Muisversnelling uitschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Muisversnelling uitschakelen in Windows 10
Muisversnelling uitschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Start > Instellingen > Apparaten. Selecteer Muis in het linkernavigatievenster en kies Extra muisopties.
  • Kies het tabblad Aanwijzeropties en deselecteer Nauwkeurigheid van de aanwijzer verbeteren en kies vervolgens Toepassen.

Soms kan een muisaanwijzer op het scherm blijven hangen of onregelmatig bewegen. Dit probleem kan optreden in Windows 10 vanwege problemen met muisversnelling. Leer hoe u automatische muisversnelling uitschakelt, wat de functie Enhance Pointer Precision is en hoe die functie problemen veroorzaakt.

Muisversnelling uitschakelen

Als u niet tevreden bent over de invloed van deze standaardinstelling op uw computergebruik, volgt u de onderstaande stappen om deze uit te schakelen.

We hebben aparte instructies voor het uitschakelen van muisversnelling op Windows 11.

  1. Klik op de Start knop.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in Windows-instellingen op Apparaten.

    Image
    Image
  4. Klik in het venster Bluetooth en andere apparaten op Muis in het linkernavigatievenster.

    Image
    Image
  5. Klik in het Mouse-venster op Extra muisopties in het rechternavigatievenster.

    Image
    Image
  6. Klik in het Mouse Properties venster op de Pointer Options tab.

    Image
    Image
  7. Deselecteer Nauwkeurigheid van de aanwijzer verbeteren.

    Image
    Image
  8. Klik op Toepassen.

Als je merkt dat de manier waarop je muis beweegt je niet bev alt nadat je deze instelling hebt uitgeschakeld, kun je hem altijd weer inschakelen door dezelfde stappen te volgen en hem opnieuw te selecteren.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je muis, kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. Soms kan het schoonmaken van een muis veel problemen oplossen, maar er zijn ook andere tips voor het oplossen van problemen die u kunt proberen als uw muis niet goed lijkt te werken.

Hoe verbeterde aanwijzerprecisie de muisversnelling beïnvloedt

Nauwkeurigheid van aanwijzer verbeteren verandert automatisch de snelheid waarmee uw aanwijzer op het scherm beweegt op basis van de snelheid waarmee u de muis beweegt. In Windows 10 is de functie Enhance Pointer Precision ingesteld om standaard muisversnelling te regelen.

Deze geautomatiseerde snelheidsberekening door Windows 10 kan echter soms betekenen dat uw aanwijzer schreeuwt bij iets dat niet zo snel zou moeten of komt als u zou willen. Vooral gamers kunnen vanwege deze functie prestatieproblemen ondervinden, zelfs wanneer ze de beste draadloze muis op de markt gebruiken.

Hoewel je je muis kunt vertragen of versnellen met de instellingen van Windows 10, kan de functie Verbeter de precisie van de aanwijzer die instellingen opheffen en het gebruik van je muis nog steeds frustrerend maken.

Aanbevolen: