Muisversnelling uitschakelen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Muisversnelling uitschakelen in Windows 11
Muisversnelling uitschakelen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Zoeken naar Muisinstellingen. Selecteer het en kies vervolgens Extra muisinstellingen.
  • Selecteer het tabblad Aanwijzeropties en verwijder het vinkje uit het vakje met het label Nauwkeurigheid van de aanwijzer verbeteren.
  • Als je het ooit opnieuw wilt toepassen, vink je het vakje gewoon opnieuw aan.

Deze handleiding helpt u bij het uitschakelen (en opnieuw inschakelen) van muisversnelling in Windows 11.

Hoe schakel ik muisversnelling uit in Windows 11?

Het wijzigen van de muisversnelling in Windows 11 vereist slechts een paar stappen.

  1. Zoek naar Muisinstellingen in het Windows-zoekvak. Selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Selecteer Extra muisinstellingen onder het kopje Verwante instellingen.

    Image
    Image
  3. Schakel over naar het tabblad Aanwijzeropties en schakel het vakje Verbeterde aanwijzerprecisie uit.

    Image
    Image
  4. Selecteer Toepassen en dan OK.

Bottom Line

Het inschakelen van muisversnelling kan op exact dezelfde manier worden gedaan als het uitschakelen. Volg hiervoor de stappen in de sectie hierboven, maar in plaats van het vakje uit te vinken, vink het in plaats daarvan aan.

Hoe weet ik of muisversnelling is uitgeschakeld?

Muisversnelling werkt door de snelheid waarmee uw muisaanwijzer beweegt te wijzigen op basis van de snelheid waarmee u de muis beweegt. Dit kan een meer intuïtieve manier zijn om op het bureaublad te navigeren, maar kan de nauwkeurigheid schaden, vooral in snelle games. Als je een bijzonder gevoelige pc-gebruiker bent met een gamingmuis, kun je misschien voelen of muisversnelling is ingeschakeld door de muis op het bureaublad te gebruiken of door je favoriete game te spelen.

Als je het echter zeker wilt weten, volg dan de bovenstaande stappen voor het uitschakelen van muisversnelling en kijk of het selectievakje is aangevinkt of niet.

Moet ik muisversnelling uitschakelen?

Als je muisversnelling hebt ingeschakeld en je hebt nooit gemerkt of het aan staat of niet, hoef je je daar niet al te veel zorgen over te maken. Competitieve gamers op hoog niveau schakelen het echter vaak uit, wat suggereert dat het de nauwkeurigheid kan schaden. Met dat in gedachten, als je veel snelle games speelt, vooral first-person shooters, wil je het misschien uitschakelen om ervoor te zorgen dat je in-game niet minder nauwkeurig wordt.

FAQ

    Hoe schakel ik muisversnelling uit in Windows 10?

    Navigeer naar Start > Instellingen > Apparaten > Muis Kies Extra muisopties > Aanwijzeropties > en schakel Nauwkeurigheid van de aanwijzer verbeteren Om de muis aan te passen snelheid en gevoeligheid naar wens, verplaats de schuifregelaar onder Aanwijzeropties > Beweging > Selecteer een aanwijzersnelheid

    Hoe krijg ik mijn muisaanwijzer terug op Windows 11?

    Om een verdwijnende cursor in Windows te herstellen, begint u door de muis los te koppelen/los te koppelen van uw computer en het apparaat opnieuw op te starten. Gebruik de Win+S toetsencombinatie om de zoekbalk te gebruiken om naar een Windows-update te zoeken. Als er niets verandert, gebruik dan Zoeken om Apparaatbeheer te openen en het stuurprogramma van uw muis opnieuw te installeren of problemen op te lossen.

Aanbevolen: