De M2 MacBook Air is perfect voor bijna iedereen

Inhoudsopgave:

De M2 MacBook Air is perfect voor bijna iedereen
De M2 MacBook Air is perfect voor bijna iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De M2 MacBook Air heeft een geheel nieuw plat ontwerp met platte zijkanten en een groter scherm.
  • Het is krachtig genoeg voor veel professionele behoeften.
  • Het zal geen Windows draaien.

Image
Image

De nieuwe M2 MacBook Air is waarschijnlijk de meest geschikte computer ooit. Het dekt alles wat 99 procent van de mensen nodig heeft en doet het zonder belangrijke functies te missen. Het doet geen pijn dat het er ook nog eens extreem cool uitziet.

Apple's gloednieuwe M2 MacBook Air is vandaag beschikbaar voor pre-order en wordt binnen een week verzonden. Net als het recente herontwerp van MacBook Pro, krijgt deze nieuwe Air een MagSafe-oplader, waardoor de twee USB-C-poorten vrijkomen voor andere dingen: een nieuw plat ontwerp, plus een nieuw groot scherm dat zo ver in het omringende deksel duwt dat het nodig is een inkeping om de webcam vast te houden. Als je op zoek bent naar een laptop, is dit vrijwel zeker degene die je moet kopen, tenzij je al de M1-versie hebt.

"Een Mac-gebruiker die nog steeds op Intel-silicium zit, zou de M2 MacBook Air moeten krijgen", vertelde Anthony Staehelin, Mac-gebruiker en CEO van productaanbevelingsservice Benable, via e-mail aan Lifewire. "Als iemand die een M1 MacBook Air heeft en ongelooflijk tevreden is met de prestaties, kan ik geen enkele reden bedenken voor een M1-gebruiker om meer geld te investeren in de M2."

Apple's op één na beste laptop ooit

The Air gebruikt de nieuwste M2-chip van Apple, de tweede generatie van zijn eigengemaakte Mac-chips. De M1 zette de industrie op het verkeerde been toen hij werd gelanceerd, dankzij een schijnbaar onmogelijke combinatie van geweldige prestaties, coole werking en het soort batterijduur dat gewoonlijk wordt gezien in telefoons en tablets, maar niet in laptops.

De vorige M1 MacBook Air was gebaseerd op het jarenlange Intel MacBook Air-ontwerp van Apple. In feite was het onmogelijk om ze van de buitenkant te onderscheiden - alleen de binnenkant was veranderd. De nieuwe versie ziet eruit als een dunnere versie van de MacBook Pro van vorig jaar of, als alternatief, een iPad Pro met een toetsenbord. En zoals u kunt zien, is hij dun, maar blijft hij de concurrentie ver voor. En onthoud, dit is de instaplaptop van Apple, niet de Pro-machine.

Image
Image

De M2-chip is stapsgewijs krachtiger, maar dat is lang niet het beste deel. Zoals vermeld, voegt deze machine een MagSafe-oplader toe, het soort dat breekt als je over de kabel struikelt, in plaats van de computer naar de grond te slepen. Het heeft ook een groter scherm, ondanks dat het lichaam bijna exact dezelfde grootte heeft als de oude versie, en een haaraansteker. Allemaal met een batterijduur van 18 uur en geen luidruchtige koelventilator.

Wie moet dit kopen?

Deze MacBook Air is licht en dun en betaalbaar genoeg om de eerste keuze te zijn voor iedereen die een laptop wil. En dankzij de Apple Silicon-chip aan de binnenkant is hij zelfs goed voor veel professionals. De M2-chip voegt de hardware-video-encoder van de M1 Pro-chips toe, dus zolang je er niet op hamert, kun je behoorlijk esoterisch, high-end werk doen.

En dat is video, die zwaar is op de middelen. Voor al het andere - fotografie, schrijven, design, muziek - is deze computer meer dan genoeg en kan dankzij de twee Thunderbolt-poorten worden geïntegreerd in een grotere opstelling met een extern beeldscherm en randapparatuur met een enkele kabel.

Wie zou het niet moeten kopen

Deze computer is geschikt voor bijna iedereen, maar er zijn nog steeds verschillende redenen om ergens anders te zoeken. Als je Windows wilt draaien, kunnen de huidige Apple Silicon Macs dat niet. Oude Intel Macs konden in Windows opstarten of een gevirtualiseerde kopie uitvoeren, maar deze niet. Daarvoor heb je een pc nodig.

De MacBook Air is misschien een absoluut koopje voor wat je krijgt, maar hij begint nog steeds bij $ 1.200. Niet iedereen wil dat betalen.

En als je behoeften echt professioneel zijn, moet je de MacBook Pro M1 overwegen. Het heeft een groter, veel beter scherm, meer vermogen en wat extra aansluitingen: een SD-kaartsleuf, meer Thunderbolt-poorten en een HDMI-poort. Het kan naast het eigen ingebouwde scherm ook twee externe beeldschermen van stroom voorzien, terwijl de MacBook Air er maar één kan beheren.

Image
Image

"De Air heeft geen SD-kaartsleuf, wat onhandig kan zijn voor gebruikers die bestanden van en naar hun camera of andere apparaten moeten overbrengen", Oberon Copeland, Mac-gebruiker en CEO van technische site Very Informed, vertelde Lifewire via e-mail.

En de Pro heeft ventilatoren, dus als je de chips van je computer op vol vermogen zet en ze beginnen heet te worden, kunnen de ventilatoren ze langer op volle snelheid laten draaien.

En de laatste reden om dit niet te kopen? Als je de M1 MacBook Air al hebt. Het heeft misschien niet het mooie scherm en MagSafe, maar het is nog steeds een ongelooflijke machine die jaren meegaat.

Kortom, als u niet weet of u meer moet betalen voor de Pro, dan hoeft u dat niet te doen. De MacBook Air is echt goed genoeg voor de meeste computergebruikers, maar als het niets voor jou is, weet je het al.

Aanbevolen: