Hoe foto's te verwijderen uit Spotlight Search op iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe foto's te verwijderen uit Spotlight Search op iPhone
Hoe foto's te verwijderen uit Spotlight Search op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder alle foto's uit Spotlight-zoekopdracht: Instellingen > Siri & Zoeken > Foto's > toggle Show Content in Search naar Off/white.
  • Verwijder specifieke foto's uit Spotlight: Photos > zoek de foto die je wilt verbergen en tik erop > box voor delen > Hide.
  • Om apps met inhoud in Spotlight te beheren, ga naar Instellingen > Siri & Zoeken > tik op een app > toggleToon inhoud in zoekopdracht naar Uit/wit.

Dit artikel behandelt hoe je foto's kunt verbergen in Spotlight-zoekopdrachten op de iPhone.

Hoe voorkom ik dat de iPhone foto's voorstelt?

Spotlight-zoeken op de iPhone is uitstekend in het vinden en suggereren van inhoud, maar er zijn waarschijnlijk enkele foto's op je iPhone die je niet wilt zien tijdens het zoeken.

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat uw foto's worden weergegeven in de zoekresultaten van Spotlight, is door alle foto's uit Spotlight te verwijderen. Het zal uw afbeeldingen niet verwijderen of verbergen. Het voorkomt gewoon dat Spotlight uw Foto's-app doorzoekt wanneer er een zoekopdracht wordt uitgevoerd. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Siri & Zoeken.
  3. Scroll door de lijst met apps en tik op Photos.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Show Content in Search schuifregelaar naar off/white.

    Image
    Image

    Voor nog meer bescherming tegen het onverwacht verschijnen van foto's, verplaatst u de schuifregelaars voor Weergeven op startscherm en Suggestiemeldingen naar uit/wit, ook.

Hoe verwijder ik afbeeldingen van mijn iPhone-zoekopdracht?

Het wordt lastiger als je alleen enkele foto's voor Spotlight wilt verbergen, maar andere wilt laten verschijnen. Het is waarschijnlijk het meest voorkomende scenario. Het is tenslotte logisch dat u waarschijnlijk wilt dat sommige foto's worden weergegeven terwijl u andere blokkeert.

De enige manier om dit in de Foto's-app te doen, is door een foto te verbergen. Het verplaatst de afbeelding naar het album Verborgen. Dat kan problemen veroorzaken als je je albums nauwkeurig hebt samengesteld, maar het is de enige manier om een enkele, specifieke foto uit Spotlight te verwijderen. Dit is wat je moet doen:

  1. Open de Photos app en zoek de foto of foto's die je wilt verbergen.
  2. Als je een enkele foto verbergt, tik je erop. Als u meerdere foto's verbergt, tikt u op Selecteren en tikt u op elk van hen.
  3. Tik op het vak voor delen (het vak met de pijl die eruit komt).

  4. Tik op Verberg.

    Image
    Image

Hoe schakel ik foto-suggesties uit?

Foto's verschijnen niet alleen in de zoekresultaten van Spotlight. De iPhone kan u ook foto's voorstellen op basis van uw gedrag, locatie en andere factoren. Het kan zijn dat u deze suggesties ook liever niet ontvangt. Zo niet, schakel ze dan uit door dit te doen:

  1. Tik op Instellingen > Siri & Zoeken > Foto's.
  2. In het gedeelte Suggesties zijn er drie opties om uit te schakelen:

    • Toon op startscherm: Schakel dit uit om te voorkomen dat de Foto's-app aan u wordt voorgesteld op het startscherm van uw iPhone en wanneer de telefoon is vergrendeld.
    • Suggestie app: Als u dit uitschakelt, zal uw iPhone niet automatisch voorstellen dat u de inhoud in de Foto's-app bekijkt.
    • Suggestiemeldingen: Als u dit uitschakelt, kan de iPhone u geen meldingen sturen voor inhoud in Foto's, zoals nieuwe geheugenalbums die de telefoon voor u heeft gemaakt.

    Image
    Image

Hoe bewerk ik Spotlight-zoekopdracht?

Foto's is mogelijk niet de enige app waarvan u de inhoud wilt behouden in uw Spotlight-zoekresultaten. Er zijn allerlei soorten apps die misschien niet handig of relevant zijn om te verschijnen wanneer u zoekt. In dat geval zijn dezelfde acties van toepassing die werden gebruikt om de Foto's-app voor Spotlight te verbergen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Siri & Zoeken.
  3. Scroll omlaag naar de lijst met apps en tik op degene waarvan je de inhoud wilt verwijderen uit de Spotlight-zoekresultaten.
  4. Verplaats de Show Content in Search schuifregelaar naar off/white.

    Je kunt zelfs bepalen of de app, niet de inhoud, in zoekresultaten wordt weergegeven door de Toon app in zoeken schuifregelaar naar off/white te verplaatsen.

FAQ

    Hoe wis je de Spotlight-zoekgeschiedenis op een iPhone?

    Je kunt je Spotlight-zoekgeschiedenis niet verwijderen op een iPhone met iOS 15 of hoger. U kunt echter handmatig items verwijderen uit de suggesties die Spotlight Search u laat zien. Veeg omlaag om Spotlight Search te openen. Tik en houd een van de Siri-suggesties die je wilt verwijderen vast en tik vervolgens op Sugger Shortcut Less

    Hoe verwijder ik berichten van Spotlight Search op een iPhone?

    Als je geen sms-berichten in je Spotlight-zoekresultaten wilt zien, tik je op Instellingen > Siri & Zoeken, en scrol vervolgens omlaag naar de Berichten-app. Tik op Berichten en schakel vervolgens Toon app in zoeken en Toon inhoud in zoeken uit. Voor meer bescherming, schakel uit de opties onder Suggesties

Aanbevolen: