De 8 beste video-opname-apps voor iPhone en Android

Inhoudsopgave:

De 8 beste video-opname-apps voor iPhone en Android
De 8 beste video-opname-apps voor iPhone en Android
Anonim

De camera op je gemiddelde smartphone wedijvert zelfs met speciale digitale camera's. En in vergelijking met stand-alone camera's die zelfs maar een paar jaar oud zijn, komt de nieuwste iPhone vaak als beste uit de bus.

Om de kracht in je zak te benutten of de kale video-opname-app op je iPhone of Android-apparaat te upgraden, probeer een van deze topopties van derden.

FiLMic Pro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De beste interface onder de beschikbare opties.
  • Volledige reeks professionele functies.
  • Uitvoer vergelijkbaar met professionele camcorders.

Wat we niet leuk vinden

  • Beginnende videografen zullen helemaal overweldigd zijn.
  • Voor goed beeldmateriaal zijn goede vaardigheden vereist.

FiLMic Pro is krachtig, rijk aan functies en klaar om te worden vergeleken met elke andere videotoepassing en als beste uit de bus te komen. Naast handmatige bediening voor vrijwel elke functie, biedt de app functies van professionele videocamera's, zoals zebrastrepen voor belichtingswaarschuwingen, focus peaking en log-gammacurve-opname voor latere kleurcorrectie.

Je zult ook meer algemene functies vinden, zoals framesnelheden van 24 tot 240 en verschillende opties voor bestandsindelingen. Audio-opname is even professioneel, met gedetailleerde bediening en geavanceerde tools voor ervaren filmmakers.

Als je serieus video's wilt opnemen op je iPhone, is dit de app die je nodig hebt. U beta alt er echter wel voor. De app kost $ 15 en biedt in-app-aankopen voor veel van de meest professionele functies.

Download voor:

MAVIS

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voorradig met tientallen unieke functies op professioneel niveau.
  • Breedste audio-opname-opties beschikbaar op iOS.
  • Gratis te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Alleen beschikbaar voor iOS.

MAVIS is een ander compact opnamehulpmiddel. Het zit boordevol professionele functies en functies op uitzendniveau, zoals sluiterhoek, een re altime kleurenvectorscoop en belichtingsgolfvorm, en aangepaste framesnelheden tussen 3 fps en 240 fps. De opties voor audio-opname zijn indrukwekkend breed, inclusief doorgang voor audiomonitoring en ondersteuning voor het opnemen van audio via apparaten die zijn aangesloten op de Lightning-poort van de iPhone.

Opnameassistent-opties omvatten zebrastrepen, valse kleuren voor belichting en bereiken, en focus peaking voor nauwkeurig scherpstellen. Uniek is dat selecteerbare bitrates variëren van 10 Mbps tot 100 Mbps, en ingesloten tijdcodes verschijnen in videobestanden.

Net als FiLMic biedt MAVIS een enorm scala aan professionele bedieningselementen. De interface is schoon en professioneel, maar de uitgebreide toolset is alleen gratis beschikbaar voor iOS-gebruikers.

MoviePro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een lagere aankoopprijs vereist minder serieuze investeringen.
  • Overweldigt de gebruiker niet met opties.

Wat we niet leuk vinden

Professionele shooters missen mogelijk enkele functies.

Als je serieus wilt filmen op je iPhone, maar niet wilt investeren in FiLMic Pro, is MoviePro een goed compromis. De app biedt een indrukwekkend aantal functies, waaronder handmatige bediening voor bijna elke functie van de app en een reeks video-opname-opties.

Audio-opname- en bewakingsopties zijn net zo flexibel, met audiometers op het scherm en Bluetooth-microfooninvoeropties.

Voor gebruikers die graag video's maken op hun apparaten, maar misschien overweldigd worden door het scala aan functies en complexiteit van FiLMic Pro, is MoviePro een uitstekende keuze. De kosten zijn ook relatief laag, iets minder dan $ 10.

Open Camera

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Lage kosten betekent dat het grotendeels toegankelijk is.
  • Verbetert de ingebouwde Android-camera-app aanzienlijk.

Wat we niet leuk vinden

  • Onaantrekkelijke interface gemaakt van kant-en-klare componenten.
  • Beperkt tot Camera2 API-functionaliteit.

Open Camera is voornamelijk gemaakt voor stilstaande beelden, maar de video-opnamemogelijkheden zijn ook indrukwekkend. Het is helemaal gratis, zonder in-app aankopen.

De lijst met functies bevat gewenste functies die de ingebouwde camera-app verbeteren. Open Camera ondersteunt ook de nieuwste Camera2 API. Met deze API kan de app handmatige scherpstelling, ISO, belichting, witbalans, belichtingsburst-modus, RAW-opname (via DNG) en slow-motionvideo instellen.

Open Camera is een capabele camera-applicatie die de ingebouwde app op je Android-telefoon zonder extra kosten kan vervangen.

Camera MX

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de beste fotocamera-apps voor Android.
  • Basistools voor videobewerking inbegrepen in de gratis download.

Wat we niet leuk vinden

Alleen basistools voor videobewerking en -opname zijn beschikbaar.

Camera MX is een functie-rijke foto-applicatie die ook een aantal indrukwekkende video's kan opnemen. Hoewel video-opname niet het primaire doel is, is het video-opnamesegment van de app gemakkelijk te gebruiken en produceert het kwaliteitsclips.

Deze foto-app heeft een betere interface dan de vergelijkbare Open Camera, met een meer gepolijste uitstraling. Je zult ook ingebouwde videobewerking vinden voor het bijsnijden en delen van je video's.

Camera MX is gratis te downloaden en bevat in-app-aankopen voor toegang tot premiumfuncties zoals filters en verbeterde opnamemodi.

ProMovie Recorder

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Indrukwekkend aantal aanpassingen.
  • Gratis te downloaden en voor iedereen toegankelijk.

Wat we niet leuk vinden

De interface is niet zo aantrekkelijk als andere apps.

ProMovie Recorder benadert MAVIS en FiLMic Pro in complexiteit, maar mist de intuïtieve interfaces van die apps. Het biedt aanzienlijke kracht, van handmatige bediening tot aanpassing van de bitsnelheid, maar het is lang niet zo eenvoudig te gebruiken als de andere toepassingen.

In tegenstelling tot FiLMic Pro is ProMovie Recorder gratis te downloaden. Je moet een eenmalige in-app-aankoop van $ 3 doen om het watermerk van je geëxporteerde video's te verwijderen.

Voor studenten of hobbyisten die een high-fidelity video-opname-app willen verkennen, is dit de plek om zonder risico te beginnen.

Videoshop Video Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vereenvoudigt het proces van het delen van bewerkte mobiele video's.
  • Ideaal voor het maken van korte video's van evenementen en attracties.

Wat we niet leuk vinden

De interface is misschien te simplistisch voor video-experts.

Videoshop is geen app voor het opnemen van camera's, maar het is er wel een essentieel onderdeel van. Het is een eenvoudige en capabele applicatie om eenvoudig bewerkte video's op je smartphone te maken.

Je kunt meerdere clips combineren, muziek toevoegen, titels invoegen en filters toepassen op je reeks, en deze vervolgens delen op bijna elk social-mediakanaal. Dit alles kan binnen de app worden gedaan, zonder dat een computer nodig is.

De Videoshop-app is gratis, maar toegang tot functies op professioneel niveau vereist in-app-aankopen die variëren van $ 5 tot $ 90.

Download voor:

LumaFusion

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uniek krachtige niet-lineaire bewerkingsfuncties.
  • Een uitstekende keuze voor mobiele filmmakers en andere professionals.

Wat we niet leuk vinden

  • Relatief hoge kosten.
  • Complexiteit vermindert de toegankelijkheid.

Als je een professionele editor wilt die bij je professionele iOS-app voor video-opname past, kijk dan naar LumaFusion. Het is de krachtigste app voor videobewerking in de App Store.

Compatibel met iPhones en iPads, LumaFusion levert professionele multi-track editing en veel van de tools die je zou verwachten te vinden in een desktop non-linear editing (NLE) applicatie. Het kost je bijna $ 30, maar de functies op professioneel niveau passen bij de prijs.

Aanbevolen: