Samsung kondigt nieuwe 200 Megapixel beeldsensor aan

Samsung kondigt nieuwe 200 Megapixel beeldsensor aan
Samsung kondigt nieuwe 200 Megapixel beeldsensor aan
Anonim

Samsung introduceert de ISOCELL HP1, waarvan het bedrijf beweert dat het de eerste 200 megapixel (MP) beeldsensor voor smartphones is en de ISOCELL GN5.

De aankondiging werd gedaan op Samsung's Newsroom-blog, waar staat dat foto's een "ultrahoge resolutie" zullen behouden, zelfs wanneer ze worden bijgesneden of verkleind dankzij deze sensoren.

Image
Image

De ISOCELL HP1 is voorzien van nieuwe ChameleonCell-technologie, waardoor de pixellay-out van de sensor afhankelijk van de omgeving verandert. De HP1 gaat van 200 MP naar een 12,5 MP beeldsensor in een omgeving met weinig licht door de nabijgelegen pixels samen te voegen.

Deze nieuwe formatie maakt de sensor gevoeliger voor licht en produceert heldere beelden, zelfs in een omgeving met weinig licht.

De HP1 kan 8K-video's opnemen met 30 frames per seconde zonder veel in te leveren op het gezichtsveld.

Vergelijkbaar met de HP1 beweert Samsung dat de ISOCELL GN5 de eerste beeldsensor in de branche is met Dual Pixel Pro, een all-directionele autofocustechnologie die de scherpstelmogelijkheden van een apparaat kan verbeteren.

Het kan dit doen door twee fotodiodes in elke pixel van de sensor te plaatsen om veranderingen beter te herkennen.

Image
Image

Hierdoor kan de GN5 onmiddellijk autofocus hebben voor scherpere beelden in heldere of weinig licht.

Samsung zegt dat er samples van de HP1 en GN5 beschikbaar zijn, maar zegt niet waar. Het bericht vermeldt ook niet welke toekomstige smartphone deze sensoren zal hebben, maar het is vermeldenswaard dat de Exynos 2100-processor 200 MP-resoluties kan ondersteunen.

Aanbevolen: