Google beëindigt de ondersteuning voor OnHub-routers volgend jaar

Google beëindigt de ondersteuning voor OnHub-routers volgend jaar
Google beëindigt de ondersteuning voor OnHub-routers volgend jaar
Anonim

Het Google-kerkhof groeit in 2022 met nog een, aangezien het bedrijf heeft aangekondigd dat de software-ondersteuning voor OnHub-routers wordt beëindigd.

Google lanceerde aanvankelijk zijn OnHub-routers in 2015. Het volgde snel op die release met de lancering van een eenvoudiger mesh-netwerkrouter genaamd Google Wifi, die Google later opwaardeerde naar het Nest Wifi-systeem. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat de software-ondersteuning voor OnHub-routers in 2022 zal eindigen.

Image
Image

Google heeft onlangs het ondersteuningsdocument voor zijn OnHub-routers bijgewerkt, waarbij wordt opgemerkt dat de officiële software-ondersteuning op 19 december 2022 zal eindigen. Het document zegt dat de routers na de einddatum zullen blijven werken, maar dat ze geen eventuele aanvullende softwarefuncties of beveiligingsupdates. Google heeft volgens Android Police ook OnHub-klanten via e-mail gewaarschuwd.

Naast het beëindigen van de software-ondersteuning, kunnen OnHub-routers niet langer worden beheerd via de Google Home-app. Google merkt ook op dat je ook geen Google Assistent-opdrachten meer kunt gebruiken en dat de mogelijkheid om snelheidstests uit te voeren of je netwerkinstellingen bij te werken niet meer beschikbaar zal zijn.

Er blijven nieuwe beveiligingsproblemen verschijnen, dus Google raadt aan om zo snel mogelijk te upgraden naar een nieuwe draadloze router. Om de dood van OnHub te verzachten, biedt Google ook een kortingsbon van 40 procent aan voor zijn Nest Wifi-routers. Google zegt dat de coupon per e-mail wordt bezorgd aan huidige OnHub-klanten en alleen beschikbaar zal zijn tot 31 maart 2022.

Aanbevolen: