Muziek-cd's rippen naar ALAC in iTunes

Inhoudsopgave:

Muziek-cd's rippen naar ALAC in iTunes
Muziek-cd's rippen naar ALAC in iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bewerken of iTunes > Voorkeuren > Algemeen > Instellingen importeren > Importeren met en kies Apple Lossless Encoder.
  • Plaats een muziek-cd. Als u geen prompt ziet om de muziek-cd te importeren, gaat u naar uw iTunes-bibliotheek en selecteert u het pictogram CD en kiest u Import CD.

ALAC (Apple Lossless Audio Codec) is een audioformaat ingebouwd in iTunes dat lossless audiobestanden produceert. Als je al weet hoe je een cd op een Mac moet rippen, is het importeren van verliesvrije iTunes-tracks net zo eenvoudig als het wijzigen van de programma-instellingen. Deze informatie is van toepassing op iTunes 12 voor Windows en Mac.

Muziek-cd's rippen naar ALAC in iTunes

iTunes is ingesteld om standaard muziek-cd's in het AAC Plus-formaat te importeren met behulp van de AAC-encoder. Volg deze stappen om deze optie te wijzigen:

Zorg ervoor dat je iTunes bijwerkt naar de nieuwste versie voordat je begint.

  1. Voor de Windows-versie van iTunes, selecteer Bewerken > Voorkeuren bovenaan het scherm. Selecteer voor de Mac-versie iTunes > Preferences.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en selecteer vervolgens Instellingen importeren in de When You Insert a CDsectie.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Importeren met vervolgkeuzemenu en kies Apple Lossless Encoder.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om uw selectie op te slaan en selecteer vervolgens OK om het voorkeurenmenu te verlaten.

    Image
    Image
  5. Plaats een muziek-cd in uw dvd/cd-station. Als iTunes vraagt of u de schijf in uw iTunes-bibliotheek wilt importeren, selecteert u Yes om het ripproces te starten.

    Image
    Image
  6. Als je geen automatische prompt hebt gekregen om de muziek-cd te importeren, ga dan naar je iTunes-bibliotheek en selecteer het CD-pictogram bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  7. Selecteer Cd importeren.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Importeren met vervolgkeuzemenu en kies Apple Lossless Encoder.

    Image
    Image
  9. Selecteer OK.

    Image
    Image
  10. Wacht tot de songbestanden naar uw computer zijn overgebracht. Als u het ripproces wilt onderbreken, selecteert u Stop Importing in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  11. Zodra alle nummers op uw muziek-cd zijn geïmporteerd, schakelt u terug naar uw iTunes-muziekbibliotheek. Je zou nu je geïmporteerde CD moeten zien in de Albums weergave.

    Image
    Image

Waarom ALAC gebruiken?

ALAC is een ideaal formaat om te gebruiken voor het maken van perfecte kopieën van uw originele muziek-cd's. Het comprimeert nog steeds de audio (vergelijkbaar met andere formaten zoals AAC, MP3 en WMA), maar het elimineert geen audiodetail.

ALAC is niet alleen een geweldig alternatief voor het FLAC-formaat, maar is ook een handige optie als je een Apple-apparaat hebt. Het is ingebouwd in de iPhone, iPod Touch en iPad, dus je kunt je verliesvrije nummers rechtstreeks vanuit iTunes synchroniseren. Je kunt dan naar perfecte rips van je muziek-cd's luisteren en misschien audiodetails horen die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Aanbevolen: