Wat te doen als Gmail niet werkt op de iPhone

Inhoudsopgave:

Wat te doen als Gmail niet werkt op de iPhone
Wat te doen als Gmail niet werkt op de iPhone
Anonim

Gmail is de populairste e-mailservice op internet. Hoe gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk het ook is, het kan, net als andere e-maildiensten, problemen ondervinden. Deze gids behandelt de meest voorkomende problemen die iPhone-bezitters waarschijnlijk hebben met de service, en legt uit hoe ze kunnen worden opgelost. Van het niet kunnen verzenden of ontvangen van e-mail tot het niet kunnen verbinden met de Gmail-server via uw iPhone, u zult uw account binnen de kortste keren weer gebruiken.

Wat te doen als je Gmail niet op je iPhone kunt krijgen

Image
Image

Vaak kunnen er problemen optreden als je Gmail op je iPhone probeert te gebruiken terwijl je op vakantie bent, of op een locatie die je normaal niet bezoekt. Door te detecteren dat je ergens bent waar je normaal niet bent, kan Gmail je soms geen toegang meer geven tot hun server wanneer je de Mail-app op je iPhone opent. Dit probleem kan zich ook voordoen als u van een reis naar huis terugkeert.

Meestal weet je dat dit een probleem is, omdat je een van een aantal foutmeldingen te zien krijgt. "Kan geen e-mail ophalen", "Kan geen e-mail verzenden" en "Kan geen verbinding maken via SSL" zijn enkele van de meest voorkomende, en hoewel ze kunnen verschillen in hun exacte bewoording, geven ze altijd aan dat u een probleem hebt.

Gelukkig kun je dit probleem oplossen door naar de Gmail-website op je iPhone te gaan en je apparaat (opnieuw) in te schakelen. Dit is wat je doet:

  1. Open de internetbrowser van je iPhone (waarschijnlijk Safari)
  2. Ga naar gmail.com
  3. Log in op het account waarmee je problemen hebt (zorg ervoor dat je bent uitgelogd van een ander account)
  4. Kopieer en plak vervolgens de volgende link in de adres-/URL-balk van uw browser: https://accounts.google.com/b/0/displayunlockcaptcha
  5. Tik op Doorgaan

Als je Gmail niet kunt openen in Safari, heb je misschien geen goede internetverbinding of is Gmail mogelijk niet beschikbaar. Als een van beide het geval is, stop dan hier en probeer erachter te komen welke het is.

Je ziet dan een pagina met de tekst "Accounttoegang ingeschakeld. Probeer je opnieuw aan te melden bij je Google-account vanaf je nieuwe apparaat of applicatie."

Als je dit hebt gedaan, zou je de Mail-app van de iPhone moeten kunnen openen en normaal kunnen beginnen met ontvangen/verzenden.

Wat te doen als Gmail niet werkt op iPhone: Controleer apparaatactiviteit

Image
Image

Hoewel de bovenstaande methode meestal de meeste Gmail-problemen oplost, kunt u ook proberen uw Gmail-account te controleren op e-mails van Google die u waarschuwen voor een 'ongewone' aanmelding.

Dergelijke e-mails bevatten meestal een rood vak met de tekst " REVIEW NU UW APPARATEN." U moet op deze link klikken en, indien nodig, inschakelen uw iPhone.

U kunt ook inloggen op uw Google-account (via uw smartphone of computer) en uw apparaat- en activiteitendashboard controleren.

  1. Log in op Gmail (als u dit op uw iPhone doet, tikt u op de link 'Ga naar de mobiele Gmail-site' en vervolgens op de link 'Bekijk Gmail op desktop' op de onderaan het menu Instellingen)
  2. Klik op de profielfoto van je Gmail-account en klik op Google-account (je hoeft niet op je accountfoto te klikken wanneer je dit op je iPhone doet)
  3. Klik Apparaatactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen
  4. Scroll omlaag naar het Recent gebruikte apparaten submenu en klik op REVIEW DEVICES

Klik hierna op je iPhone. In de overgrote meerderheid van de gevallen zal dit u de details van uw meest recente login tonen. Als er echter een Enable-knop is, klikt u erop. Probeer daarna in te loggen op uw Gmail-account met de Mail-app op uw iPhone.

Wat te doen als Gmail niet werkt op iPhone: IMAP inschakelen

Image
Image

Een andere vrij veel voorkomende oorzaak van iPhone Gmail-problemen is IMAP. Dit staat voor internet message access protocol, een technologische standaard waarmee je Gmail-account al je accountgegevens van en naar je smartphone kan sturen. Normaal gesproken zou IMAP u geen problemen of problemen moeten opleveren, maar als het wordt uitgeschakeld (om welke reden dan ook), zal het voorkomen dat Gmail op uw iPhone werkt.

Hier leest u hoe u kunt controleren of IMAP is ingeschakeld en hoe u het weer kunt inschakelen als dit niet het geval is.

  1. Ga met uw desktop- of laptopcomputer naar gmail.com en log in op uw Gmail-account
  2. Klik op het Instellingen tandwiel in de rechterbovenhoek van het scherm
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op de Doorsturen en POP/IMAP tab
  5. Scroll naar beneden naar de IMAP Access subkop en klik Enable IMAP, als dit nog niet aan staat

Hiermee wordt IMAP voor uw Gmail ingeschakeld, wat betekent dat de Mail-app van uw iPhone weer e-mails gaat verzenden en ontvangen.

Als je geen toegang hebt tot een desktop- of laptopcomputer, kun je het bovenstaande proces ook voltooien met je iPhone. Dit is wat je doet:

  1. Gebruik de webbrowser van uw iPhone (bijv. Safari), ga naar gmail.com en log in op uw Gmail-account
  2. Tik op de link " Ga naar de mobiele Gmail-site" onderaan het scherm
  3. Tik op de Meer knop in de linkerbovenhoek van het scherm
  4. Scroll omlaag naar de onderkant van de pagina, naar het submenu "Gmail bekijken in" en tik op " Desktop"
  5. Tik op Instellingen in de menubalk bovenaan het scherm
  6. Tik op de Doorsturen en POP/IMAP tab
  7. Scroll naar beneden naar de IMAP Access subkop en tik op Enable IMAP, als dit nog niet aan staat

Dat is het, en ervan uitgaande dat IMAP niet eerder was ingeschakeld, zou je iPhone weer moeten gaan werken met je Gmail-account.

Wat te doen als Gmail niet werkt op iPhone: iOS 6 en eerder

Image
Image

Hoewel deze gids recentere iPhones en versies van iOS behandelt, is er één extra optie die gebruikers kunnen proberen als ze iOS 6 of eerder gebruiken. Het houdt in dat 'minder veilige' apps toegang krijgen tot je Gmail-account:

  1. Log in op Gmail (als u dit op uw iPhone doet, tikt u op de link 'Ga naar de mobiele Gmail-site' en vervolgens op de link 'Bekijk Gmail op desktop' op de onderaan het menu Instellingen)
  2. Klik op de profielfoto van je Gmail-account en klik op Google-account (je hoeft niet op je accountfoto te klikken wanneer je dit op je iPhone doet)
  3. Klik Apparaatactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen
  4. Scroll naar beneden naar de " Sta minder veilige apps toe" onder aan de pagina
  5. Klik op de schuifregelaar, zodat deze naar de blauwe Aan positie gaat

Gebruikers van iOS 6 kunnen dan Gmail gebruiken via de Mail-app van hun iPhones. Aangezien iOS 6 echter niet zo veilig is als recentere versies, kan het een goed idee zijn om te upgraden.

Wat te doen als Gmail niet werkt op iPhone: account verwijderen en herstellen

Image
Image

Ervan uitgaande dat geen van de bovenstaande methoden het probleem heeft opgelost, kunt u één ding proberen wanneer Gmail niet werkt op uw iPhone, namelijk uw Gmail-account van de smartphone verwijderen en vervolgens opnieuw instellen.

Voordat je deze stap zet, of verder naar beneden, moet je online controleren of het probleem geen Gmail-storing is. Het is duidelijk dat als Gmail niet werkt, het geen zin heeft om iets met je telefoon te doen, omdat dit de situatie niet zal helpen.

Zo verwijder je het account:

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts
  3. Tik op je Gmail-account
  4. Tik ten slotte op Account verwijderen

Vervolgens wil je natuurlijk het Gmail-account opnieuw instellen op je iPhone:

  1. Ga naar Wachtwoorden & Accounts opnieuw
  2. Tik op Account toevoegen
  3. Tik op Google
  4. Typ je Gmail-adres in
  5. Tik op NEXT
  6. Typ het wachtwoord van uw Gmail-account in
  7. Tik nogmaals op NEXT
  8. Controleer of Mail is ingeschakeld en schakel Contacten, Agenda en Notities in als u deze wilt openen op uw iPhone
  9. Tik op Opslaan

Dat is het, hoewel Gmail-gebruikers met twee-factor-authenticatie moeten weten dat ze na stap 7 een Google Authenticator-code moeten invoeren.

Wat te doen als Gmail niet werkt op iPhone: iPhone herstellen

Image
Image

Een laatste optie als je alles hierboven hebt geprobeerd, en je weet zeker dat het geen Gmail-storing is, is om een fabrieksreset uit te voeren en je iPhone terug te zetten naar een eerdere back-up. Dit kan helpen in situaties waarin een systeemfout op uw iPhone Gmail ontoegankelijk maakt.

Maak eerst een back-up van uw gegevens. Ofwel kunt u iTunes gebruiken door aansluiten uw iPhone op een computer aan te sluiten via een USB-kabel, het submenu op iTunes te openen en vervolgens Nu back-up maken te selecterenOf u kunt iCloud gebruiken door op uw iPhone naar Instellingen te gaan en op uw Naam te klikken (deze stap is niet van toepassing op iOS-versies ouder dan 10.2), dan iCloud en tenslotte iCloud Backup

Als je een back-up hebt gemaakt, moet je de functie Find My iPhone uitschakelen.

  1. Ga naar Instellingen
  2. Tik op je Naam (niet van toepassing op iOS-versies ouder dan 10.2)
  3. Tik op iCloud
  4. Veeg de Find My iPhone schuifregelaar naar de witte Uit-positie
  5. Scroll naar beneden en tik op Afmelden

Ten slotte kunt u de fabrieksreset zelf uitvoeren door het volgende pad te volgen: Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen Nadat u uw iPhone hebt gereset, kunt u dan moet u de laatste back-up herstellen (zie hieronder) en vervolgens uw Gmail-account opnieuw instellen (zoals beschreven in de vorige sectie).

Zo herstel je met een iCloud-back-up:

  1. Wanneer u uw iPhone voor de eerste keer instelt na de reset, tikt u op Herstellen vanuit iCloud-back-up op het scherm Apps en gegevens
  2. Tik op de backup die je wilt herstellen (d.w.z. degene die je hebt gemaakt voordat je de iPhone reset)

En hier is hoe te herstellen met iTunes:

  1. Gebruik een desktop- of laptopcomputer en een USB-kabel om uw iPhone aan te sluiten op iTunes
  2. Klik op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-scherm
  3. Klik op Back-up herstellen
  4. Zoek de gewenste backup in het vervolgkeuzemenu "iPhone-naam" en klik erop omte selecteren
  5. Klik op Herstellen

Aanbevolen: