Chris Motley helpt carrières vooruit te helpen voor BIPOC-individuen

Inhoudsopgave:

Chris Motley helpt carrières vooruit te helpen voor BIPOC-individuen
Chris Motley helpt carrières vooruit te helpen voor BIPOC-individuen
Anonim

Chris Motley wil grote organisaties helpen diverser en inclusiever te zijn, dus bouwde hij een technisch platform om ervoor te zorgen dat meer BIPOC-professionals de tools hebben voor loopbaanontwikkeling.

Motley is de oprichter en CEO van Mentor Spaces, een gemeenschapsgestuurd mentorschapsplatform dat is ontworpen om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om ondervertegenwoordigd talent aan te trekken, aan te nemen en te behouden.

Image
Image

Mentor Spaces, opgericht in de zomer van 2020, is ontstaan uit de ervaring van Motley om contact te maken met een mentor tijdens zijn werk bij Goldman Sachs. Hij zei dat zijn verhaal en zijn professionele leven er anders uit hadden kunnen zien als hij deze positieve ervaring niet had gehad. Mentor Spaces beheert een gemeenschap van mentoren en ondervertegenwoordigde professionals die verbinding kunnen maken op basis van interesses en doelen en kunnen praten over loopbaanontwikkeling. Gebruikers kunnen profielen aanmaken op het platform van de organisatie en op basis van interesse met elkaar matchen. Mentor Spaces helpt bij het bevorderen van doorverwijzingen naar een baan, deelt carrièremogelijkheden, organiseert live groepsbegeleidingssessies en maakt één-op-één gesprekken mogelijk.

"Onze visie is om carrières voor ondervertegenwoordigde professionals vooruit te helpen door de kracht van mentorschap," vertelde Motley Lifewire in een telefonisch interview. "Ik dacht erover na hoe ik technologie kon gebruiken om mijn mensen te helpen. Ik zag niet veel mensen die op mij leken in de kamers waar ik het geluk had om in te zijn, dus ik gebruik technologie om die kloof te dichten."

Snelle feiten

  • Name: Chris Motley
  • Leeftijd: 40
  • Van: Southside of Chicago
  • Random delight: Hij maakte deel uit van een moderne dansbediening in de kerk toen hij opgroeide.
  • Belangrijkste quote of motto: "Als je krijgt, geef, en als je leert, geef dan les." Hij hoorde dit tijdens een diner met Oprah Winfrey!

Een innovatie-mindset

Motley is er trots op op te groeien aan de zuidkant van Chicago. Hij verliet zijn geboortestad op jonge leeftijd voordat hij naar de Columbia University ging om te studeren en aan Wall Street te werken. Hij woont nu in Denver en raakte aangetrokken tot het gebied toen hij zich begon te wagen aan technisch ondernemerschap. Na moeite om een kapper te vinden, startte Motley zijn eerste bedrijf terwijl hij naar een kostschool in Rome, Georgia ging. Hij begon niet alleen zijn haar te knippen, maar hij begon ook het haar van elke zwarte jongen te knippen die naar de Darlington School ging terwijl hij dat deed.

"Ik denk dat ik altijd een ondernemer ben geweest, en uiteindelijk gaat het alleen om het oplossen van problemen aan het eind van de dag," zei Motley."Ik leerde hoe ik mijn haar moest knippen in de achtste klas en tegen de tijd dat ik aan mijn eerste jaar in Darlington begon. Het breidde mijn vermogen uit om ieders haar te knippen, en dat was een van de eerste bedrijven die ik lanceerde."

Ik heb niet veel mensen gezien die op mij lijken in de kamers waar ik het geluk had om in te zijn, dus ik gebruik technologie om die kloof te dichten.

Motley zei dat hij het leven en zijn carrière benadert met een innovatiemindset, wat hem helpt als zwarte ondernemer. Hij denkt altijd na over het oplossen van problemen en het versterken van ondervertegenwoordigde stemmen. Met Mentor Spaces hoopt Motley dat meer divers talent aan tafel gaat zitten. Het bedrijf begon als een tool voor het matchen van banen voordat het veranderde in een robuust mentorschapsplatform.

"De reden waarom het moeilijk is om divers talent te vinden, is vanwege de unieke problemen waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd in verband met vertrouwen en sociaal kapitaal," zei Motley. "Ons standpunt is dat mentorschap de strategie is om grote bedrijven te helpen ondervertegenwoordigde professionals aan te trekken, in dienst te nemen, te behouden en vooruit te helpen."

Hindernissen en uitdagingen

Motley zei dat een succesvolle ondernemer zijn als het lopen van een race van 400 meter, maar als je een BIPOC bent, moet je dezelfde race lopen en de hindernissen nemen. Motley zei dat alles gewoon langer duurt, van het opbouwen van een klantenbestand en het ontwikkelen van een minimaal levensvatbaar product tot het opbouwen van vertrouwen bij investeerders en het aannemen van werknemers.

"We nemen geen kortere wegen en alles is een uitdaging", zei Motley. "Als iets langer duurt, beschouw ik het niet als negatief; ik benader het gewoon alsof het een onderdeel van de cursus is."

Image
Image

Mentor Spaces heeft $ 4,5 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, maar Motley heeft zijn persoonlijke 401K daadwerkelijk geïnvesteerd in de lancering van het bedrijf in 2020. Hoewel hij zei dat dit niet slim was, was Motley bereid om op zichzelf te wedden omdat hij in Mentor geloofde Spaces' missie zo veel. Het durfkapitaal dat de organisatie heeft meegebracht, omvat VC-investeringen, gewonnen pitchcompetities en subsidies.

"Ik zou mensen niet kunnen vragen om in mijn idee te investeren als ik niet bereid was mijn eigen geld te investeren," zei Motley.

Motley wil Mentor Spaces in staat stellen om een Serie A op te richten, de klantenlijst van het bedrijf uit te breiden en de volgende grote iteratie van het platform in het komende jaar te lanceren.

"We willen de beste oplossing voor mentorschap ter wereld zijn", zei Motley.

Aanbevolen: