Hoe maak je een mechanisch toetsenbord stiller

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een mechanisch toetsenbord stiller
Hoe maak je een mechanisch toetsenbord stiller
Anonim

Wat te weten

  • Probeer een bureaumat als een gemakkelijke manier om je toetsenbord stiller te maken.
  • Mechanische toetsenborden kunnen ook worden gedempt door schuim in de basis te plaatsen of de schakelaars te smeren.
  • Als je klikschakelaars hebt, is de enige manier om ze stil te maken, ze te vervangen door lineaire schakelaars.

Mechanische toetsenborden zijn doorgaans luider dan andere toetsenborden omdat de mechanische schakelaars geluid maken wanneer u erop drukt. Sommige toetsen zijn echter luider dan andere, en er zijn manieren om een mechanisch toetsenbord stiller te maken, zelfs zonder de toetsen te vervangen.

Is er een manier om mechanische toetsenborden stiller te maken?

Er zijn verschillende manieren om een mechanisch toetsenbord stiller te maken, maar ze werken niet allemaal in elke situatie. Als u bijvoorbeeld kliktoetsen heeft, kunt u deze vervangen door stille lineaire toetsen. Als uw sleutels al zijn ontworpen om stil te zijn, wijst geluid waarschijnlijk op een gebrek aan smering, versleten O-ringen of de schakelaars zelf kunnen verslijten.

Hier zijn de manieren waarop u een mechanisch toetsenbord stiller kunt maken:

  • Druk voorzichtig op de toetsen: Als u een specifiek type tactiele schakelaar heeft, kunt u het maken van geluid voorkomen door de toetsen net genoeg in te drukken zodat de pers kan registreren, maar niet hard genoeg om het klikgeluid te activeren.
  • Gebruik een bureaumat: als je tactiele of lineaire schakelaars hebt, maar ze zijn nog steeds te luid, kan een gedempte bureaumat sommige geluiden absorberen.
  • Voeg een demper toe: Haal je toetsenbord uit elkaar en controleer of er ruimte is om een dunne schuimlaag in de bodem te installeren. Als dat zo is, zal het schuim helpen om een deel van het klikgeluid van je toetsen op te vangen.
  • Installeer of vervang uw o-ringen: verwijder uw keycaps en controleer op o-ringen op de schakelaarstelen. Als er geen o-ringen zijn, installeer er dan een paar. Als er oude o-ringen aanwezig zijn, vervang deze dan.
  • Wijzig uw belangrijkste stabilisatoren: Grote toetsen zoals uw spatiebalk hebben stabilisatoren. Als je je toetsenbord uit elkaar ha alt, kun je een zacht materiaal zoals een pleister gebruiken om een kussen toe te voegen, delen van de stabilisator die de printplaat raken afknippen of wat smering toevoegen.
  • Smeer uw schakelaars: verwijder elke schakelaar van het toetsenbord, haal ze uit elkaar met een pincet of een schakelaaropener, en plaats ze in een smeerstandaard. Breng glijmiddel aan met een penseel en zet het weer in elkaar.
  • Vervang de schakelaars: Als je klikschakelaars hebt, kun je ze alleen stiller maken door ze te vervangen. Gebruik lineaire schakelaars en kies stille lineaire schakelaars voor de stilst mogelijke optie. Hot-swappable schakelaars kunnen worden verwijderd en vervangen door een trekker, maar gesoldeerde schakelaars moeten worden gedesoldeerd.

Hoe smeer je mechanische toetsenbordschakelaars?

Mechanische toetsenbordschakelaars moeten worden verwijderd en gedemonteerd om ze te smeren. Je kunt ze uit elkaar halen zonder ze te verwijderen, maar het risico bestaat dat de schakelaars kapot gaan. Hot-swappable schakelaars zijn gemakkelijker te smeren dan gesoldeerde schakelaars, omdat ze moeten worden gedesoldeerd om ze te verwijderen.

Als je dingen uit elkaar ha alt om je schakelaars te smeren, is dat een goed moment om je toetsenbord schoon te maken.

Hier leest u hoe u mechanische toetsenbordschakelaars smeert:

  1. Verwijder de schakelaarkappen met een keycap-trekker.

    Image
    Image
  2. Verwijder de schakelaars met een schakelaartrekker.

    Image
    Image

    Je kunt gesoldeerde schakelaars niet verwijderen met een schakelaartrekker. U moet ze desolderen om ze te verwijderen. U kunt een gesoldeerde schakelaar smeren zonder deze te verwijderen, maar dit kan hem beschadigen.

  3. Deel elke schakelaar uit elkaar met een schakelaaropener of een pincet.

    Image
    Image

    Verlies geen van de interne componenten. Het gebruik van een pincet kan de schakelaar beschadigen.

  4. Plaats de schakelaars indien mogelijk in een smeerstation voor schakelaars.

    Image
    Image
  5. Breng glijmiddel aan op elke schakelaar met een penseel.

    Image
    Image
  6. Zet de schakelaars weer in elkaar.

    Image
    Image
  7. Plaats de schakelaars terug in het toetsenbord.
  8. Plaats de toetsen terug op de schakelaars.

Hoe bevochtig je een mechanisch toetsenbord?

Er zijn drie manieren om een mechanisch toetsenbord te dempen. Je kunt het toetsenbord op een bureaumat plaatsen, het toetsenbord uit elkaar halen en foam in de basis plaatsen, of o-ringen plaatsen. Als je toetsenbord al O-ringen heeft, kan het vervangen ervan ook helpen om je mechanische toetsenbord te dempen.

Het gebruik van o-ringen kan ervoor zorgen dat de toetsen papperig aanvoelen in plaats van knapperig. Als je niet houdt van hoe je toetsen aanvoelen met o-ringen, moet je kiezen tussen de geluidsreductie en het andere gevoel bij het indrukken van de toetsen.

Hier leest u hoe u O-ringen op een mechanisch toetsenbord installeert of vervangt:

  1. Verwijder de keycaps met behulp van een keycap puller.

    Image
    Image
  2. Verwijder de oude o-ringen indien aanwezig.

    Image
    Image
  3. Plaats nieuwe o-ringen.

    Image
    Image

    Als je een RGB-toetsenbord hebt met toetsen die oplichten, gebruik dan doorzichtige o-ringen.

  4. Vervang de toetsen.

FAQ

    Wat zijn de voordelen van een mechanisch toetsenbord?

    Mechanische toetsenborden zijn gemakkelijker te repareren en aan te passen, omdat u de toetsen met weinig moeite kunt verwisselen. Sommige gebruikers vinden mechanische toetsenborden gewoon comfortabeler.

    Hoe repareer ik mijn mechanische toetsenbord?

    Afhankelijk van de reden waarom je mechanische toetsenbord niet werkt, kun je proberen het los te koppelen en weer aan te sluiten, een andere kabel te gebruiken of de batterijen te vervangen. Voor plakkerige toetsen, probeer het toetsenbord schoon te maken met alcohol en ingeblikte lucht. Als u nog steeds problemen ondervindt, moet u mogelijk de sleutelschakelaar vervangen.

    Hoe weet ik of een toetsenbord mechanisch is?

    De gemakkelijkste manier om te zien of je een mechanisch toetsenbord hebt, is door een toetsdop van het toetsenbord te tillen om te zien of er een schakelaar onder zit.

Aanbevolen: