Landschap- en portretdia's in dezelfde PowerPoint

Inhoudsopgave:

Landschap- en portretdia's in dezelfde PowerPoint
Landschap- en portretdia's in dezelfde PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Maak twee PowerPoint-presentaties: een met de liggende dia's en een met de staande dia's. Opslaan in een map met alle diavoorstellingbestanden.
  • Open de landschapspresentatie. Ga naar Insert > Action in de groep Links. Kies de Mouse Click of Mouse Over tab.
  • Selecteer Hyperlink naar > pijl-omlaag > Other PowerPoint-presentatie. Open de portretpresentatie, selecteer een dia. Kies OK om het te koppelen.

Dit artikel legt uit hoe u een PowerPoint-presentatie kunt maken met zowel liggende als staande dia's door twee afzonderlijke presentaties te maken en ze te koppelen voor het gewenste effect. Deze informatie is van toepassing op PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Maak de presentaties

Als u dia's zowel in liggende als in staande richting wilt gebruiken, maakt u twee afzonderlijke presentatiebestanden. Dia's die de liggende oriëntatie gebruiken, bevinden zich in één PowerPoint-presentatie, terwijl de dia's in staande oriëntatie in de tweede PowerPoint-presentatie staan.

Verbind vervolgens de twee presentaties met behulp van actie-instellingen van de ene dia in de liggende presentatie naar de volgende gewenste dia (een staande dia), die zich in de tweede presentatie bevindt (en vice versa).

De uiteindelijke diavoorstelling loopt perfect en je publiek zal niets ongewoons opmerken als je klikt of met de muis over een aangewezen afbeelding of gebied gaat om van de ene richting naar de andere te gaan.

  1. Maak een map en sla alle bestanden op die u aan deze diavoorstelling toevoegt, inclusief alle geluidsbestanden en foto's die u in uw presentatie invoegt.
  2. Maak twee verschillende presentaties. Maak er een in liggende stand en een in staande stand. Sla ze vervolgens op in de map die u hebt gemaakt.

  3. Maak alle benodigde dia's in elk van uw presentaties. Voeg dia's in staande stijl toe aan de staande presentatie en liggende dia's aan de liggende presentatie.

Link van liggende naar staande oriëntatie

Om tijdens uw diavoorstelling over te schakelen van de liggende naar de staande oriëntatie, selecteert u een tekstobject, een foto of een andere afbeelding op de dia en volgt u de onderstaande stappen. Wanneer tijdens de diavoorstelling op deze tekst of dit object wordt geklikt, wordt de portretdia geopend.

  1. Ga naar Invoegen.
  2. Selecteer Action in de groep Links.

    Image
    Image
  3. Kies de Mouse Click of Mouse Over tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer Hyperlink naar, selecteer de pijl omlaag en kies Andere PowerPoint-presentatie.

  5. Zoek het staande presentatiebestand in uw nieuwe map, kies het en selecteer Open.
  6. Selecteer de juiste dia in de lijst met dia's in die presentatie.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK tweemaal om de dialoogvensters te sluiten. De dia in de liggende presentatie is nu gekoppeld aan de staande dia, de volgende dia in uw presentatie.

Link van staande naar liggende oriëntatie

Volg dezelfde stappen hierboven om terug te linken van de staande dia naar de volgende liggende dia.

Herhaal dit proces vervolgens voor alle volgende gevallen waarin u moet overschakelen van een liggende dia naar een staande dia.

Aanbevolen: