Apple's App Store-regels houden Xbox-games weg

Inhoudsopgave:

Apple's App Store-regels houden Xbox-games weg
Apple's App Store-regels houden Xbox-games weg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe e-mails hebben meer licht geworpen op het lopende werk om Xbox-games naar de App Store van Apple te brengen.
  • Experts zeggen dat de richtlijnen van Apple voor de App Store de belangrijkste reden zijn waarom Xbox-games er nog niet op beschikbaar zijn.
  • Hoewel je games niet rechtstreeks via de App Store kunt krijgen, kun je nog steeds de Xbox cloud-gamingservice gebruiken om games op je iOS-apparaten te spelen.

Image
Image

Experts zeggen dat Apple's strakke greep op de App Store een van de belangrijkste redenen is waarom we geen volwaardige releases van Xbox-games op Apple-apparaten hebben gezien. Maar Microsoft is ook niet bepaald onschuldig.

Een nieuwe reeks e-mails tussen Microsoft en Apple heeft nieuw licht geworpen op de voortdurende druk om Xbox-cloudgaming naar de App Store te brengen. De e-mails, ontdekt door The Verge, laten zien dat Microsoft bereid was zich voor het grootste deel aan de regels van Apple te houden. In plaats van de eis van Apple te volgen om elke app te scheiden en het streamingpakket erin op te nemen, wilde Microsoft een enkele app die toegang bood tot al zijn games erin. Uiteindelijk weigerde Apple het voorstel, iets wat volgens experts zou kunnen zijn aangewakkerd door de wens om de App Store-richtlijnen te handhaven.

"De eerste en grootste moeilijkheid zijn de regels van de App Store van Apple", vertelde Jonathan Tian, mede-oprichter van Mobitrix, een bedrijf dat zich richt op apps die helpen gegevens over te dragen en iOS-systeemfouten op te lossen, in een e-mail aan Lifewire.

Ingangsdrempels

Tian zegt dat Apple's App Store-richtlijnen al lang een twistpunt zijn met ontwikkelaars. De techgigant houdt ze stevig vast en creëert een bijna ijzeren greep op de App Store. Dit is iets dat we de afgelopen maanden verschillende keren naar voren hebben zien komen, vooral tijdens de massale Epic v. Apple-rechtszaak die het afgelopen jaar plaatsvond.

Een van de belangrijkste punten die tijdens die rechtszaak naar voren kwamen, was dat de richtlijnen van Apple, die van ontwikkelaars eisen dat ze aan een groot aantal eisen voldoen, een monopolistische staat creëren voor applicaties op iOS-apparaten. Uiteindelijk wil Apple de baas zijn over zijn App Store en de applicaties die het aanbiedt. Een deel hiervan is te wijten aan de veiligheid van de gebruiker - een van de vele redenen die Apple geeft voor de huidige richtlijnen. Een andere reden, volgens sommigen, heeft te maken met de vereiste vermindering van in-app-aankopen door Apple.

De eerste en grootste moeilijkheid zijn de regels van de App Store van Apple.

Omdat je met Xbox Game Pass-streaming volwaardige Xbox-games kunt downloaden, zijn er mogelijk in-app-aankopen beschikbaar in sommige ervan, zoals de onlangs uitgebrachte Halo Infinite. Maar, volgens de richtlijnen van Apple, vereist het een afname van 30 procent van alle in-app-aankopen die via apps in de winkel worden gedaan. Dit was de kern van het argument dat leidde tot de verwijdering van Fornite uit de App Store, en sommigen geloven dat dit een belangrijk onderdeel zou kunnen zijn van de reden waarom Microsoft en Apple geen overeenstemming konden bereiken om Xbox-games naar iOS te brengen.

Het maakt niet uit aan welk specifiek onderdeel van de richtlijnen de schuld ligt, het is duidelijk dat Apple een aantal eisen heeft gesteld waaraan Microsoft zich niet wilde of kon committeren. Als zodanig hebben de toetredingsdrempels die Apple heeft ingesteld, ervoor gezorgd dat Xbox-games geen officieel debuut in de App Store hebben gemaakt. Voorlopig tenminste.

Krijgen we in de toekomst Xbox-game-apps?

Hoewel Microsoft en Apple nog geen overeenstemming hebben bereikt, is het mogelijk dat we in de toekomst een release van Xbox-games in de App Store kunnen zien. Uit de ongedekte e-mails blijkt dat Microsoft bereid was Apple in het midden te ontmoeten. De gesprekken zijn echter ergens afgebroken, dus Microsoft besloot de richtlijnen te omzeilen.

Image
Image

Dat is waar we ons nu bevinden. Xbox-games zijn mogelijk niet beschikbaar als iOS App Store-downloads, maar je kunt er nog steeds van genieten op iOS-apparaten. Je kunt Xbox-games zelfs rechtstreeks vanuit je browser op je iPhone of iPad spelen. Het maakt gebruik van de Xbox Game Pass-streamingservice, die je toegang geeft tot honderden games voor een maandelijks abonnement.

Het is op geen enkele manier een perfecte oplossing. Je hebt nog steeds snel internet nodig om het meeste uit de service te halen, en je moet mogelijk een controller op je telefoon aansluiten om het indrukken van de knop nauwkeuriger te maken. Maar nu Microsoft technisch gezien Xbox-games heeft die op iOS kunnen worden gespeeld, heeft het bedrijf misschien niet het gevoel dat het aan alle eisen van Apple moet voldoen.

Aanbevolen: