Cd's rippen in Windows Media Player 12

Inhoudsopgave:

Cd's rippen in Windows Media Player 12
Cd's rippen in Windows Media Player 12
Anonim

Wat te weten

  • Wijzig het standaard audioformaat in Windows Media Player door Organiseren > Option > Rip Music te selecterentabblad. Wijzig het veld Format in MP3.
  • Plaats een cd in het station en selecteer de naam in het linkerdeelvenster van Windows Media Player.
  • Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de naam en kies Find Album Info. Selecteer het juiste album in het zoekresultaat. Kies Voltooien. Kies Rip CD.

Dit artikel legt uit hoe je cd's kunt rippen in Windows Media Player 12. Het bevat informatie over het wijzigen van het standaard audioformaat van Windows Media Player.

Het standaard audioformaat wijzigen

Het rippen van een muziek-cd verwijst naar het proces van het kopiëren van de inhoud van een cd naar uw computer, waar u ernaar kunt luisteren zonder de cd in het station of het kopiëren naar een draagbare muziekspeler. Een deel van het ripproces verandert het formaat van de muziek op de cd in een digitaal muziekformaat. Windows Media Player 12 handelt dit proces voor u af.

Voordat u een cd ript, wijzigt u het standaard audioformaat in Windows Media Player.

  1. Open Windows Media Player en klik op Organiseren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opties.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Rip Music tab.

    Image
    Image
  4. De standaardindeling is Windows Media Audio, die mogelijk niet compatibel is met mobiele apparaten. Klik in plaats daarvan in het veld Format en verander de selectie in MP3, wat een betere keuze is voor muziek.

    Image
    Image
  5. Als u de muziek op een afspeelapparaat van hoge kwaliteit wilt afspelen, gebruikt u de schuifregelaar in het gedeelte Audiokwaliteit om de kwaliteit van de conversie te verbeteren door de schuifregelaar naar Beste kwaliteit.

    Houd er rekening mee dat dit de grootte van de MP3-bestanden vergroot.

    Image
    Image
  6. Klik op OK om de instellingen op te slaan en het scherm te verlaten.

    Image
    Image

De cd rippen

Nu je het audioformaat hebt ingesteld, is het tijd om een CD te rippen:

  1. Plaats een cd in het station. De naam zou moeten verschijnen in het linkerdeelvenster van het tabblad Muziek rippen van Windows Media Player.

    Image
    Image
  2. Klik één keer op de naam van de CD om de tracklijst weer te geven, die waarschijnlijk niet de namen van de muziek op de CD zal bevatten, alleen generieke tracknamen. Je zou de cd op dit punt kunnen rippen, maar misschien verkies je eerst de juiste namen voor de nummers.

    Image
    Image
  3. Om de namen van de nummers in de online cd-database op te zoeken, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op de naam van de cd. Kies Vind albuminfo.

    Image
    Image
  4. Als het album niet automatisch wordt herkend, typt u de naam in het daarvoor bestemde veld. Selecteer het juiste album in de zoekresultaten en klik op Volgende.
  5. Bevestig visueel dat de tracklijst de cd-muzieknamen bevat. Het moet overeenkomen met de vermelding op de achterkant van uw cd. Klik op Voltooien.
  6. Deselecteer elk nummer dat je niet wilt rippen en klik op Rip CD in het bovenste paneel om te beginnen met het rippen van de muziek.

    Image
    Image
  7. Wanneer het rippen is voltooid, gaat u naar Music in het linkerdeelvenster waar u het zojuist geripte album kunt zien.

Het kopiëren van de inhoud van een cd naar je computer of mobiele apparaat is legaal zolang je een kopie van de cd bezit. Je kunt echter geen kopieën maken en verkopen.

Aanbevolen: