HP Pavilion Wave Review: luidspreker draait op Microsoft Office

Inhoudsopgave:

HP Pavilion Wave Review: luidspreker draait op Microsoft Office
HP Pavilion Wave Review: luidspreker draait op Microsoft Office
Anonim

HP Pavilion Wave

De HP Pavilion Wave is een unieke pc die bedoeld is om uw oude luidsprekers en uw oude desktop te vervangen. Als je een pc nodig hebt voor je thuisbioscoop, dan is de Wave perfect.

HP Pavilion Wave

Image
Image

We hebben de HP Pavilion Wave gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP Pavilion Wave is gemaakt voor mensen die de schoonheid van eenvoud kennen. Voor degenen die de apparaten die hun rommelige bureau of console willen verstoppen, willen minimaliseren, biedt de Pavilion Wave hen de mogelijkheid om hun omvangrijke desktop-pc en hun stoffige luidsprekers weg te gooien. De geïntegreerde Bang & Olfusen-luidsprekers van de Pavilion Wave produceren een geweldig, helder, diep geluid, maar het ontbreekt een beetje aan de lage tonen. Met voldoende vermogen voor een thuisbioscoopserver, is het harde geluid van de Pavilion Wave bijzonder aantrekkelijk voor een thuisbioscoop.

Ontwerp: de luidste pc

Het meest unieke aan de Pavillion Wave is ongetwijfeld het uiterlijk. Het past in je leefruimte en probeert zich voor te doen als een high-end Bluetooth-luidspreker (en voor het grootste deel slaagt het). De buitenkant is een pluche bekleding over een driehoekig prisma. Aan de voorkant is er een groot B&O-logo, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een USB 3.0-poort. We komen terug op dat B&O-logo.

Aan de achterkant is er een lange rij poorten en knoppen, en ik waardeer de diversiteit aan poorten in zo'n kleine machine. Maar we zijn van mening dat u misschien moeite heeft zonder een extern USB-dock om uw aantal aangesloten apparaten uit te breiden.

De bovenkant van de Pavillion Wave lijkt over de rest van het lichaam te zweven en ziet eruit als een oversized plectrum. In de opening bevinden zich ventilatieopeningen om de pc te laten ademen en geluid te laten weglekken.

Image
Image

Laten we teruggaan naar dat B&O-logo! B&O is de afkorting van Bang & Olfusen, een high-end audiobedrijf dat gespecialiseerd is in krachtige, nauwkeurige en mooie audioapparatuur. HP werkte samen met Bang & Olfusen om van de Pavilion Wave een respectabele luidspreker te maken met een microfoon voor Amazon Alexa en Windows Cortana, en die samenwerking wordt weerspiegeld in de hoogwaardige audio die de Wave kan produceren.

De binnenkant van de machine is moeilijk te bereiken - er zijn geen zichtbare schroeven of verwijderbare panelen. Helaas betekent dit dat u deze pc waarschijnlijk niet zelf kunt upgraden, maar de interne componenten gaan een tijdje mee voordat ze moeten worden vervangen. Ons testmodel heeft een Intel Core i5-7400T-processor, 8 GB RAM, 1 TB harde schijf en een 256 GB SSD, genoeg pk's voor een mediaserver (hoewel een beetje licht voor een toegewijde, fulltime desktop).

De wave heeft geen aparte grafische kaart, dus de i5-7400T is misschien een beetje zwak voor hardcore gaming, maar hij is krachtig genoeg om lichte foto- en videobewerkingen uit te voeren. Omdat het chassis zo klein is, ontbreekt het ook aan een interne voeding. In plaats daarvan wordt de Wave geleverd met een externe voedingseenheid zoals een moderne laptop.

Image
Image

De Pavilion Wave wordt ook geleverd met een Bluetooth-muis en -toetsenbord. Ze komen vooraf gekoppeld met de Wave uit de doos, wat een leuke touch is. Het toetsenbord is een klein membraanbord met aluminium frame dat teruggrijpt op het iconische deck van Apple. De membraanschakelaars zijn plat en zacht, maar het is een comfortabel toetsenbord om nonchalant op een bank te gebruiken. Hij laadt op via micro-USB, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de batterij.

Het meest unieke aan de Pavillion Wave is ongetwijfeld het uiterlijk.

De muis is echter een beetje flauw. Nogmaals, HP neemt enkele ontwerpaantekeningen van Apple: de Wave-muis heeft een zwevende kop met een scrollwiel maar geen speciale linker- of rechterklikknoppen. Het klikken voelde papperig en traag aan, en het was nogal oncomfortabel om vast te houden. Ja, het ziet er mooi en avant-garde uit, maar randapparatuur moet altijd de ergonomie voorop stellen. De muis werkt op AAA-batterijen, dus je kunt ze gewoon verwisselen als de muis dood gaat.

Setup: draadloos en probleemloos

Het instellen van de HP Pavilion Wave is heel eenvoudig. Steek de stekker in het stopcontact en zorg ervoor dat uw randapparatuur is ingeschakeld. Start de pc op, volg de installatie-instructies van Windows 10 en boem: je bent klaar om te gaan! Er is geen kabelbeheer of luidsprekerconfiguratie, waardoor dit gemakkelijker te installeren is dan 90% van de Windows-pc's. Vergeet niet om uw monitor aan te sluiten en u bent klaar.

Image
Image

Prestaties: genoeg om de klus te klaren

The Pavilion Wave is ronduit een thuisbioscoop en een pc voor typisten. De Core i5-7400T is voldoende om de meeste entertainment- en productiviteitstaken aan te kunnen, maar het is niet de beste keuze voor het bureau van een video-editor. Het is ontworpen om films te kijken, spreadsheets en surfen op het web aan te kunnen. Als je de machine wilt pushen, kan deze iets als Photoshop aan, maar we zouden niet willen bewerken op een 4K-scherm. Toen we er enkele pc-games op testten, zagen we teleurstellende prestaties, maar dat is te verwachten van geïntegreerde graphics - je ha alt niet meer dan 20 FPS uit een prestatie-intensieve game als The Witcher 3, maar je kunt comfortabel minder veeleisend spelen titels, zoals Stardew Valley of Celeste.

Onze benchmarkresultaten bevestigen het gevoel van onze anekdotische ervaring met de Pavilion Wave. Cinebench, een scene-rendertest, was een beetje veel voor de Wave om te verwerken, maar het deed het goed in gesimuleerde productiviteitstaken in PCMark 10. GFXBench-tussenfilmpjes in 4K weergeven was een oefening in zinloosheid, waarbij de overtroffen Wave erin slaagde om 4,5 frames per tweede tijdens de Car Chase-scène. Als u meer details wilt over de benchmarkresultaten, bekijk dan de onderstaande grafiek.

Categorie Testnaam Score Interpretatie
CPU-belasting Cinebench 989 ptn Oké
Algemeen PCMark (algemeen) 3165 punten Goed
GPU-belasting GFXBench - Car Chase 2.0

4.46 FPS @ 4K

23.08 FPS @ 1080

Slecht
GPU-belasting GFXBench - T-Rex

20.32 FPS @ 4K

103.70 FPS @ 1080p

Slecht

Onze benchmarkresultaten bevestigen het gevoel van onze anekdotische ervaring met de Pavilion Wave.

PCMark 10 3165
Benodigdheden 7075
Opstartscore voor apps 8421
Videoconferentiescore 6451
Webbrowserscore 6520
Productiviteit 5065
Spreadsheets Score 6236
Schrijfpartituur 4115
Digitale inhoud maken 2402
Fotobewerkingsscore 3243
Rendering en visualisatiescore 1694
Videobewerkingsscore 2524

Audio: Groot, gedurfd, mooi

Omdat het misschien de enige pc is waarvan het hele lichaam als luidspreker fungeert, heeft hij het beste geluid dat beschikbaar is vanaf een desktop. De Wave produceert prachtige, heldere hoge en middentonen die door een bescheiden woonkamer worden gedragen. Vanwege het kleine formaat van de luidspreker mist het een daverende bas, maar het klinkt nog steeds leuk voor YouTube-video's, dialogen of ander casual luisteren. Als je een natuurgetrouwe muziekervaring wilt, raden we je aan om de Wave aan te sluiten op stevige stereoluidsprekers.

Image
Image

De hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm produceert heldere, nauwkeurige audio met weinig vervorming, dus een hoofdtelefoon moet nauwkeurig klinken. De microfoon is erg gevoelig, waardoor de Wave geschikt is voor Skype-gesprekken of Alexa-bestellingen wanneer je aan de andere kant van de kamer bent als de Wave. Het neemt geluid op ongeveer net zo goed als elke smartphone, dus u bent gedekt als u alleen teleconferentie wilt houden, maar nogmaals, als u een machine nodig heeft voor serieuze opnamen, moet u investeren in een speciale microfoonopstelling.

Prijs: redelijk, maar niet ongelooflijk

De HP Pavilion Wave wordt verkocht voor ongeveer $ 750. Het is een beetje te duur voor de meegeleverde hardware, maar dat komt omdat het een totaal uniek product is dat ook dienst doet als luidspreker. Het kopen van een pc met vergelijkbare componenten en een analoge luidspreker kost je ongeveer evenveel of meer dan de Wave. Als u niet krap bij kas zit en prioriteit geeft aan een minimalistische esthetiek in uw kantoor of woonkamer, is de Wave een geweldige optie.

Het is een beetje te duur voor de meegeleverde hardware, maar dat komt omdat het een totaal uniek product is dat ook dienst doet als luidspreker.

Concurrentie: het staat in een klasse apart

Apple Mac Mini: Als u een krachtige pc wilt met een kleine footprint, is de Mac Mini een geweldig alternatief. Het is ongeveer zo groot als je portemonnee en minstens zo krachtig als de Pavilion Wave, hoewel die kracht een premie heeft (de Intel Core i5-8500 SKU kost $ 1099).

Dell OptiPlex 3060 Micro PC: De Dell Optiplex 3060 is een andere geweldige keuze in de markt voor kleine pc's en kost slechts ongeveer $ 629 voor vergelijkbare specificaties.

Toegegeven, als je een prima luidspreker wilt die toevallig ook een fatsoenlijke pc is, is de Pavilion Wave eigenlijk je enige optie. Het is echt een uniek product, dus we prijzen HP voor zijn innovatie.

Wil je meer reviews bekijken? Bekijk onze gids voor de beste mini-pc's.

Een interessant compromis

De HP Pavilion Wave is ongetwijfeld een van de meest unieke desktop-pc's op de markt, dankzij het innovatieve chassis dat geluid door een hele kamer uitzendt. Voor ongeveer $ 750 is de Pavilion Wave een geweldig product voor een thuisbioscoop of voor minimalisten die extra apparaten willen kwijtraken. Je kunt je oude luidsprekers en pc veilig opbergen voor het B&O-stamboomgeluid van de Wave, verwacht alleen niet dat je iets te intensief doet.

Specs

  • Productnaam Pavilion Wave
  • Product Merk HP
  • MPN 600-a310
  • Prijs $750.00
  • Releasedatum maart 2018
  • Gewicht 6 lbs.
  • Productafmetingen 6,8 x 6,6 x 9,2 inch.
  • Besturingssysteem Windows 10 Home
  • processor Intel Core i5-7400T
  • Graphics Intel geïntegreerde grafische kaart HD630
  • RAM 8GB DDR4-2400
  • Opslag 1TB 7200 RPM+256GB PCIe SSD
  • Luidsprekers Bang & Olfussen-luidspreker
  • Connectiviteit 802.11 AC (2 x 2) + Bluetooth® 4.2
  • Voorpoorten 3,5 mm koptelefoon/microfoon combo; 1 USB 3.0
  • Achterste poorten 1 USB 3.1 Type-C; 2 USB 3.0; 1 DisplayPort; 1 HDMI; 1 SD-kaartlezer
  • Garantie 90 dagen beperkt

Aanbevolen: