Wat is een mechanisch toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Wat is een mechanisch toetsenbord?
Wat is een mechanisch toetsenbord?
Anonim

Overweegt u een nieuw toetsenbord te kopen? Er is veel variatie, waaronder een versie die een mechanisch toetsenbord wordt genoemd.

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Mechanische toetsenborden hebben fysieke schakelaars onder de toetsen die de aanraking en audio-ervaring van typen op een typemachine nabootsen. Druk op een toets en u drukt op de schakelaar. Je hoort behoorlijk luide klikgeluiden terwijl je typt.

Hoewel verschillende soorten schakelaars worden gebruikt in mechanische toetsenborden, resulteren deze toetsenborden over het algemeen in nauwkeuriger typen en typen op hoge snelheid.

Mechanische toetsenborden lijken misschien onhandige overblijfselen van een vervlogen tijdperk van computers, maar voor veel mensen hebben nieuwere membraantoetsenborden niet hetzelfde bevredigende geluid of gevoel. Het geluid is trouwens waarschijnlijk het meest opvallende verschil als je een mechanisch toetsenbord bekijkt. Hoewel ze altijd wat lawaai zullen maken vanwege de algehele constructie, vinden fabrikanten manieren om ze stiller te maken om meer kopers aan te trekken.

Bovendien gebruiken mechanische toetsenborden schakelaars die doorgaans wat moeilijker zijn dan die van andere typen toetsenborden. Dit betekent dat deze toetsenborden vaak langer meegaan dan hun niet-mechanische tegenhangers.

Image
Image

Waarom gebruiken mensen ze?

Gamers gebruiken ze graag omdat ze tegen meer stoten en slijtage kunnen dan een standaardtoetsenbord. Kantoor- en thuiswerkers gebruiken ze graag omdat ze auditieve feedback geven bij elke slag en typisch ergonomisch zijn ontworpen om polsbelasting te verminderen.

Mechanische toetsenborden stellen je meestal ook in staat om streken aan te passen, zodat je nog sneller kunt typen.

Membraan versus mechanische toetsenborden

Tegenwoordig zijn de meeste laptop- en desktoptoetsenborden membraantoetsenborden. Dat betekent dat het toetsenbord is samengesteld uit drie plastic membranen, met koepelvormige rubberen schakelaars onder elke toets. Druk op een toets en de rubberen schakelaar duwt door een gat in het middelste membraan om de bovenste en onderste membranen met elkaar te verbinden, waardoor een elektrisch circuit ontstaat dat ervoor zorgt dat het toetsenbord de invoer naar de computer stuurt.

Dit ontwerp is goedkoop en morsbestendig, maar het geeft niet zoveel voelbare of hoorbare feedback wanneer je op een toets drukt, wat de manier waarop je typt kan veranderen. Ter vergelijking: het membraantoetsenbord kan plat of papperig aanvoelen.

Als je veel tijd achter een pc-toetsenbord doorbrengt, kan het de moeite waard zijn om over te schakelen naar een mechanisch toetsenbord. Sommige fabrikanten maken mechanische schakeltoetsenborden die aanvoelen als het klassieke IBM Model M. Deze ontwerpen helpen u meestal om snel en nauwkeurig te typen. Bovendien gaan mechanische toetsenborden langer mee dan de standaard pc-pack-in-toetsenborden. Het kan ook een meer bevredigende schrijfervaring opleveren.

Degenen die een mechanisch toetsenbord misschien een goede investering vinden, zijn onder meer kantoormedewerkers wiens werk afhankelijk is van snelle en betrouwbare gegevensinvoer, gamers en professionele schrijvers.

Mechanische toetsenborden: voor- en nadelen

  • Meer tactiele en auditieve feedback.

  • Over het algemeen nauwkeuriger dan membraantoetsenborden.
  • Duurzame constructie.
  • Kan nogal luidruchtig zijn.
  • Duurder dan membraantoetsenborden.
  • Heeft de neiging om meer te wegen dan standaard toetsenborden.

Er zijn verschillende voordelen aan mechanische toetsenborden, waaronder een langere levensduur van de toetsen, verbeterde nauwkeurigheid en stevigere ontwerpen.

Behalve dat ze duurder zijn dan de meeste Bluetooth- en bedrade membraantoetsenborden, is het grootste nadeel dat mechanische toetsenborden luid zijn. Hoewel het volume afhangt van het soort schakelaar dat het toetsenbord gebruikt en uw typetechniek, zijn mechanische toetsenborden luider dan andere toetsenborden. Het is misschien geen probleem voor kantoormedewerkers of in omgevingen met collega's die een headset dragen.

Mechanische toetsenborden zijn zwaar, meestal rond de drie pond, en gaan meestal langer mee. Mechanische schakelaars zijn gecertificeerd om bijna over de hele linie langer mee te gaan dan schakelaars met rubberen koepels, ongeacht de fabrikant, tenzij u er een drankje op morst. Ze zijn echter vrij eenvoudig schoon te maken, dus zelfs af en toe morsen zou geen probleem moeten zijn.

Mechanische toetsenborden kunnen je dwingen om anders te typen. Membraantoetsenborden vereisen dat u de toets zo ver mogelijk indrukt om het elektrische circuit te voltooien. Bij mechanische toetsenborden hoef je alleen maar te drukken totdat je de klik hoort, waardoor de toets een kortere afstand aflegt.

Aanbevolen: