Android 12-besturingssysteem komt naar (Go-editie) smartphones

Android 12-besturingssysteem komt naar (Go-editie) smartphones
Android 12-besturingssysteem komt naar (Go-editie) smartphones
Anonim

Android 12, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, komt in 2022 naar Android-smartphones (Go-editie).

Google deed de aankondiging op The Keyword, waar het bedrijf in detail uiteenzet wat Android Go-gebruikers kunnen verwachten met het nieuwe besturingssysteem, inclusief efficiënter batterijgebruik en andere veranderingen in de kwaliteit van leven die deze instap- niveau telefoons nog toegankelijker.

Image
Image

Android-smartphones (Go-editie) zijn betaalbare apparaten op instapniveau die weinig stroom verbruiken. Deze apparaten zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor low-end hardware met 2 GB RAM of minder. Android 12 (Go-editie) is speciaal geoptimaliseerd voor die low-end telefoons.

Android 12 (Go-editie) belooft volgens Google ook snelle app-lanceringen - tot 30 procent snellere - en vloeiendere animaties. Het bedrijf beloofde ook de levensduur van de batterij te verlengen, aangezien Android 12 (Go-editie) automatisch apps in de slaapstand zet die een tijdje niet zijn gebruikt om de batterij te sparen.

Android Go-apparaten hebben doorgaans ook een beperkte opslagcapaciteit. Google heeft dit verholpen met een update van de Files Go-app waarmee je verwijderde bestanden binnen 30 dagen kunt herstellen. Op die manier kun je bestanden verwijderen en ruimte vrijmaken zonder bang te zijn iets te verliezen.

Image
Image

Er wordt ook een nieuw privacydashboard toegevoegd waarmee je kunt bepalen welke apps toegang hebben tot gevoelige gegevens, microfoon en camera. Met Android 12 kun je een geschatte locatie instellen in plaats van een precieze voor extra privacy.

Vanaf nu heeft Google geen exacte datum gegeven voor wanneer de Android 12-update wordt uitgerold; het bedrijf gaf alleen een algemeen tijdsbestek van "volgend jaar"." Google heeft ook geen informatie verstrekt over welke specifieke apparaten - er zijn 1600 (Go-editie) modellen - de update krijgen.

Aanbevolen: