Live streamen op Twitter

Inhoudsopgave:

Live streamen op Twitter
Live streamen op Twitter
Anonim

Wat te weten

  • Open de Twitter-app op een mobiel apparaat, tik op compose, tik op het pictogram camera, tik op Live en tik vervolgens op Go Live om te beginnen met streamen.
  • Na het streamen wordt je stream opgeslagen als video in je Tweet. Selecteer de Tweet en tik op Uitzending bewerken om de video te bewerken.
  • Verwijder de Tweet die je video bevat om de video te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je live kunt streamen op Twitter met de iOS- en Android-versies van de Twitter-app.

Een uitzending op Twitter starten

Je kunt een live-uitzending starten vanuit de officiële Twitter-app voor iOS- en Android-apparaten. Een mobiel of wifi-signaal is vereist en uw account moet openbaar zijn. Als je Twitter-account is ingesteld op beveiligd, kun je niet live streamen.

Je volgers en het grote publiek kunnen je uitzending zien terwijl deze aan de gang is en daarna via een on-demand Twitter-video. Net als bij livestreaming op Instagram, kunnen Twitter-gebruikers met livestreams communiceren door een bericht in de chat te typen of door een hartemoji te gebruiken.

Als je een slotpictogram naast je gebruikersnaam hebt, ga dan naar Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid in de Twitter-app en verander je account in openbaar door de Bescherm je tweets schakelaar uit te schakelen.

  1. Open de Twitter-app op je iOS- of Android-apparaat en tik op compose (de ganzenveer en het plusteken).
  2. Tik op het pictogram camera en tik vervolgens op Live.

    Image
    Image

    Je moet Twitter toegang verlenen om de camera en microfoon van je apparaat te gebruiken om door te gaan.

  3. Tik op Voeg locatie toe en kies je favoriete locatie voor de Twitter-livestream.

    Deze locatie-informatie wordt gebruikt om je uitzending beter vindbaar te maken voor gebruikers in de Twitter- en Periscope-apps.

  4. Tik op Wat gebeurt er? en typ de tekst die je bij je livestream wilt voegen. Dit kan de titel van je uitzending zijn of een informeel bericht aan je volgers om ze aan te moedigen om af te stemmen.

    Door trefwoorden en hashtags aan uw beschrijving toe te voegen, wordt uw tweet weergegeven in zoekopdrachten op Twitter.

  5. Tik op Go Live om je Twitter-livestream onmiddellijk te starten.

    Image
    Image

    Tijdens het streamen op Twitter kun je de drie knoppen in de rechterbovenhoek gebruiken om respectievelijk je flitser in of uit te schakelen, van camera te wisselen en je microfoon te dempen of het dempen op te heffen. Je kunt ook op de pictogrammen in de rechterbenedenhoek tikken om te zien wie je kijkers zijn.

  6. Als je klaar bent om je livestream op Twitter te beëindigen, tik je op Stop in de linkerbovenhoek.
  7. Er verschijnt een bevestigingsoptie. Tik op Stop Broadcast om het einde van je livestream te bevestigen of Cancel om door te gaan met streamen.

    Image
    Image

Wat gebeurt er met eerdere Twitter-livestreams?

Als je klaar bent met uitzenden met de Twitter-app, wordt een opname van je livestream opgeslagen op Twitter en kan deze on-demand opnieuw worden bekeken vanuit de tweet van de eerste stream.

Je kunt een opgenomen livestream bewerken door op de video in de tweet te tikken en vervolgens op Uitzending bewerken te tikken. Vanaf hier kun je de titel van je stream wijzigen en zelfs het begin- en eindpunt bewerken door specifieke punten op de videotijdlijn te selecteren.

Zodra je al je aanpassingen hebt gemaakt, tik je op Save Changes om ze te vergrendelen. Het kan ongeveer 15 minuten duren voordat wijzigingen in een opgenomen Twitter-livestream zijn doorgevoerd. sociaal netwerk.

Als je een eerdere Twitter-livestream wilt verwijderen, hoef je alleen maar de tweet te verwijderen die de video bevat. Hiermee wordt de video op zowel Twitter als Periscope verwijderd. Als je een eerdere livestream verwijdert vanuit de Periscope-app, wordt deze niet verwijderd op Twitter.

Image
Image

Hoe zijn Twitter en Periscope met elkaar verbonden?

De Twitter-livestreamfunctie wordt mogelijk gemaakt door Periscope, een aparte service die puur is bedoeld voor het uitzenden van video. Hoewel de Periscope-livevideoservice streaming op Twitter mogelijk maakt, is de Periscope-app niet nodig om een uitzending vanaf Twitter te starten, dus deze hoeft niet naar uw smartapparaat te worden gedownload. Al deze connectiviteit gebeurt achter de schermen en is niet iets waar de gemiddelde gebruiker zich zorgen over hoeft te maken.

Periscope-accounts zijn identiek aan Twitter-accounts ondanks de verschillende app-naam; het volgen van een gebruiker aan de ene zal hen aan de andere volgen. Periscope-livestreams worden ook uitgezonden op Twitter en vice versa.

Hoewel de Periscope-app voor livestreams niet nodig is om vanaf Twitter uit te zenden, kan deze vanwege de verbeterde zoek- en ontdekkingsfuncties handig zijn om andere livestreams te vinden om naar te kijken.

Aanbevolen: