Shilla Kim-Parker: vintage online winkelen gemakkelijk maken

Inhoudsopgave:

Shilla Kim-Parker: vintage online winkelen gemakkelijk maken
Shilla Kim-Parker: vintage online winkelen gemakkelijk maken
Anonim

Browsen in lokale kledingwinkels kan soms het gevoel hebben op zoek te gaan naar verborgen schatten, dus lanceerde Shilla Kim-Parker een online platform om meer klanten aan het goud te binden.

Kim-Parker is de mede-oprichter en CEO van Thrilling, een online marktplaats voor vintage en tweedehands items van boetieks in de VS. Het idee achter Thrilling kwam van Kim-Parker's ervaring met opgroeien in New York en tweedehands kleding shoppen.

Image
Image

"Een deel van de vreugde van dit soort winkelen is verdwalen in de schattenjacht. Het draait allemaal om de reis, "zei Kim-Parker. "Voor Thrilling denken we na over hoe we vintage winkelen populair kunnen maken en toegankelijk maken voor meer shoppers over de hele wereld."

Het in 2018 gelanceerde zwarte, Aziatische en vrouwelijke bedrijf runt een platform met indie-kledingbedrijven, waarvan 95% winkels die eigendom zijn van vrouwen en gekleurde mensen.

Een groot deel van de missie van Thrilling is 'duurzaam winkelen', dus het bedrijf gaat er prat op milieuvriendelijk te zijn, aangezien het kopen van vintage en tweedehands kleding kan helpen afval te verminderen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 300 winkels in 100 steden op zijn platform.

Snelle feiten

ame: Shilla Kim-Parker

Leeftijd: 39

Van: New York City

Random delight: "Ik heb veel guilty pleasure TV waar ik naar kijk, ik hou van een goed bad en ik hou van dutjes."

Belangrijkste citaat of motto: "Niettemin houdt ze vol."

Van een persoonlijke wens tot een bloeiend bedrijf

Voordat ze Thrilling lanceerde, werkte Kim-Parker in verschillende servicegerichte functies in de financiële, kunst-, media- en entertainmentsector en non-profitsectoren. Ze zei dat ze zich realiseerde toen ze zwanger was van haar tweede kind dat ze haar eigen bedrijf wilde starten, ondanks de risico's die gepaard gaan met ondernemerschap.

"Ik was het grootste deel van mijn leven een aspirant-ondernemer en ik heb een zeer niet-lineaire carrière gehad", zei Kim-Parker. "Ik denk dat ik er altijd naar verlangde om iets te bouwen dat onze gemeenschap helpt om op de een of andere manier iets terug te geven."

De lancering van Thrilling was een sprong in het diepe voor Kim-Parker, maar ze zei dat ze wist dat het nu of nooit was na een ontmoeting met haar mede-oprichter, Brad Mallow. Ze komt uit een familie van eigenaren van kleine bedrijven in kleding, dus haalde Kim-Parker inspiratie uit haar familie, vermengd met haar interesse in technologie om tweedehands boetieks en diverse kleding op de voorgrond van online winkelen te brengen via het platform van Thrilling.

"Omdat de meeste van deze winkels offline zijn, heb je tijd nodig", zei ze. "Omdat ik een werkende moeder werd, wilde ik nog steeds op die manier winkelen en eigenaren van kleine bedrijven ondersteunen. Een van de motivaties voor de lancering was mijn eigen persoonlijke wens om te kunnen winkelen en deze winkels te ondersteunen vanaf mijn telefoon."

Image
Image

Een vooraanstaande online kledingmarktplaats worden

Het team van Thrilling bestaat uit 15 medewerkers, waarbij Mallow optreedt als Chief Technology Officer. Oprichters van zwarte vrouwen ontvangen minder dan 1% van de durfkapitaalfinanciering, dus Kim-Parker zei dat ze meer dan dankbaar is dat Thrilling onlangs een Series A-financieringsronde van $ 8,5 miljoen heeft afgesloten.

Sinds de oprichting heeft het bedrijf iets meer dan $12 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, en deze laatste financiering zal het Thrilling-team uitbreiden en zijn online platform verder ontwikkelen.

Terwijl Thrilling veel succes heeft gehad op het gebied van durfkapitaal, zei Kim-Parker dat de reis naar dit punt niet altijd soepel verliep.

"Ik heb mijn deel van onaangename en neerbuigende gesprekken gehad. Het gaat absoluut over brute kracht en kwantiteit. Je moet veel mensen ontmoeten en met ze praten om de afgestemde zielen te vinden die in je geloven en bereid zijn je te ondersteunen en neem een sprong in het diepe met jou, "legde Kim Parker uit. "Ik heb het geluk dat we het hebben kunnen doen, maar het kostte veel tijd, veel energie, veel jezelf oppakken en je voorbereiden en energie geven voor het volgende gesprek."

Thrilling is continu online actief, maar Kim-Parker zei dat ze niet wist hoe goed het bedrijf het zou doen tijdens de pandemie. Daarom richtte ze zich op het helpen van de bedrijven die op het platform staan. Thrilling lanceerde een inzamelingsactie om haar worstelende winkelpartners te ondersteunen en schakelde zelfs bedrijfsexperts in om ondernemers te adviseren over moeilijke beslissingen in de ongekende tijd.

…het kostte veel tijd, veel energie, veel jezelf oppakken en je voorbereiden en energie geven voor het volgende gesprek.

"Aan het begin van de pandemie maakten we ons allemaal grote zorgen over onze winkelpartners", zei Kim-Parker. "We hebben besloten onze commissie op verkopen via het platform van Thrilling op te schorten, zodat ze elke dollar konden nemen die ze konden."

De omzet van Thrilling is het afgelopen jaar met 1.700% gegroeid, zei Kim-Parker, en het bedrijf had zijn winkelpartners geholpen de inkomsten te vervangen die ze verloren toen winkelpuien vorig jaar moesten sluiten.

In het komende jaar zei Kim-Parker dat ze graag zou willen dat Thrilling de belangrijkste online marktplaats wordt voor boetieks en tweedehandskledingwinkels, zodat ze hun bedrijf kunnen tonen aan klanten in nieuwe markten. Het bedrijf zal zijn aanbod uitbreiden met on-demand leveringen en meer samengestelde winkelaanbevelingen voor klanten.

Aanbevolen: