Het touchpad ontgrendelen op een Lenovo-laptop

Inhoudsopgave:

Het touchpad ontgrendelen op een Lenovo-laptop
Het touchpad ontgrendelen op een Lenovo-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de toets met een touchpad-pictogram of start uw pc opnieuw op. Als je een externe muis hebt, ga dan naar Settings > Devices > Touchpad > Aan.
  • Druk op de Windows-toets+ I, typ touchpad, selecteer Schakel het touchpad in of uit en druk op de spatiebalk om de Touchpad-schakelaar in of uit te schakelen Aan.
  • Als je problemen hebt met een USB-muis of draadloze muis, schakel dan Bluetooth in, controleer de fysieke verbinding en controleer de batterij.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de muis op een Lenovo-laptop kunt ontgrendelen. Deze instructies zijn van toepassing op het ingebouwde trackpad op alle Lenovo-laptops en op externe muizen.

Waarom werkt mijn touchpad niet op mijn Lenovo-laptop?

Als het trackpad van je laptop is vergrendeld, kan dit verschillende redenen hebben:

  • Het trackpad is uitgeschakeld
  • Conflicten met een extern apparaat
  • Ontbrekende of verouderde apparaatstuurprogramma's
  • Defecte hardware

Sommige Lenovo-laptops bevatten TrackPoint, een miniatuuraanwijsstokje dat is ingebed tussen de G- en H-toetsen. Als het trackpad is vergrendeld, probeer dan TrackPoint te gebruiken om het probleem op te lossen.

Image
Image

Hoe schakel ik mijn touchpad in op mijn Lenovo-laptop?

Net zoals er meerdere redenen zijn waarom je laptopmuis is vergrendeld, zijn er een paar verschillende manieren om het te repareren. Mogelijk moet u meer dan één methode proberen:

  1. Schakel het touchpad in met het toetsenbordSommige Lenovo-laptops hebben een sneltoets die het trackpad in- en uitschakelt. Zoek naar een toets met een pictogram dat op een touchpad lijkt. Als uw computer deze toets heeft, wordt deze waarschijnlijk toegewezen aan een van de functietoetsen in de bovenste rij, dus u moet de Fn-toets ingedrukt houden en op de knop drukken (bijv. FN +F6 ).

    Image
    Image
  2. Schakel het touchpad in in Windows-instellingen. Als het touchpad is vergrendeld, maar u een externe muis of TrackPoint kunt gebruiken, gaat u naar Start Menu > Instellingen > Apparaten > Touchpad en zorg ervoor dat de schakelaar is ingesteld op On.

    U hebt ook toegang tot de touchpad-instellingen met alleen het toetsenbord (zie het gedeelte hieronder).

    Als je problemen hebt met scrollen, ga dan naar Instellingen > Apparaten > Muis om de scroll-instellingen aan te passen.

    Image
    Image
  3. Start uw pc opnieuw op. Als u uw laptop opnieuw opstart, wordt het trackpad ingeschakeld en worden eventuele kleine technische problemen verholpen.
  4. Controleer de muisinstellingen Open het Configuratiescherm en ga naar Hardware en geluiden > MuisDe opties die u ziet, zijn afhankelijk van uw laptop en uw muis. Als je een optie ziet om het touchpad uit te schakelen wanneer een extern apparaat is aangesloten, zorg er dan voor dat deze is uitgeschakeld.
  5. Windows-stuurprogramma's bijwerken. Ga indien mogelijk naar Apparaatbeheer en zoek uw touchpad onder Human Interface Devices of Muizen en andere aanwijsapparaten Klik met de rechtermuisknop op de hardwarenaam en selecteer Update Driver Als je een foutmelding krijgt, probeer dan de drivers handmatig te installeren.

    Image
    Image
  6. Controleer op Windows-updates. Werk indien mogelijk Windows bij, zodat u over de nieuwste firmware voor uw laptop beschikt. Je hebt een externe muis nodig.
  7. Laat je laptop repareren door Lenovo. Nog steeds problemen? Je hebt waarschijnlijk een hardwareprobleem. Als uw Lenovo-laptop nog onder de garantie v alt, kunt u deze mogelijk gratis laten repareren.

Het touchpad inschakelen met het toetsenbord

Als uw toetsenbord geen sneltoets heeft om het touchpad in te schakelen, hebt u nog steeds toegang tot de trackpad-instellingen via het toetsenbord:

  1. Druk op de Windows-toets+ I om Windows-instellingen te openen.
  2. Typ touchpad en gebruik vervolgens de pijltoetsen om te selecteren. Zet het touchpad aan of uit en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Druk op de spatiebalk op uw toetsenbord om de Touchpad schakelaar te schakelen Aan.

Problemen met een externe muis oplossen

Hier zijn enkele stappen die u kunt proberen als u problemen ondervindt met een USB- of Bluetooth-muis:

  1. Bluetooth inschakelen. Als uw draadloze muis wordt ingeschakeld maar geen verbinding maakt, zorg er dan voor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw pc. Wanneer de muis zich in de koppelingsmodus bevindt, zou deze in de lijst met beschikbare apparaten moeten verschijnen.
  2. Controleer de fysieke verbinding. Als u een extern apparaat gebruikt dat via USB is aangesloten, koppelt u het apparaat los en sluit u het vervolgens weer aan. Zorg ervoor dat het goed in de USB-poort is gestoken.
  3. Controleer de batterij. Als je een draadloze muis hebt die helemaal niet reageert, moet je mogelijk de interne batterij opladen of vervangen.

FAQ

    Hoe sluit ik een draadloze muis aan op mijn Lenovo-laptop?

    Om een draadloze muis op uw laptop aan te sluiten, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten > Bluetooth of ander apparaat toevoegen. Zorg ervoor dat de muis in de koppelingsmodus staat en selecteer deze vervolgens in de lijst met apparaten.

    Hoe gebruik ik de middelste muisknop op mijn Lenovo-laptop?

    Als u door een document of webpagina wilt bladeren, houdt u de middelste muisknop ingedrukt en gebruikt u het touchpad om verticaal en horizontaal te scrollen. Zoek in Windows Zoeken naar Muisinstellingen om te bepalen wat de middelste knop doet.

    Hoe schakel ik zoom uit op het trackpad van mijn Lenovo-laptop?

    Zoek in Windows zoeken naar Touchpad-instellingen. Schakel onder Scrollen en zoomen het vinkje uit naast Pinch to Zoom.

Aanbevolen: