Hoe Microsoft 365 MFA in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft 365 MFA in te stellen en te gebruiken
Hoe Microsoft 365 MFA in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga in een browser naar Office.com en meld u aan. Selecteer uw avatar. Kies in het vervolgkeuzemenu Mijn account.
  • In de Security sectie, selecteer Update. Selecteer in het volgende scherm onder Tweestapsverificatie Turn on (of Manage als ingeschakeld).
  • Kies Stel authenticatie in twee stappen in en volg de aanwijzingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Microsoft 365 MFA instelt en gebruikt om uw gegevens en accountgegevens te beschermen.

Microsoft 365 Multi-Factor Authentication inschakelen

Het is een gevaarlijke wereld daarbuiten, vooral online, en je moet niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord vertrouwen voor toegang tot kritieke apps en services zoals Microsoft 365 (voorheen Office 365). Om ervoor te zorgen dat uw gegevens en accountgegevens veilig blijven, moet u multi-factor authenticatie inschakelen en gebruiken. Dit is wat u moet weten over multi-factor authenticatie (en de naaste verwante, two-factor authenticatie) voor Microsoft 365.

Hier is nu om Multi-factor Authentication voor Microsoft 365 in te stellen:

  1. Open Office.com in een webbrowser. Als je nog niet bent ingelogd, log dan nu in.
  2. Klik op uw accountavatar in de rechterbovenhoek van het venster en klik vervolgens in het vervolgkeuzemenu op Mijn account.

    Image
    Image
  3. Klik in het beveiligingsgedeelte op Update.

    Image
    Image
  4. In de banner bovenaan de pagina zou je Tweestapsverificatie moeten zien. Om het proces te starten om het in te schakelen, klikt u op Turn on. Als het al is ingeschakeld, klikt u op Beheren.

    Image
    Image
  5. Klik op de pagina met aanvullende beveiligingsopties in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie instellen.
  6. Lees alle instructies voor tweestapsverificatie en klik op Volgende.

    Er zijn enkele speciale regels als je nog steeds een Windows Phone versie 8 of ouder gebruikt. In het bijzonder moet u mogelijk een speciaal app-wachtwoord instellen, hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit op u van toepassing is, aangezien Windows Phone 8 een verouderd model is dat niet langer door Microsoft wordt ondersteund.

  7. Zodra je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, is je tweede vorm van verificatie standaard het invoeren van een code uit een sms die naar je telefoon is verzonden. Als je wilt, kun je een authenticatie-app inschakelen zoals Microsoft Authenticator, Google Authenticator of Authy.

    Om dat te doen, installeert u de app die u wilt gebruiken op uw telefoon en klikt u vervolgens op Identiteitsverificatie-app instellen in het gedeelte Identiteitsverificatie-apps van de pagina.

  8. Je kunt ook inloggen met een Windows Hello-vingerafdrukscanner of gezichtsherkenningscamera om je aan te melden bij Microsoft 365 op apparaten met compatibele sensoren (op de meeste moderne Windows-laptops is een of andere vorm van Windows Hello geïnstalleerd). Om dat in te schakelen, klikt u op Windows Hello instellen in het gedeelte Windows Hello en beveiligingssleutels.

Wat is multi-factor authenticatie?

Multi-factor authenticatie (ook bekend als two-factor authenticatie of 2FA) is een beetje hoe het klinkt: het is een beveiligingsschema dat vereist dat gebruikers meerdere vormen van authenticatie bieden om in te loggen op een app of service. Maar wat is een vorm van authenticatie? Beveiligingsexperts brengen alle verschillende manieren om in te loggen op een app of service onder in vier algemene categorieën:

  • Kennis bevat informatie die u traditioneel onthoudt of een hulpmiddel gebruikt om voor u op te slaan, zoals een gebruikersnaam, wachtwoord en pincode.
  • Bezit wordt gekenmerkt als informatie of technologie die u doorgaans bij u draagt en daarom moeilijk voor iemand anders om toegang te krijgen. Voorbeelden zijn eenmalige codes die naar uw telefoon worden verzonden voor onmiddellijk gebruik of een code die wordt gegenereerd door een authenticatie-app zoals Google Authenticator.
  • Overerving zijn doorgaans biometrische gegevens die in alle opzichten uniek voor u zijn, zoals vingerafdrukken, gezichtsherkenning of spraakafdrukken.
  • Locatie is authenticatie die afhankelijk is van het weten waar je fysiek bent (vergeleken met waar je zou moeten zijn) op het moment dat je probeert in te loggen op de service.

Over het algemeen is multi-factor authenticatie elke inlogtechniek die op twee of meer hiervan vertrouwt. Tweefactorauthenticatie is een speciaal geval van multifactorauthenticatie waarbij slechts twee typen worden gebruikt, zoals een gebruikersnaam en een eenmalige code. Voor de duidelijkheid zeggen sommige beveiligingsexperts dat multi-factor authenticatie wordt gedefinieerd als het gebruik van drie of meer. Microsoft verwijst echter naar zijn tweefactorauthenticatiesysteem als multifactorauthenticatie.

Aanbevolen: