Een Google-telefoonnummer krijgen

Inhoudsopgave:

Een Google-telefoonnummer krijgen
Een Google-telefoonnummer krijgen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Google Voice-pagina en selecteer Voor persoonlijk gebruik > kies uw platform, zoek vervolgens naar een nummer en koppel het vervolgens aan uw bestaande telefoonnummer.
  • U kunt ook Voor Zakelijk selecteren en een abonnement kiezen. Persoonlijke Google-nummers zijn gratis; zakelijke nummers en internationale gesprekken kosten geld.
  • Ga naar Google Voice om te bellen vanuit je webbrowser, of gebruik de Google Voice-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Google-telefoonnummer kunt krijgen. Je kunt je Google Voice-nummer gebruiken op Android, iOS of in een webbrowser.

Hoe krijg ik een Google-telefoonnummer?

Voordat u een Google-nummer aanmaakt, moet u al een Google-account en een nummer met een traditionele telefoondienst hebben (een vaste lijn of een mobiele provider). Aanmelden voor Google Voice om uw gratis telefoonnummer te krijgen:

  1. Ga naar de Google Voice-pagina. Selecteer Voor persoonlijk gebruik en kies Android, iOS of Web. Welke optie je ook kiest, je kunt het nummer vanaf elk van je apparaten gebruiken nadat je het hebt ingesteld.

    Image
    Image
  2. Log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd en accepteer de servicevoorwaarden.

    Als je bent aangemeld bij meerdere accounts, schakel je over naar het Google-account dat je aan je telefoonnummer wilt koppelen.

  3. Begin met het typen van een netnummer of stad in de zoekbalk en kies vervolgens Select naast het gewenste nummer uit de lijst.

    U hoeft uw werkelijke locatie niet te gebruiken als u niet wilt dat bellers uw echte netnummer weten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verify, voer het telefoonnummer in dat u wilt koppelen en selecteer vervolgens Send code.

    Image
    Image
  5. Google stuurt je een sms met een code. Voer de code in en selecteer vervolgens Verify opnieuw.

    Image
    Image
  6. Selecteer Voltooien. Je kunt nu bellen en sms'en met je Google Voice-nummer.

    Image
    Image

Hoe werkt een Google-telefoonnummer?

Ga naar de Google Voice-pagina wanneer je wilt bellen vanuit je webbrowser, of gebruik de Google Voice-app. Wanneer iemand uw Google-nummer belt, wordt de oproep doorgeschakeld naar uw gekoppelde telefoonnummer. De beller ziet uw telefoonnummer echter niet, dus u heeft in feite twee nummers voor één telefoon.

Evenzo kun je je Google Voice-nummer meerdere telefoons laten overgaan, zodat je verschillende opties hebt voor het afhandelen van communicatie. Naast gratis binnenlandse gesprekken en sms'en ondersteunt Google Voice groepsberichten, voicemailtranscriptie en meer.

Image
Image

Een Google-telefoonnummer voor een bedrijf krijgen

Als u een Google-telefoonnummer voor uw bedrijf wilt krijgen, gaat u naar de Google Voice-pagina en selecteert u Voor Bedrijven Google biedt een aantal premium-abonnementen voor bedrijven. Met het starterspakket kunt u bijvoorbeeld tot 10 verschillende gebruikers hebben en vanuit elk land gratis bellen naar de VS.

Hoewel je elk beschikbaar 10-cijferig telefoonnummer kunt kiezen, ondersteunt Google Voice geen 1-800-nummers.

Image
Image

Hoeveel kost een Google-telefoonnummer?

Met Google Voice kun je gratis bellen en sms'en binnen de VS en Canada, zolang je apparaat is verbonden met internet. Dat gezegd hebbende, moet u al een telefoonnummer hebben via een vaste of mobiele provider. Google heeft een lijst met tarieven voor internationale gesprekken via Google Voice.

FAQ

    Hoe kan ik een Google-telefoonnummer krijgen zonder een doorschakeltelefoon?

    Je moet een doorschakelnummer hebben dat aan je Google Voice-account is gekoppeld om een Google-telefoonnummer te krijgen. U kunt Wi-Fi echter instellen als uw favoriete belmethode. Open de mobiele app en kies Instellingen > Oproepen > Gesprekken plaatsen en ontvangen > en tik opVoorkeur voor wifi en mobiele data Bel ook via de Voice-app in plaats van je telefoon-app (of op Google Voice via internet).

    Hoe krijg ik een Google-telefoonnummer in Google Hangouts?

    Google Hangouts heeft de bel- en sms-functies overgezet naar Google Voice. Je kunt je aanmelden voor een Google Voice-nummer als je er nog geen hebt via de mobiele app of de online aanmeldingspagina. Gebruik de Google Meet- en Google Chat-apps om de functies voor videobellen en chatten die origineel zijn voor Hangouts te gebruiken. Een andere optie is om Google Duo te gebruiken voor videochatten op je mobiele apparaat.

Aanbevolen: