Hoe de meeslepende modus op Android in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de meeslepende modus op Android in te schakelen
Hoe de meeslepende modus op Android in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Om de statusbalk te verbergen, opent u PhotoSafe, schakelt u Uit naar Aan, tikt u op Grant> Toestemming toestaan > back.
  • Kies vervolgens tussen Hide Nothing, Hide Navigation Bar of Hide Navigation and Status Bar.
  • Om bepaalde apps in of uit te schakelen, opent u PhotoSafe en tikt u op Gebruikstoegang > Grant > Volledig scherm Meeslepende mode > Gebruik tracking toestaan.

Dit artikel legt uit hoe je de meeslepende modus op Android inschakelt. Instructies zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 4.4 KitKat of hoger.

Hoe de statusbalk in Android-apps te verbergen

Er zijn een paar programma's waarmee je de Immersive-modus in elke app kunt gebruiken. Een gratis optie is de Fullscreen Immersive-app van PhotoSafe.

De gratis versie van de app heeft een paar bugs. Als u bijvoorbeeld de navigatiebalk verbergt, kunt u op sommige apparaten het schermtoetsenbord niet gebruiken. Dat is niet voor alle apps van belang, maar als het een probleem voor je is, kun je upgraden naar de Pro-versie om het op te lossen.

  1. Download de PhotoSafe Fullscreen Immersive-app uit de Google Play Store.

    Vergelijkbare betaalde apps, zoals Immersive Mode Manager, zijn gratis beschikbaar met Google Play Pass.

  2. Start de app en tik op Ik ga akkoord.
  3. Tik op de schakelaar Uit in de rechterbovenhoek om deze in te schakelen Aan.

    Image
    Image
  4. Tik op Grant.

  5. Tik op de Toestemming toestaan schakelaar en tik vervolgens op back.
  6. Tik op Niets verbergen, Navigatiebalk verbergen of Navigatie- en statusbalk verbergen. Deze instellingen zijn van toepassing op alle apps en worden onmiddellijk van kracht.

    Image
    Image

De meeslepende modus in- en uitschakelen voor specifieke apps

Het is ook mogelijk om de Immersive Mode-voorkeuren in te stellen voor individuele apps.

Individuele app-voorkeuren overschrijven de optie die je bovenaan het scherm kiest. Houd er rekening mee dat deze instellingen geen invloed hebben op apps die standaard in de meeslepende modus worden uitgevoerd. Vanaf Android 10 is er geen manier om de Immersive Mode uit te schakelen voor alle apps.

  1. Start de PhotoSafe Fullscreen Immersive-app en tik op Gebruikstoegang.
  2. Tik op Grant.

  3. Tik op Volledig scherm Meeslepende modus.

    Image
    Image
  4. Tik op Gebruik tracking toestaan en tik vervolgens twee keer op terug.
  5. Al je apps verschijnen in het onderste deel van het scherm. Tik op het vergrootglas om uw apps te doorzoeken.
  6. Voer de naam van de app in.

    Image
    Image

    Als je de gratis versie gebruikt, moet je mogelijk op Hide Nothing bovenaan de app tikken om het toetsenbord te laten verschijnen.

  7. Tik op de app om je voorkeuren in te stellen:

    • Tik er één keer op om zowel de statusbalk als de navigatiebalk weer te geven.
    • Tik er nogmaals op om alleen de statusbalk weer te geven.
    • Tik er nogmaals op om zowel de status- als navigatiebalken te verbergen.
    • Tik er nog een keer op om terug te keren naar de standaardinstellingen.
    Image
    Image

Wat is de meeslepende modus?

Meeslepende modus, ook bekend als de modus volledig scherm op Android, verbergt de status- en navigatiebalken tijdens het gebruik van bepaalde apps. Immersive Mode op Android is standaard alleen in bepaalde apps ingeschakeld, maar er zijn manieren om de modus Volledig scherm naar believen in en uit te schakelen zonder je apparaat te rooten. Helaas is er één grote beperking: u kunt de Immersive-modus niet uitschakelen voor apps die deze standaard gebruiken.

De statusbalk toont de tijd, meldingen en andere belangrijke informatie bovenaan het scherm. Sommige Android-apparaten hebben ook een navigatiebalk onder aan het scherm met de knoppen Terug, Home en Multitasking. Als u deze functies in de meeslepende modus wilt bekijken, moet u omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm of omlaag vegen vanaf de bovenkant van het scherm.

Voor- en nadelen van meeslepende modus

Image
Image

Het voordeel van de meeslepende modus is dat je meer van de app-interface kunt zien. De nadelen zijn dat u belangrijke meldingen mist, de tijd uit het oog verliest of de levensduur van de batterij verwaarloost totdat het te laat is. Wanneer u over het scherm veegt om de statusbalk weer te geven, kunt u per ongeluk op pictogrammen in de app-interface tikken, wat vooral vervelend kan zijn tijdens het spelen van een game. Op sommige apparaten kan de modus Immersive Mode conflicten veroorzaken met het schermtoetsenbord, en daarom schuwen veel ontwikkelaars deze ontwerpkeuze.

Aanbevolen: