Een e-mailthread dempen in iOS 13

Inhoudsopgave:

Een e-mailthread dempen in iOS 13
Een e-mailthread dempen in iOS 13
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit de Mail-app: Open de Mail-app en selecteer een inbox. Veeg naar links over de e-mail of thread die u wilt dempen. Tik op Meer > Mute.
  • Vanuit geopende e-mail: Open een bericht. Tik op het Antwoord icoon. Veeg omhoog om meer opties weer te geven. Tik op Dempen.
  • Gedempte e-mails worden gemarkeerd als Markeren als gelezen of Archiveren of Verwijderen, afhankelijk van uw iPhone-instellingen.

Dit artikel legt uit hoe je een e-mailthread in iOS 13 kunt dempen vanuit de Mail-inbox of vanuit een geopende e-mail. Deze informatie is van toepassing op iOS 13 en hoger voor iPhone en iPod touch en in iPadOS.

Een e-mailthread dempen in iOS 13

Apple iOS 13 heeft een schat aan nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de iPhone en iPod Touch. Naast de donkere modus, videobewerking en songteksten in Apple Music, introduceert iOS 13 enkele nieuwe opties voor het omgaan met e-mail. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om e-mailthreads te dempen.

Je hoeft deze functie niet in te schakelen om hem te gebruiken. Het is ingebouwd in de Mail-app en je kunt het op twee manieren gebruiken. Je gebruikt de eerste methode in de inbox.

  1. Open de Mail app op je iPhone.
  2. Als je meerdere inboxen hebt, selecteer dan degene met de thread die je wilt dempen of tik op Alle mailboxen.
  3. Veeg left op de thread die je wilt dempen.

    Image
    Image
  4. Tik op de Meer optie (het ziet eruit als drie stippen in een grijze cirkel).
  5. Tik op Mute.

  6. Gedempte discussies hebben een pictogram dat eruitziet als een bel met een streep erdoor.

    Image
    Image
  7. Herhaal deze stappen, maar tik op Dempen opheffen in het menu Meer om de meldingen weer in te schakelen.

Een e-mailthread in een open e-mailbericht dempen

Als je de e-mail al hebt geopend en besluit dat je geen meldingen wilt ontvangen voor extra berichten in die thread, kun je een thread ook dempen vanuit een geopende e-mail. Volg deze stappen om dit te doen.

  1. Open een bericht in de thread die je wilt dempen.
  2. Tik op het Reply icoon.
  3. Veeg omhoog om meer opties weer te geven.
  4. Tik op Mute.

    Image
    Image
  5. Je kunt het dempen van een gesprek opheffen vanuit hetzelfde menu.

Je hoeft een thread maar op één apparaat te dempen. De instelling wordt overgedragen naar andere apparaten die uw Apple ID gebruiken.

Bepaal wat er gebeurt met gedempte e-mails

Samen met het dempen van een e-mailthread, laat iOS 13 je ook beslissen wat er gebeurt met nieuwe berichten die je ontvangt in een gesprek dat je tot zwijgen hebt gebracht. Volg deze stappen om die voorkeur in te stellen.

  1. Open Instellingen.
  2. Selecteer Mail.
  3. Tik op Gedempte discussielijn.

    Image
    Image
  4. Selecteer de gewenste optie.

    • Markeren als gelezen bewaart nieuwe e-mails in je inbox, maar toont ze niet als nieuw. Gebruik dit als je de berichten later wilt lezen, maar niet elke keer dat je een nieuwe ontvangt een waarschuwing nodig hebt.
    • Archiveren of Verwijderen is voor berichten die u niet van plan bent te lezen. Wanneer er een nieuw bericht binnenkomt in een thread die je hebt gedempt, worden ze met deze optie rechtstreeks naar je map Gearchiveerd of naar de prullenbak verplaatst, afhankelijk van hoe je je inbox hebt ingesteld.

Waarom je een e-mailthread zou dempen

Als je meldingen ontvangt voor elk bericht dat in je inbox terechtkomt, kan een te actief gesprek vervelend worden. U kunt meldingen voor de vervelende thread uitschakelen zonder de waarschuwingen te missen voor de andere e-mails die u ontvangt.

Vóór deze functie waren je enige opties om alle meldingen af te handelen of ze volledig uit te schakelen. Als je een enkele thread dempt, heb je meer controle over welke waarschuwingen je vergrendelingsscherm bereiken.

Aanbevolen: