Een afbeelding omdraaien op een PowerPoint-dia

Inhoudsopgave:

Een afbeelding omdraaien op een PowerPoint-dia
Een afbeelding omdraaien op een PowerPoint-dia
Anonim

Wanneer een afbeelding in uw PowerPoint-presentatie de verkeerde focus heeft of in de verkeerde richting is georiënteerd, draait u de afbeelding om. Als je een afbeelding omdraait, heb je een spiegelbeeld van de afbeelding of een afbeelding ondersteboven.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Een afbeelding horizontaal spiegelen op een PowerPoint-dia

Draai een afbeelding horizontaal om op een dia wanneer de focus van de afbeelding voor uw doel de verkeerde kant op is gericht. Je hebt misschien een foto die perfect zou zijn als hij alleen in de tegenovergestelde richting zou staan.

Idealiter leidt het onderwerp van interesse naar de dia, als het onderwerp meer informatie nodig heeft. Als de focus enigszins een uitgang is, kijk dan naar de foto in een richting waarin deze de dia verlaat.

In de voorbeelddia hieronder wordt de afbeelding gedupliceerd en vervolgens horizontaal omgedraaid om een tennisbeweging voor rechtshandige of linkshandige spelers te demonstreren.

Stappen om een afbeelding horizontaal te spiegelen

  1. Selecteer de afbeelding die u wilt spiegelen.

    Image
    Image
  2. Ga op het lint naar Picture Tools Format.

    Image
    Image
  3. In de Arrange groep, selecteer Rotate Objects.

    Image
    Image
  4. Kies Horizontaal spiegelen.

Een afbeelding verticaal omdraaien op een PowerPoint-dia

Draai een afbeelding verticaal om op een dia en draai de afbeelding ondersteboven. Misschien heeft u een grafiek van de verkoop van uw bedrijf, maar deze wordt weergegeven van laag naar hoog. Misschien wil je het omdraaien om je te concentreren op de hoogste verkopen dat jaar.

Op de onderstaande voorbeelddia wordt de afbeelding van een propvliegtuig verticaal omgedraaid om te laten zien hoe het er soms uit kan zien tijdens een vliegshow.

Stappen om een afbeelding verticaal te spiegelen

  1. Selecteer de afbeelding die je ondersteboven wilt draaien.

    Image
    Image
  2. Ga naar Picture Tools Format.

    Image
    Image
  3. In de Arrange groep, selecteer Rotate Objects.

    Image
    Image
  4. Kies Verticaal omdraaien.

Aanbevolen: