Apple's obsessie met eenvoud is een apenpoot

Inhoudsopgave:

Apple's obsessie met eenvoud is een apenpoot
Apple's obsessie met eenvoud is een apenpoot
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De AirPod-firmware-update van deze week kan niet handmatig worden geïnstalleerd.
  • De Apple Pencil is Apple-design op zijn best.
  • Soms gaat minimalisme te ver.

Image
Image

Je kunt de firmware op AirPods, de Apple Pencil of een MagSafe-oplader niet bijwerken, maar ze krijgen nog steeds updates, of je ze nu wilt of niet.

Dit is zo'n volledig Apple-bewegingstechnologie die niet op technologie lijkt. Deze apparaten zijn bijna als apparaten. Als alles goed gaat, werken ze gewoon. Net als een lichtschakelaar of een vaste telefoon, hoef je er nooit over na te denken of hij zijn werk zal doen. Deze week is er een nieuwe firmware-update voor de AirPods, maar de enige manier om deze te installeren is door je vingers te kruisen en te wachten. De obsessie met eenvoud, die sinds de originele Mac in 1984 in het DNA van Apple zit, is niet altijd een goede zaak.

"De minimalistische ontwerpkeuzes van Apple zijn vooral duidelijk in hun premium hardware, maar de meeste dominante technologiebedrijven van tegenwoordig weten dat het van strategisch belang is om wrijving in hun klantervaringen te verminderen", vertelde tech-consultant en wearable-tech-expert David Pring-Mill aan Lifewire via e-mail.

It Just Works™

Apple's productfilosofie is vrij eenvoudig te volgen. De computers en accessoires moeten prachtig zijn ontworpen, ze moeten de beste zijn in wat ze doen (volgens Apple's definitie van beste), en gebruiksvriendelijk.

Vandaag kijken we naar de laatste twee, die met elkaar verweven zijn. Vaak laat Apple populaire functies weg omdat het denkt dat ze de ervaring niet beter zullen maken. Een goed voorbeeld zijn touchscreens voor Macs. Ze hebben ze niet en, als je de officiële regel gelooft, zullen ze dat ook nooit doen. Maakt dit Macs beter? Misschien, omdat de gebruikersinterface van de Mac echt niet geschikt is om aan te raken. Maar misschien ook niet, want wie reikt niet naar het scherm van zijn MacBook om op een link te tikken?

Image
Image

Een van Apples definities van 'beter' is vaak 'eenvoudiger'. In het geval van de Apple Pencil staat alles op één lijn. Het heeft geen bewegende delen, geen knipperende LED's, zelfs geen poort om op te laden. Als je niet beter wist, zou je kunnen aannemen dat het gewoon een stuk plastic was, net als al die stomme stylussen die we vroeger gebruikten.

Maar het is een prachtig complexe machine die beweging, kantelhoek en druk waarneemt. Hij laadt op wanneer je hem magnetisch aan de rand van een iPad plakt, en hij maakt tegelijkertijd automatisch verbinding met die iPad. Dit vereist wel enige opleiding - de Pencil kan bijvoorbeeld worden bediend door erop te tikken, maar Apple is daar ook behoorlijk goed in.

"Knijpen om in te zoomen lijkt nu intuïtief en eenvoudig, maar dat was het niet toen het werd geïntroduceerd", vertelde de ontwerper van mobiele apps Trevor Doerksen aan Lifewire via e-mail.

Eenvoudig is niet altijd goed

Maar die eenvoud kan vaak een belemmering zijn. In de apps van Apple zit bijvoorbeeld de kernfunctionaliteit vaak verborgen achter meerdere lagen menu's. Om een e-mail op de iPhone of iPad als ongelezen te markeren, moet je de e-mail lang ingedrukt houden om een menu te krijgen en vervolgens tikken op Mark > Markeren als ongelezenEn laat me niet beginnen over Pages of Logic Pro. Ik noem dit "rommellade-minimalisme", omdat het eenvoud nabootst door gewoon de meeste functies te verbergen, in plaats van te zweten om ze op een elegante manier te integreren.

De minimalistische ontwerpkeuzes van Apple zijn vooral duidelijk in hun premium hardware…

Het andere nadeel van Apples streven naar eenvoud is te zien aan de hardware van het afgelopen half decennium. We hebben de Apple Pencil en de ongelooflijke iPad Pro, maar we hebben ook MacBook Pro's met slechts een paar USB-poorten voor uitbreiding, en een Touch Bar in plaats van een rij functietoetsen, ook al is er ruimte voor toetsen en een aanraakstrip.

Een ander nadeel van een product dat zo ogenschijnlijk eenvoudig is als de Apple Pencil, is dat het absoluut onmogelijk te repareren is. Om bij de batterij en andere onderdelen te komen, moet je het ding opensnijden. Dit ontwerp maakt het moeilijk, maar het maakt het ook wegwerpbaar, wat slecht nieuws is voor het milieu en voor de mensen die een vervanging voor hun potlood van $ 129 moeten kopen.

Omkering

Misschien verschuift de balans de andere kant op. De nieuwste MacBook Pro's hebben een volledige reeks poorten en aansluitingen aan hun zijkanten, gebruiken MagSafe om op te laden en zijn dikker en volumineuzer dan hun voorgangers. Dit alles telt als complexer, maar in zekere zin is het eenvoudiger. Je hoeft alleen maar je MacBook te dragen, en niets anders. Geen dongles voor aansluiting op monitoren of projectoren. Geen USB SD-kaartlezer.

Het ideaal zou een polaire benadering zijn. MacBook Airs en Apple Pencils kunnen licht, eenvoudig en ondoorgrondelijk blijven, terwijl de Pro-machines kunnen blijven groeien. Dat zou iedereen tevreden kunnen houden, zelfs Apple.

Aanbevolen: