Ongewenste & spamoproepen op uw mobiele telefoon of vaste lijn stoppen

Inhoudsopgave:

Ongewenste & spamoproepen op uw mobiele telefoon of vaste lijn stoppen
Ongewenste & spamoproepen op uw mobiele telefoon of vaste lijn stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Zelfs als u uw telefoonnummer registreert in het nationale bel-me-niet-register, is de kans groot dat u ongewenste oproepen en sms-berichten ontvangt.
  • Oproepblokkerende apps zoals PrivacyStar gebruiken crowd-sourced databases om u te helpen oproepen en sms'en van specifieke nummers te beheren.
  • Je kunt specifieke nummers op iPhones per geval blokkeren.

Dit artikel legt uit hoe u ongewenste telefoontjes op smartphones (zelfs vanaf privénummers) en vaste lijnen kunt stoppen en hoe u kwaadaardige sms-berichten op smartphones kunt blokkeren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op vaste lijnen, iPhones en Android-telefoons van verschillende fabrikanten.

Android: gebruik een app om ongewenste oproepen en sms-berichten te blokkeren

Hoewel het mogelijk is om nummers op Android-telefoons te blokkeren, verschilt het proces afhankelijk van de fabrikant van de telefoon. Als je telemarketeers en robocalls helemaal wilt blokkeren, overweeg dan een van de vele apps voor het blokkeren van oproepen die beschikbaar zijn voor Android.

Een voorbeeld is PrivacyStar, dat ook beschikbaar is voor iOS. PrivacyStar geeft je controle over oproepen en sms'en van specifieke nummers en nummers die onbekend of privé zijn. De crowdsourced-database met geblokkeerde nummers kan uw lijst met geblokkeerde nummers uitbreiden met de ergste overtreders, en u kunt klachten indienen bij de overheid voor oproepen en sms-berichten die spam zijn.

Image
Image

Oproep- en tekstblokkering voor iOS zijn niet beschikbaar vanwege iPhone-app-beperkingen. Omgekeerd opzoeken van de telefoon en het indienen van klachten werken echter prima.

iPhone: Stil onbekende bellers

Je kunt nummers op iPhones per geval blokkeren. Een andere methode is om een Do Not Answer-groep in uw contacten te maken en een specifieke of stille beltoon in te stellen om bepaalde bellers te negeren. Om ongewenste bellers preventief te blokkeren, kunnen apps zoals RoboKiller naar verluidt 99 procent van de spam-oproepen blokkeren.

Bovendien heeft iOS 13 een functie genaamd Silence Unknown Callers. Om deze functie in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Telefoon > Stil onbekende bellers. Alle onbekende nummers worden naar je voicemail gestuurd en zijn zichtbaar in je lijst met recente oproepen.

Vaste lijnen: specifieke en onbekende nummers blokkeren

Als je een vast telefoonnummer hebt, heb je mogelijk nog krachtigere blokkeermogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld specifieke telefoonnummers invoeren die u permanent wilt blokkeren op de website van uw serviceprovider.

Verizon heeft bijvoorbeeld een optie om anonieme bellers te blokkeren. Het is echter niet erg betrouwbaar omdat privénummers nog steeds kunnen doorkomen. Als de robocalls niet stoppen, neem dan contact op met je telefoonmaatschappij met de nummers bij de hand om deze permanent te blokkeren.

Hoe privénummers te blokkeren

Je hebt de mogelijkheid om onbekende bellers te blokkeren wanneer je Niet storen op de iPhone instelt. Als je nummerherkenning hebt ingesteld voor je vaste lijn, kun je privénummers meestal blokkeren door 77 te kiezen. Je zou een bevestigingsbericht moeten horen. Als een nummer wordt weergegeven als Anoniem, Privénaam of Onbekend, ontvangt de beller een bericht dat u geen onbekende oproepen aanneemt.

Het is ook mogelijk om onbekende nummers op de meeste Android-telefoons te blokkeren, hoewel het proces voor elke fabrikant anders is. Tik op het driepunts-menu in de Telefoon-app en kies Instellingen en zoek vervolgens naar een optie om onbekende bellers te blokkeren. Als je telefoon deze optie niet heeft, gebruik dan een app zoals PrivacyStar.

Image
Image

Bottom Line

Google Pixel-telefoons hebben oproepscherm standaard ingeschakeld. Dus wanneer u wordt gebeld door een onbekend nummer, antwoordt de Google Assistent voor u. Als de oproep legitiem is, gaat uw telefoon over. Als het echter een robocall is, wordt de oproep afgebroken. U ontvangt een melding en u kunt de oproep bekijken in uw oproeplogboek.

Samsung: Smart Call

Als je een Samsung-telefoon hebt, heeft deze mogelijk een functie genaamd Smart Call, afhankelijk van het model. Smart Call laat u de identiteit van onbekende bellers weten. Om Smart Call in te schakelen, opent u de instellingen van de app Telefoon en schakelt u Beller-ID en spambeveiliging. in

Beste praktijken voor iedereen

Ongewenste en anonieme oproepen kunnen zowel een veiligheidsrisico vormen als verergeren. Vermijd het ergste dat kan gebeuren door verstandig met deze bedreigingen om te gaan:

  • Reageer niet op ongewenste oproepen, zelfs niet als de oproep u vraagt om op een nummer te drukken om u af te melden voor toekomstige berichten. Het enige dat u hoeft te doen, is aan de oplichter verifiëren dat uw nummer geldig is.
  • Reageer niet op ongewenste sms-berichten en volg geen ongevraagde links.
  • Registreer bij het nationale bel-me-niet-register.
  • Dien een klacht in bij de FTC als je bent opgelicht door een robocall.
  • Vermijd het invoeren van uw telefoonnummer in online of offline formulieren, tenzij u absoluut moet.

Burner is een geweldige privacy-app voor iPhone en Android die wegwerptelefoonnummers biedt om je privacy te beschermen.

Aanbevolen: