WPS Search is een meegeleverde tool voor het zoeken naar bestanden waarmee u documenten en afbeeldingen op uw hele computer kunt vinden.
  • Bewerk het thema met aangepaste kleurinstellingen om de interface aan te passen.
  • Er zijn betaalde versies van dit programma die extra functies inschakelen, zoals PDF-bewerking, conversies van bestandsindelingen, een advertentievrije ervaring en meer cloudopslag.

Gedachten over WPS Office

Als je WPS Office vergelijkt met een ander betaald of gratis kantoorpakket, zul je gemakkelijk dingen vinden die ontbreken, zoals een databaseprogramma of live spellingcontrole. Maar het is belangrijk om alleen naar WPS Office te kijken om de eigen voordelen te herkennen.

Gebruiksgemak is soms onmisbaarder dan honderden unieke functies. Ik denk dat WPS Office de gemakkelijkste kantoorsuite is om te gebruiken en om naar te kijken. Ik heb er geen problemen mee gehad en de interface met tabbladen zorgt voor een veel minder rommelig werkgebied.

Afgezien van alleen esthetiek, is deze softwaresuite ook flexibel omdat het werkt met veel algemene bestandstypen die u mogelijk moet gebruiken, wat het net zo veel zoeter maakt.

Aanbevolen: