Een flashstation versleutelen

Inhoudsopgave:

Een flashstation versleutelen
Een flashstation versleutelen
Anonim

Als je een gecodeerde USB-drive verliest, kun je je bestanden kwijtraken, maar iemand anders heeft in ieder geval geen toegang tot je gegevens. Hoewel het mogelijk is om een USB-drive met een wachtwoord te beveiligen op elk besturingssysteem, biedt VeraCrypt geavanceerde codering voor elk type drive, inclusief USB-flashdrives.

VeraCrypt kan worden gebruikt om schijven op Windows, Mac en Linux te versleutelen.

Een USB-station versleutelen met Veracrypt

Maak voordat u begint een back-up van bestanden die u niet wilt verliezen, aangezien de flashdrive tijdens dit proces volledig wordt gewist. U kunt de bestanden terug naar de schijf verplaatsen zodra deze is versleuteld. Om een flashstation te beveiligen met Veracrypt:

  1. Download en installeer VeraCrypt voor uw besturingssysteem. Zie de secties hieronder voor specifieke instructies.
  2. Plaats de USB-stick in uw computer.
  3. Open VeraCrypt. De bovenste helft van het venster bevat een tabel met stations. Het moet leeg zijn. Het onderste gedeelte is gevuld met de bedieningselementen voor VeraCrypt. Selecteer Maak volume om te beginnen.

    Image
    Image
  4. Kies Versleutel een niet-systeempartitie/schijf en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  5. Kies Standaard VeraCrypt-volume en selecteer vervolgens Volgende.

    Als je liever hebt dat de bestanden verborgen zijn, kies dan Hidden VeraCrypt volume. Zorg er eerst voor dat u weet hoe u verborgen bestanden kunt weergeven.

    Image
    Image
  6. Kies Select Device om een venster te openen met de stations en partities op uw computer.

    Image
    Image
  7. Kies de USB-drive die u wilt versleutelen en selecteer OK en selecteer vervolgens Next in het venster Volume Location.

    Zorg ervoor dat u de USB selecteert en niet een essentieel systeemstation.

    Image
    Image
  8. Kies Maak een versleuteld volume en formatteer het en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  9. VeraCrypt vraagt u om coderingsopties te selecteren. De standaardinstellingen van AES en SHA-512 zijn prima, dus selecteer Next.

    Image
    Image
  10. VeraCrypt toont de grootte van de schijf die je hebt gekozen om je te helpen bevestigen dat je de juiste hebt gekozen. Selecteer Next wanneer u klaar bent om verder te gaan.

    VeraCrypt kan vragen om het beheerderswachtwoord van uw computer om door te gaan. Dit stelt VeraCrypt in staat om toegang te krijgen tot de schijf en deze aan te passen.

    Image
    Image
  11. Maak een veilig wachtwoord of sleutel voor uw schijf. Dit is het enige dat voorkomt dat iemand toegang krijgt tot uw schijf, dus volg het advies op het scherm voor het maken van een sterk wachtwoord.

    Er is geen manier om uw sleutel voor VeraCrypt te herstellen. Kies dus iets dat je je kunt herinneren of bewaar het ergens veilig.

    Image
    Image
  12. Om te helpen bij het kiezen van het juiste bestandssysteem, vraagt VeraCrypt of je van plan bent om bestanden groter dan 4 GB op het apparaat op te slaan. Kies uw antwoord en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  13. Zorg ervoor dat het gewenste bestandssysteem is geselecteerd onder Bestandssysteem De standaardoptie voor het bestandssysteem is FAT, wat de meest universele is sinds het werkt op Windows-, Mac- en Linux-systemen. FAT werkt echter alleen met bestanden tot 4 GB. Als u grote bestanden op de schijf nodig hebt, of als u van plan bent de schijf alleen met een bepaald besturingssysteem te gebruiken, kiest u een ander formaat, zoals NTFS voor Windows of EXT4voor Linux.

    Image
    Image
  14. VeraCrypt vraagt je om willekeurige gegevens te maken door je muis over het scherm te bewegen. VeraCrypt gebruikt deze willekeurige gegevens om sterkere codering te creëren. Beweeg de muis totdat de balk onder in het venster vol raakt en selecteer vervolgens Format.

    Image
    Image
  15. Nadat u de schijf hebt bevestigd, waarschuwt VeraCrypt u tegen het versleutelen van een schijf als nieuwe gebruiker. Selecteer Ja om door te gaan.

    Image
    Image
  16. VeraCrypt waarschuwt je dat je op het punt staat de schijf te formatteren en alles erop te verliezen. Selecteer Wis alle bestanden die op de partitie zijn opgeslagen door er een VeraCrypt-volume in te maken.

    Image
    Image
  17. Als het klaar is, presenteert VeraCrypt je een bericht om je te laten weten dat het de schijf succesvol heeft gemaakt. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  18. Kies op het hoofdscherm van VeraCrypt Select Device om de te koppelen USB te lokaliseren.

    Image
    Image
  19. Er wordt een nieuw venster geopend met een lijst met stations. Kies de USB die je hebt gecodeerd en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  20. Je keert terug naar het hoofdscherm met het pad naar de USB-drive in de Volume subkop. Selecteer een vrije schijfsleuf in de tabel en selecteer vervolgens Mount.

    Image
    Image
  21. VeraCrypt opent een nieuw venster waarin u uw wachtwoord kunt invoeren om de schijf te ontgrendelen.

    Image
    Image
  22. De schijf wordt geactiveerd en verschijnt in de sleuf die u hebt geselecteerd. U kunt de versleutelde USB nu normaal gebruiken. Als u klaar bent met het gebruik van de schijf, selecteert u Dismount onderaan het VeraCrypt-venster met de schijf geselecteerd in de tabel.

    Image
    Image

Hoe installeer ik VeraCrypt op Windows

Het Windows-installatieprogramma is redelijk eenvoudig en installeert geen bloatware:

  1. Ga naar de VeraCrypt-downloadpagina in een webbrowser en download het nieuwste VeraCrypt-installatieprogramma voor Windows.

    Image
    Image
  2. Als het downloaden klaar is, start u het EXE-bestand en bevestigt u dat u het wilt uitvoeren.

    Image
    Image
  3. Ga akkoord met de licentieovereenkomst en volg de stappen van het installatieprogramma. De standaardopties werken in de meeste situaties prima. Wanneer het installatieprogramma klaar is, bent u klaar om VeraCrypt te gebruiken.

    Image
    Image

Hoe VeraCrypt op Linux te installeren

Het instellen van VeraCrypt op Linux vereist het gebruik van de opdrachtregel:

  1. Ga naar de VeraCrypt-downloadpagina en download de nieuwste generieke installatieprogramma's voor Linux.

    Image
    Image
  2. Pak het TAR-bestand uit in een nieuwe map.
  3. Open een terminal en maak de installatieprogramma's uitvoerbaar. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de map te targeten die u hebt gemaakt. Als u bijvoorbeeld de map veracrypt-installers hebt genoemd, typt u:

    $ chmod -R +x veracrypt-installers

  4. Kies het installatieprogramma dat u wilt uitvoeren en voer het uit. De kans is groot dat u het 64-bits GUI-installatieprogramma wilt, omdat het een handige grafische interface biedt om schijven te beheren. Controleer nogmaals de exacte bestandsnaam voordat u de volgende opdracht uitvoert:

    $ cd veracrypt-installers

    $./veracrypt-1.23-setup-gui-x64

  5. Het installatieprogramma wordt gestart met een grafisch venster waarin de VeraCrypt-licentieovereenkomst wordt weergegeven. Ga akkoord en ga door met het installatieprogramma.

    Image
    Image

Installeer VeraCrypt op Mac

Om VeraCrypt op macOS te gebruiken, verplaatst u het programma naar de map Apps:

  1. Ga naar de VeraCrypt-downloadpagina en download het installatieprogramma voor Mac.

    Image
    Image
  2. Open het DMG-bestand om het te koppelen.
  3. Sleep het DMG-venster naar /Applications om de installatie te starten.
  4. Als de installatie is voltooid, verwijdert u het DMG-bestand door het eject pictogram in de zijbalk te selecteren.

Aanbevolen: