Hoe watermerken uit foto's te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe watermerken uit foto's te verwijderen
Hoe watermerken uit foto's te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • In de app die je hebt gebruikt om het watermerk te maken, selecteer je de watermerktekst of afbeelding en druk je op Delete.
  • Of gebruik een app voor beeldbewerking zoals Photoshop om een foto bij te snijden om een watermerk te verwijderen.
  • Of probeer een online tool voor het verwijderen van watermerken van derden, zoals Inpaint.

Dit artikel biedt suggesties voor het verwijderen van een watermerk van uw afbeelding met behulp van de originele app, bijsnijden met een afbeeldingseditor of met behulp van een online tool. Houd er rekening mee dat het verwijderen van het watermerk van een afbeelding waarvan u niet de auteursrechten bezit, waarschijnlijk onwettig is. We raden u aan om, wanneer u een van uw foto's een watermerk wilt geven, een kopie van de foto te maken en het watermerk op de kopie te maken.

Een watermerk verwijderen met de originele app

Als uw afbeelding met een watermerk is gemaakt met een app zoals Microsoft Word, PowerPoint of Paint 3D, gebruikt u die app om het watermerk te verwijderen.

Het verwijderen van een watermerk kan unieke stappen vereisen, afhankelijk van hoe het is gemaakt. Deze aanwijzingen kunnen worden gebruikt om een watermerk van een foto te verwijderen.

  1. Open de app die je hebt gebruikt om de foto met watermerk te maken.
  2. Open het bestand dat de foto met watermerk bevat.
  3. Zoek de foto met het watermerk.
  4. Selecteer de tekst of afbeelding van het watermerk en druk vervolgens op Delete.

    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Opslaan als afbeelding. Geef de afbeelding een naam, kies een bestandsformaat en klik op Save.

Als u het watermerk niet kunt selecteren, kan het worden gegroepeerd met de afbeelding. Kies de foto en selecteer vervolgens Groep opheffen.

Een afbeelding bijsnijden om een watermerk te verwijderen

Wanneer een watermerk zich in de buurt van de rand van de foto bevindt, snijdt u de foto bij om deze te verwijderen. Wanneer u een afbeelding bijsnijdt, wordt een deel van de afbeelding afgesneden en wordt de afbeelding kleiner.

Je vindt een Crop tool in beeldbewerkingsapps zoals Adobe Photoshop en GIMP, en in productiviteitssoftware zoals Microsoft Word en PowerPoint.

Zo kun je een foto bijsnijden om een watermerk te verwijderen:

  1. Open vanuit de afbeeldingseditor de foto met het watermerk.
  2. Selecteer de Crop tool.

    Image
    Image
  3. Sleep de handvatten om het gedeelte van de afbeelding te selecteren dat je wilt behouden.

    Image
    Image
  4. Verzend de wijzigingen door op een knop Opslaan of Gereed te drukken.

Bewerk de foto met een app voor beeldbewerking

Als je het watermerk niet kunt verwijderen of als je de originele afbeelding niet zonder het watermerk hebt, gebruik dan fotobewerkingssoftware zoals Photoshop, GIMP of Pixlr. Het gereedschap Kloonstempel in deze apps bedekt het watermerk met een deel van de foto.

Een watermerk verwijderen met de Clone Stamp tool in Photoshop:

  1. Met de afbeelding geopend in Photoshop, selecteert u de Clone Stamp tool in het menu Tools. Het is degene die eruitziet als een postzegel.

    Image
    Image
  2. Selecteer een penseelstijl en -grootte die het watermerk zal bedekken. Gebruik een zachte ronde borstel om het gekloonde gebied gemakkelijker te blenden en scherpe randen te vermijden.
  3. Met de Alt-toets ingedrukt, selecteert u een deel van de afbeelding dat geen watermerk bevat en drukt u vervolgens op de toets. Het gebied dat u selecteert, moet dezelfde kleuren en texturen hebben als het deel van de foto dat het watermerk bedekt.
  4. Breng over het watermerkgebied om het te vervangen door de achtergrond die je hebt gesampled. Mogelijk moet u een deel van de pagina opnieuw samplen om het precies goed te krijgen, en u kunt de penseelgrootte aanpassen via het menu bovenaan Photoshop.

    Image
    Image

Deze methode kan enige tijd duren en oefenen als je niet bekend bent met Photoshop of soortgelijke tools.

Gebruik een online watermerkverwijderaar

Er zijn verschillende online tools waarmee u gemakkelijk een watermerk van uw foto's kunt verwijderen. Als u op zoek bent naar een online tool, bekijk dan InPaint.

Het verwijderen van een watermerk in InPaint is vergelijkbaar met het gebruik van het gereedschap Kloonstempel. Selecteer het watermerk en de app doet het kloonwerk.

Hier leest u hoe u InPaint gebruikt:

  1. Ga naar de InPaint-uploadpagina.
  2. Selecteer Upload Image en kies de foto met het watermerk.
  3. Kies de Marker Tool.

    Image
    Image
  4. Teken over het watermerk. Er verschijnt een transparante kleur om het gebied dat u selecteert weer te geven.

    Image
    Image
  5. Selecteer Wissen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Download om de foto op uw computer op te slaan.

    Je moet credits kopen om de afbeelding in een hoogwaardig formaat op te slaan. Anders wordt het opgeslagen als een afbeelding van lage kwaliteit.

    Image
    Image

Aanbevolen: