Elias Torres' Tech verwijdert wrijving van online winkelen

Inhoudsopgave:

Elias Torres' Tech verwijdert wrijving van online winkelen
Elias Torres' Tech verwijdert wrijving van online winkelen
Anonim

Een bedrijf moeten e-mailen over een product dat u wilt kopen, zou tot het verleden moeten behoren, daarom heeft Elias Torres een platform gecreëerd dat in re altime antwoorden biedt.

Torres is de oprichter en CTO van Drift, ontwikkelaar van een conversatiemarketing- en verkoopplatform waarmee bedrijven in re altime contact kunnen leggen met klanten die klaar zijn om aankopen te doen.

Image
Image
Elias Torres.

Drift / Elias Torres

Het in 2015 gelanceerde op software-as-a-service (SaaS) gebaseerde platform van Drift stelt bedrijven in staat om in re altime gesprekken met klanten te voeren. Het platform kan worden geïntegreerd met andere verkoop- en marketingplatforms en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Het bedrijf meldt dat meer dan 50.000 bedrijven zijn platform gebruiken.

"Onze missie is om de manier waarop bedrijven van bedrijven kopen te veranderen. Het is een zeer archaïsch proces van telefoontjes, vergaderingen en demo's. Het kan traag en verwarrend zijn voor kopers", vertelde Torres aan Lifewire in een telefonisch interview. "Het is onze taak om de wrijving voor kopers weg te nemen door middel van productiviteitssoftware voor verkoop."

Snelle feiten

  • Name: Elias Torres
  • Leeftijd: 45
  • Van: Nicaragua
  • Random delight: Hij is een kitesurfer!
  • Belangrijkste quote of motto: "Geen spijt. Wees jezelf."

Van IBM naar ondernemerschap

Torres emigreerde naar Tampa, Florida, vanuit Nicaragua toen hij 17 was. Hij zei dat hij moeite had om door het aanvraagproces van de universiteit te navigeren totdat hij een vriend vond die een hoofdboekhoudkunde was. Dit was niet een branche waarin hij geïnteresseerd was om in te werken, maar hij ging ermee akkoord omdat dat het enige advies was dat hij op dat moment had.

"Als je op die leeftijd advies of een mentor krijgt, neem je die gewoon aan", zei Torres. "Ik strompelde daarna beetje bij beetje in computers."

Na het behalen van een aantal beurzen, stapte Torres tijdens zijn latere jaren van de universiteit over van een studie boekhouding naar informatiesystemen. Hij liep een boekhoudkundige stage bij Bank of America voordat hij overstapte naar een rol als software-engineer bij IBM.

"Ik ben erg ruimdenkend en ik volg kansen die zich aan mij voordoen", zei hij. "Ik heb uiteindelijk tien jaar bij IBM gewerkt. Sommige geweldige ingenieurs zouden IBM verlaten om de startup-wereld in te gaan. Ik bleef dat altijd zien en begon te denken dat ik dat moest gaan doen; ik zal anders niet gelukkig zijn met mijn leven."

Torres beschouwde zichzelf als een rebel en wilde zijn eigen pad effenen. Hij zag zichzelf niet 30 jaar voor IBM werken, dus verliet hij het bedrijf in 2008 en was een jaar vice-president engineering bij Lookery, daarna bij HubSpot tot 2014.

Image
Image
Elias Torres.

Drift / Elias Torres

Tijdens zijn ambtstermijn bij IBM ontmoette hij zijn partner en medeoprichter van Drift, David Cancel, en het paar besloot samen de sprong te wagen naar fulltime ondernemerschap. Torres zei dat Drift de vierde startup is die hij naast Cancel heeft gelanceerd, dus het paar werkt al meer dan 13 jaar samen.

"De meeste mensen blijven niet bij elkaar, zelfs niet binnen één onderneming," zei hij. "Het was leuk om te groeien met iemand die me lesgeeft en me uitdaagt."

Diversiteit en druk

Torres en Cancel hebben het team van Drift uitgebreid tot meer dan 600 wereldwijde medewerkers, waaronder productmanagers, ontwerpers, ingenieurs, sales en meer. Torres geeft prioriteit aan het inhuren van minderheidsprofessionals omdat het cruciaal is om ondervertegenwoordigde mensen kansen te geven die ze moeilijk ergens anders kunnen vinden.

"Ik wil het gezicht van het Amerikaanse bedrijfsleven vormgeven door de diversiteit van ons bedrijf. Door hoe we eruitzien, wie we zijn en waar we vandaan komen," zei Torres. "Er is een andere last die ik draag omdat ik Latino's en zwarten en andere ondervertegenwoordigde mensen wil helpen om succesvol te zijn. Het is moeilijk om door te breken en een plek te creëren die representatief is voor ons land. Er is veel druk."

Het balanceren van de wens om diversiteit op de voorgrond te plaatsen en te willen dat zijn bedrijf slaagt, was de grootste uitdaging voor Torres. Hij heeft zijn hele carrière te maken gehad met druk, racisme, kritiek en vooroordelen, maar hij leunde op zijn netwerk en legde contacten met andere ondernemers uit minderheidsgroepen om deze ontberingen te overwinnen.

Ik wil het gezicht van het Amerikaanse bedrijfsleven vormgeven door de diversiteit van ons bedrijf. Door hoe we eruitzien, wie we zijn en waar we vandaan komen.

"Mensen denken dat ik overdrijf, maar het zit hem allemaal in de kleine dingen als je met elkaar omgaat in de wereld", zei Torres. "Ik ben erg dankbaar en dankbaar omdat ik zo veel heb kunnen groeien als ondernemer, ik heb succes gehad en ik heb een gezin. Mijn zelfvertrouwen en mijn kracht als Latino zijn in de loop der jaren gegroeid, en het helpt me de niet-preferentiële behandeling die ik krijg te overwinnen."

Drift heeft meer dan $ 140 miljoen aan durfkapitaal opgehaald uit een portefeuille van investeringsmaatschappijen, waaronder Charles River Ventures, General Catalyst en Sequoia Capital. Onlangs heeft het bedrijf een strategische groei-investering binnengehaald van Vista Equity Partners. Torres deelde in een persbericht dat Drift een van de weinige in Latino opgerichte bedrijven is die ooit een waardering van meer dan $ 1 miljard heeft behaald. In het komende jaar zal Torres zich richten op het doorgroeien van Drift naar een IPO.

"We hebben iets gebouwd dat over een paar jaar naar de beurs kan", zei hij. "Dit is op dit moment het dichtst bij wat ik ooit zal zijn, en dat is wat me elke dag opwindt."

Aanbevolen: