Microsoft beëindigt ondersteuning voor Office Android-apps op Chromebooks

Microsoft beëindigt ondersteuning voor Office Android-apps op Chromebooks
Microsoft beëindigt ondersteuning voor Office Android-apps op Chromebooks
Anonim

Microsoft heeft besloten de ondersteuning voor Office Android-apps op Chromebooks te beëindigen en vraagt mensen in plaats daarvan de webapplicaties van Office te gebruiken.

Volgens Over Chromebooks hebben sommige gebruikers prompts ontvangen om hen te vertellen over te schakelen naar het gebruik van Microsoft Office-webapplicaties. Het meldt ook dat Microsoft, na contact te hebben opgenomen, de omschakeling heeft bevestigd.

Image
Image

Dit betekent dat als je een Chromebook gebruikt, je geen Microsoft Office-apps meer kunt installeren en gebruiken. U moet overschakelen naar Office.com en Outlook.com en in plaats daarvan inloggen met uw Microsoft-account of een account dat is gekoppeld aan uw Microsoft 365-abonnement.

Er zijn, begrijpelijkerwijs, enige zorgen over het besluit van Microsoft om te stoppen met het ondersteunen van native apps ten gunste van webgebaseerde apps. In de eerste plaats dat u mogelijk geen volledige toegang (of enige toegang) tot uw Office-apps hebt zonder een internetverbinding.

Hoewel het momenteel mogelijk is om de Chromebook-extensie Office Editing-tool te gebruiken, wijst About Chromebooks erop dat functionaliteit op zijn best rudimentair is. U kunt alleen basisbewerkingen uitvoeren met de Office-bewerkingstool, omdat dit wordt gedaan via Google Documenten, en u hebt geen toegang tot veel Office-functies.

Image
Image

Microsoft heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de beperkingen van het offline werken met Office-webapps en heeft niet aangegeven of het het probleem zal oplossen. Er zijn echter nog een paar weken te gaan voordat Chromebook-gebruikers Office via internet moeten gaan gebruiken, dus dat kan veranderen.

Je hebt nog even de tijd om je documenten en digitale werkplekken op orde te krijgen voor de wijziging. Microsoft voltooit de overgang van Outlook naar web-apps op Chromebooks op zaterdag 18 september.

Aanbevolen: