MacBook Pro: eindelijk een Mac die net zo goed is als de iPad Pro

Inhoudsopgave:

MacBook Pro: eindelijk een Mac die net zo goed is als de iPad Pro
MacBook Pro: eindelijk een Mac die net zo goed is als de iPad Pro
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De MacBook Pro maakt eindelijk de hardwarebelofte van Apple waar.
  • Het heeft de batterijduur, stilte en cool-running van iPad Pro, maar dan in een MacBook.
  • Dit is misschien wel de beste computer die Apple ooit heeft gemaakt.
Image
Image

Met de MacBook Pro heeft Apple's Mac-hardware eindelijk de iPad ingehaald.

Jarenlang is de iPad Pro de meest indrukwekkende computer van Apple geweest. Het platte model dat in 2018 werd geïntroduceerd, was niet alleen de dunste computer die Apple maakt, maar had ook het beste scherm, werkte stil en koel zonder ventilatoren en nipte nauwelijks aan de batterij.

De eersteklas 16-inch MacBook Pro uit 2019 zou daarentegen bij de minste provocatie opwarmen tot een gloeiend hete, handpalmzweet voordat de luidruchtige fans toetrappen om deel te nemen aan het feest. Maar de nieuwe MacBooks Pro 2021 zijn iPad Pro's in hart en nieren, en dat maakt een verschil.

"De MacBook Pro is net zo krachtig als een desktop, met het extra gemak van draagbaarheid en het vermeden gedoe van het opzetten van een desktop", vertelde tech-expert en adviseur Aseem Kishore aan Lifewire via e-mail.

Intel's Shame

Het probleem waren natuurlijk de chips van Intel. Heet en energieverslindend, waren deze chips voor algemeen gebruik nooit een goede match voor de behoeften van een draagbare computer op batterijen, vooral een krachtige die extra stroom en koeling nodig had.

Apple's eigen systems-on-a-chip (SoC) zijn precies het tegenovergestelde. Geboren in de smeltkroes van de vroege iPhones, ging Apple Silicon altijd over een laag stroomverbruik, met prestaties die geleidelijk toenamen totdat, in die iPad Pro van 2018, het zo goed was als alle, behalve de meest geavanceerde Macs van Apple.

Toen, in 2020, liet Apple de M1-aangedreven MacBook Air vallen. Dit werkt voor wat eeuwig aanvoelt op een enkele lading en werkt zo cool dat het niet eens een ventilator nodig heeft, net als de iPad en iPhone. En al die tijd was het net zo goed, zo niet beter, dan de meeste andere laptops, inclusief Apple's eigen Intel MacBook Pro's.

Maar de 2020 M1-Macs waren er nog steeds niet. Het waren gewoon dezelfde oude Intel Macs, alleen met de chips van Apple erin. Ze gebruikten nog steeds een waardeloze webcam, hadden ouderwetse, dikke schermranden en hadden geen poorten om dingen in aan te sluiten. De M1 Air is een ongelooflijke machine, geliefd bij eigenaren, maar vergeleken met de iPad Pro zag hij er ouderwets uit.

En dan de MacBook Pro

Ik heb de afgelopen week een 14-inch MacBook Pro gebruikt en hij voldoet aan bijna alles wat de hardwareontwerpers van Apple met de iPad Pro hebben beloofd. Het voelt aan als het apparaat dat de MacBook Pro van 2015 had moeten volgen als Apple niet de weg had bewandeld om poorten te verwijderen en het betreurenswaardige vlindertoetsenbord toe te voegen.

De MacBook Pro is net zo krachtig als een desktop, met het extra gemak van draagbaarheid en het vermeden gedoe van het opzetten van een desktop.

Met de nieuwe 14- en 16-inch Pro's zien we wat er gebeurt als Apple niet alleen de software bestuurt, maar ook de chips waarop het draait.

In het begin voelt het raar om een van deze machines te gebruiken. Na de eerste fase van het indexeren van uw harde schijf en het scannen van uw fotobibliotheek, wordt het gewoon nooit warm. Het is zelfs zelden warm. In de loop der jaren ontwikkelde ik een laptophouding zonder het te beseffen - knieën uit elkaar, en dijen hielden de randen van de computer een beetje vast, allemaal om ophoping van warmte te voorkomen. Met deze MacBooks werkt de computer zo koel dat wanneer het onderpaneel opwarmt, de kans groter is dat de warmte van je dijen komt.

Het is niet altijd koud. Net als de iPad warmt hij een beetje op tijdens gebruik. Maar niet veel. En tot nu toe, zoals de meeste andere rapporten die ik heb gelezen, heb ik de fans nog nooit gehoord. Volgens een app voor systeemmonitoring zijn ze zelfs nog nooit van de grond gekomen.

Het volgende onderdeel van de hardware die bij de iPad past, is het scherm. Het is zo goed dat je de machine misschien alleen daarvoor zou kopen, in plaats van het inferieure MacBook Air-scherm. Het is helder, helder en heeft minimale randen aan de randen. De inkeping, die de camera-array bevat, is een probleem. Je merkt het niet omdat het gewoon een donkere vlek in de menubalk is.

Image
Image

Het andere dat je opv alt, is hoe pittig dit ding is. Zelfs vergeleken met de M1 Mac mini voelt de nieuwe Pro sneller aan. Apps openen onmiddellijk en de machine is klaar voor gebruik zodra u het deksel opent. En het kan zelfs iOS-apps draaien.

Het is zo indrukwekkend dat de ervaren Apple-journalist Jason Snell het in zijn recensie "Een Mac Pro in je rugzak" noemde.

Nog te doen

De Mac heeft nog een kleine inhaalslag te maken. De voor de hand liggende plek is de camera. De iPad Pro heeft een betere FaceTime-camera en doet ook FaceID, maar die eenheid is te dik voor het dunne deksel van de MacBook. De andere belangrijke ontbrekende functie is mobiele data. Een iPad is altijd verbonden. Een Mac is dat niet, hoewel ik wed dat Apple hem uiteindelijk toevoegt, nu zijn zelfontworpen mobiele modems bijna klaar voor gebruik zijn.

Ik kocht die 16-inch MacBook Pro uit 2019 en stuurde hem terug nadat ik had gezien hoe zielig hij was in vergelijking met mijn iPad. Nu is de Mac eindelijk weer de beste computer van Apple.

Aanbevolen: