15 Geweldige dingen die je kunt doen met Apple TV

Inhoudsopgave:

15 Geweldige dingen die je kunt doen met Apple TV
15 Geweldige dingen die je kunt doen met Apple TV
Anonim

Je denkt misschien dat je weet wat je kunt doen met de Apple TV, maar als je idee van de voordelen van de Apple TV voornamelijk video en audio streamen, en misschien een beetje gamen, dan verkoop je het apparaat te kort. Apple TV zit boordevol geweldige, verborgen functies. Hier zijn 15 van de beste dingen waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je ze met de Apple TV kunt doen.

De tips in dit artikel appel naar de 4e generatie Apple TV en Apple TV 4K, met tvOS 11 en 12.

Vind gratis streamingopties

Image
Image

Als je iets zoekt om naar te kijken, zoek dan niet in apps. Als u de universele gesproken zoekopdracht van de Apple TV gebruikt, controleert deze elke app die u hebt geïnstalleerd om u uw opties te laten weten. Het kan zelfs een gratis manier vinden om het tv-programma of de film te bekijken waarvan u niets wist.

Als je op deze manier inhoud wilt vinden, houd je de Siri-knop op de afstandsbediening ingedrukt en zeg je "Laat me [de naam zien van het ding dat je zoekt]." Selecteer uw item in de resultaten die onderaan het scherm verschijnen. Zoek in het scherm met zoekresultaten naar de regel Beschikbaar op onder de beschrijving voor uw opties. Klik op Open In om de video te starten in uw favoriete app.

Mis de moeilijk te horen dialoog niet

Image
Image

Met de Apple TV hoef je nooit gemompelde of anderszins moeilijk te horen dialogen te missen. Als je mist wat het ene personage tegen het andere zegt, houd dan de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt en zeg "wat zei hij/zij?" De video springt een paar seconden terug, schakelt tijdelijk ondertiteling in en verhoogt het volume.

Snel vooruit of terug precies met Siri

Image
Image

Wilt u precies 102 seconden vooruitspringen in een film of tv-programma of 8 minuten teruggaan? Je kunt het doen met Siri en de Apple TV. Houd gewoon de Siri-knop op de Siri-afstandsbediening ingedrukt en vertel Apple TV wat je wilt: "ga 2 minuten terug" of "skip 90 seconden vooruit".

Toegang tot ondertitels en audio-instellingen

Image
Image

Veel van de inhoud die beschikbaar is op Apple TV heeft optionele ondertitels. Om ze te openen, begin je met het bekijken van een video en veeg je naar beneden op de Siri Remote. Selecteer Ondertitels en veeg vervolgens naar de gewenste taal. Klik op de afstandsbediening om ondertitels in die taal in te schakelen.

Ondertitels zijn niet de enige opties die je op deze manier kunt gebruiken. Als u Audio selecteert, kunt u de gesproken taal van de video die u bekijkt, regelen. Je hebt ook toegang tot audio-instellingen, zoals het gelijkmaken van het volume om harde geluiden te verminderen, en de luidsprekers te kiezen waarnaar de audio wordt verzonden, inclusief HomePods.

Bedien uw HDTV met Apple TV Remote

Image
Image

Vergeet dat je meerdere afstandsbedieningen nodig hebt om verschillende delen van je tv-opstelling te bedienen. Als je een Apple TV hebt, kun je de Siri-afstandsbediening gebruiken om delen van je tv van stroom te voorzien. Als de juiste instellingen zijn ingeschakeld, kan de Siri Remote tegelijkertijd je tv, ontvanger en Apple TV inschakelen en het volume op je tv (of Sonos-systeem, met een paar kleine beperkingen) regelen.

Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en apparaten. Zet eerst het Control TVs and Receivers menu op On. Klik vervolgens op Volumeregeling en selecteer de gewenste optie.

Kies Auto als je het niet zeker weet.

Geef je iPhone, iPad of Mac weer op je tv

Image
Image

Met Apple TV kun je je iPhone, iPad of Mac op je HDTV projecteren. Deze functie is geweldig voor het bekijken van foto's op een groot scherm, het afspelen van video's vanaf uw apparaat of het geven van een presentatie. Om dit te doen, gebruikt u AirPlay Mirroring, een functie ingebouwd in iOS, macOS en tvOS.

Gebruik de donkere modus 's nachts

Image
Image

De interface van de Apple TV zit vol met grote, heldere, aantrekkelijke kleuren en afbeeldingen. Maar dat is niet per se het beste als je in het donker kijkt. In dat geval geef je misschien de voorkeur aan een meer gedempte look. Je kunt het krijgen met de donkere modus van de Apple TV. Schakel dit in en het ontwerp van het startscherm wordt donkerder en geschikter voor weergave bij weinig licht.

Om de donkere modus van Apple TV in te schakelen, klikt u op Instellingen > Appearance > Dark.

Kies Automatisch om Apple TV 's nachts naar de donkere modus te laten schakelen.

Gebruik Apple TV om je Smart Home te bedienen

Image
Image

Om je huis te automatiseren met op internet aangesloten smarthome-apparaten zoals thermostaten, lampen en camera's, heb je een smarthome-hub nodig. De hub helpt apparaten met elkaar te communiceren en stelt u in staat ze via internet te bedienen. Voor smart home-apparaten die de Homekit-standaard van Apple gebruiken, hebt u geen apart apparaat nodig - uw Apple TV kan deze rol voor u spelen.

Om de smart home-functies van uw Apple TV in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Accounts > iClouden schakel Mijn huis naar Verbonden.

Bluetooth-hoofdtelefoons, gamecontrollers en toetsenborden koppelen

Image
Image

Apple TV ondersteunt allerlei Bluetooth-accessoires, waaronder toetsenborden, draadloze hoofdtelefoons en gamecontrollers. Als je een Bluetooth-accessoire hebt, kun je deze aansluiten op je Apple TV. Zet het accessoire in de koppelingsmodus en ga vervolgens naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Bluetooth en selecteer de accessoire dat u wilt koppelen. Als het apparaat een pincode nodig heeft om te koppelen, voert u deze in.

Gebruik iPhone, iPad of Apple Watch als afstandsbediening

Image
Image

Als je de Siri-afstandsbediening kwijtraakt of er gewoon niet de voorkeur aan geeft, kun je je iPhone, iPad of zelfs je Apple Watch als afstandsbediening gebruiken. Voor de iPad en Apple Watch heb je de gratis Remote-app van Apple nodig (voor de Watch moet Remote zijn geïnstalleerd op de iPhone waaraan de Watch is gekoppeld). Als je een iPhone hebt met iOS 11 en hoger, zijn de Apple TV-bedieningselementen ingebouwd in het Control Center.

Gebruik elke afstandsbediening, niet alleen de Siri-afstandsbediening

Image
Image
Logitech Harmony-afstandsbedieningen.

Logitech

Als je Apple TV deel uitmaakt van een thuisbioscoopsysteem, heb je waarschijnlijk een universele afstandsbediening die al je componenten bedient. Je kunt het gebruiken om de Apple TV te bedienen in plaats van te vertrouwen op de Siri Remote of de app. U moet de Apple TV helpen de opties, functies en knoppen van uw universele afstandsbediening te "leren".

Schermbeveiliging starten met de afstandsbediening

Image
Image

De prachtige, hypnotiserende screensavers van de Apple TV verschijnen nadat de tv een paar minuten inactief is geweest, maar je kunt ze dwingen om onmiddellijk te starten met de Siri-afstandsbediening. Ga hiervoor naar het Apple TV-startscherm en ga naar de linkerbovenhoek van het scherm. Druk vervolgens op de Menu-knop op de afstandsbediening.

Als je op de Menu-knop drukt terwijl je op het startscherm bent, ga je automatisch naar de linkerbovenhoek.

Maak van Apple TV een zakelijke tool met weergave in vergaderruimten

Image
Image

Apple TV is een geweldige aanvulling op kantoren. Omdat je met AirPlay een computer of apparaat op de tv kunt projecteren, maakt de Apple TV het gemakkelijk om presentaties op het grote scherm te geven. Als je de Apple TV in de modus Vergaderruimteweergave zet, is de tv voor iedereen beschikbaar om verbinding mee te maken en te gebruiken. In die modus toont de tv een screensaver en instructies voor het aansluiten.

Om dit in te schakelen, ga naar Instellingen > AirPlay > Conferentieruimteweergave en schakel Conferentieruimteweergave tot Aan.

Herstarten met de afstandsbediening

Image
Image

Net als een iPhone of computer, moet je de Apple TV soms opnieuw opstarten om problemen op te lossen. Een optie in de app Instellingen doet dit, maar u kunt een heleboel klikken besparen door opnieuw op te starten met de Siri Remote. Houd hiervoor de Home en Menu knoppen op de afstandsbediening tegelijkertijd ingedrukt totdat het lampje op de voorkant van de Apple TV begint te knipperen. Laat vervolgens de knoppen los en de Apple TV start opnieuw op.

Houd meerdere Apple TV's gesynchroniseerd

Image
Image

Als je meer dan één Apple TV hebt, wil je waarschijnlijk dat ze dezelfde set apps en opties hebben. U hoeft ze echter niet handmatig te rangschikken of te synchroniseren. Met de One Home Screen-functie hoef je je daar geen zorgen over te maken. Schakel deze optie in en alle Apple TV's die hetzelfde iCloud-account gebruiken, blijven automatisch gesynchroniseerd voor de apps die ze hebben geïnstalleerd, hoe de apps zijn gerangschikt, mappen en meer.

Als u één startscherm wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen > Accounts > iCloud en schakelt u Eén startscherm naar Aan.

Aanbevolen: