Hoe mechanische toetsenbordschakelaars te kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe mechanische toetsenbordschakelaars te kiezen
Hoe mechanische toetsenbordschakelaars te kiezen
Anonim

Wat te weten

  • Lineaire schakelaars zijn meestal snel en stil, en ze zijn goed voor gamen.
  • Tactiele schakelaars geven je een fysieke stoot bij het indrukken, en ze zijn goed voor zowel gamen als typen.
  • Clicky-schakelaars geven een hoorbare klik die je ook in je vinger kunt voelen, dus ze zijn beter om te typen dan om te gamen.

Dit artikel legt uit hoe u mechanische toetsenbordschakelaars kiest, met informatie over verschillende soorten schakelaars en advies over hoe u de beste soort schakelaar voor u kunt kiezen.

Hoe kies ik een toetsenbordschakelaar?

Of je nu een aangepast toetsenbord bouwt of een kant-en-klaar toetsenbord koopt, de schakelaars zijn altijd een essentiële toetsenbordfunctie om te overwegen. Wanneer u een toets op uw toetsenbord indrukt, stuurt de schakelaar eronder een signaal om uw computer te laten weten dat u een toets heeft ingedrukt. Bij mechanische toetsenborden zijn deze schakelaars verkrijgbaar in verschillende stijlen die allemaal anders aanvoelen en werken.

Image
Image

Koop een schakelaarsampler om een idee te krijgen van de verschillende beschikbare schakelaars. Switch-samplers worden geleverd met verschillende soorten schakelaars, zodat u kunt zien hoe elke schakelaar aanvoelt voordat u genoeg koopt om een heel toetsenbord te bouwen.

Er zijn drie basistypen schakelaars om uit te kiezen:

  • Lineaire schakelaars: Lineaire schakelaars zijn de beste keuze voor gaming. Deze schakelaars werken soepel zonder pushback of tactiele feedback. Lineaire schakelaars kunnen een zacht klikkend geluid geven wanneer ze het dieptepunt bereiken zonder geluid.
  • Tactiele schakelaars: Deze schakelaars zijn geschikt voor zowel typen als gamen. Als je naar beneden duwt, voel je een duidelijke bult in het midden van de pers. Ze zijn meestal niet stil, maar de klik is niet zo luid als een klikschakelaar.
  • Clicky-schakelaars: Clicky-schakelaars zijn geweldig om te typen. Dit zijn als tactiele schakelaars, maar ze maken veel meer geluid als ze het dieptepunt bereiken.

Om de juiste toetsenbordschakelaars te kiezen, moet u nadenken over hoe u het toetsenbord wilt gebruiken. Als je een gamer bent en niet veel typt op je computer, bieden lineaire schakelaars de beste prestaties. Als je wat aan het gamen bent en je computer gebruikt om te typen, zorgen tactiele schakelaars voor een goede balans. Clicky-schakelaars zijn geweldig om te typen en geven een mooie, bevredigende klik, maar ze kunnen vervelend zijn om mee te spelen (en ze kunnen anderen om je heen irriteren omdat ze behoorlijk luid kunnen zijn).

Naast het kiezen tussen lineair, tactiel en clicky, is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel kracht een schakelaar nodig heeft om te activeren. Deze kracht wordt gemeten in Newton (N), met een typisch bereik tussen 0,45 en 0,7 N. Schakelaars aan de lage kant zijn gemakkelijk te activeren en schakelaars aan de hoge kant moeten harder worden ingedrukt. Met andere woorden, hoe harder je duwt, hoe sneller je handen (en polsen) moe kunnen worden.

Sleutelafstand en activeringspunt zijn de laatste twee factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Toetsen met veel toetsaanslag drukken verder naar binnen dan toetsen zonder veel toetsaanslag, maar het bedieningspunt vertelt u hoe ver u naar beneden moet drukken om de toets een signaal naar uw computer te laten sturen. Een toets met een veerweg van 4,0 mm en een bedieningspunt van 2,0 mm stuurt bijvoorbeeld een signaal naar uw computer wanneer deze slechts half is ingedrukt.

Wilt u kliktoetsen waarop u stil kunt typen wanneer u maar wilt? Kies een tactiele schakelaar die pas na het bedieningspunt klikt. Hiermee kunt u licht en stil typen, of de toetsen helemaal indrukken en zo vaak klikken als u wilt.

Typen mechanische toetsenbordschakelaars

De belangrijkste soorten toetsenbordschakelaars zijn lineair, voelbaar en klikkend, maar dat betekent niet dat er slechts drie soorten mechanische schakelaars zijn. Verschillende bedrijven maken compatibele schakelaars die in dezelfde toetsenborden en met dezelfde toetsen kunnen worden gebruikt, en sommige bedrijven maken tientallen verschillende soorten schakelaars.

Naast lineair, tactiel en clicky, worden schakelaars vaak gecategoriseerd als:

  • Quiet: Deze schakelaars maken een zeer minimaal geluid. Ze zijn meestal lineair omdat lineaire schakelaars van nature het stilst zijn, maar er zijn enkele tactiele opties.
  • Speed: Deze schakelaars zijn ontworpen voor snelheid. Ze worden snel geactiveerd, dus ze zijn geweldig om mee te gamen.
  • Optical: Deze schakelaars werken met licht. Wanneer u de toets indrukt, wordt de straal onderbroken (of wordt het op een andere manier gedetecteerd door het licht) en stuurt het toetsenbord het 'druk'-signaal naar uw computer.

Deze termen worden allemaal gebruikt in combinatie met de belangrijkste soorten schakelaars. U kunt bijvoorbeeld een klikbare optische schakelaar of een lineaire snelheidsschakelaar krijgen. U kunt ook schakelaars vinden die twee of zelfs alle drie deze kenmerken combineren. Sommige lineaire schakelaars zijn bijvoorbeeld gebouwd voor zowel snelheid als stilte en lichten op.

Over het algemeen zijn stille schakelaars een goede optie als je in een kantooromgeving werkt of het klikken op toetsen vervelend vindt. Snelheidsschakelaars zijn de beste optie als je een serieuze gamer bent, maar ze kunnen ook handig zijn als je veel tijd besteedt aan typen. Optische schakelaars zijn puur voor esthetiek en werken alleen in toetsenborden die expliciet zijn ontworpen om de toetsen te laten oplichten.

Wat betekenen de verschillende kleurschakelaars?

Sleutelfabrikanten gebruiken kleuren om onderscheid te maken tussen verschillende soorten schakelaars. Een Cherry MX Red is bijvoorbeeld een schakelaar van het bedrijf Cherry, en die schakelaar heeft een rode steel. De Cherry Silent MX Red heeft een rode steel maar maakt geen klikgeluid, terwijl de Cherry MX Speed Silver schakelaar snel werkt en een zilveren steel heeft. Andere fabrikanten gebruiken kleuren zonder aanvullende voorwaarden, zoals de Kailh Gold.

Switch-kleurbetekenissen zijn niet altijd hetzelfde voor alle merken, maar sommige standaarddefinities omvatten:

  • Blue: dit zijn meestal klikschakelaars. Ze maken een zeer hoorbaar klikgeluid, dus ze zijn geweldig om te typen, maar werken niet altijd goed in kantoorsituaties.
  • Rood en geel: Dit zijn meestal lineaire schakelaars. Ze zorgen voor een soepele druk en geen klik of een zwak klikkend geluid. Ze maken meestal op zijn minst wat geluid, maar er zijn stille opties.
  • Brown: Dit zijn meestal voelbare schakelaars. Ze geven fysieke feedback wanneer u het activeringspunt bereikt. Ze zijn over het algemeen stiller dan echte klikschakelaars.
  • Silver: Dit zijn meestal lineaire schakelaars. Ze zijn gemaakt voor snelheid. Ze zijn geschikt voor gamers omdat elke druk op de knop minder tijd kost om te registreren.
  • Groen: Deze zijn meestal clicky en voelbaar. De bedieningskracht varieert van fabrikant tot fabrikant.
  • Black: Dit zijn meestal lineaire schakelaars. Ze vereisen iets meer kracht om te activeren dan de gemiddelde schakelaar.

Hoewel dit enkele van de meest voorkomende schakelaarkleuren zijn die veel bedrijven gebruiken, zijn er gevallen waarin dezelfde kleur verschillende dingen van verschillende fabrikanten kan betekenen. Bij het kiezen van een mechanisch schakelaartype is het belangrijk om bij de fabrikant na te vragen welk type schakelaar het is en hoeveel kracht er nodig is om te activeren om er zeker van te zijn dat u de juiste selecteert.

Wat is de beste schakelkleur voor een mechanisch toetsenbord?

De beste schakelkleur voor een mechanisch toetsenbord hangt af van hoe u het toetsenbord gebruikt. Het hangt ook af van de fabrikant van de schakelaars, omdat sommige fabrikanten verschillende kleurenschema's gebruiken.

Over het algemeen zijn rode schakelaars geschikt om te gamen omdat ze je helpen snel te reageren in snelle games zoals Fortnite, blauwe schakelaars zijn geweldig om te typen en bruine schakelaars zijn een middenweg. Groene schakelaars passen ook in het midden tussen gamen en typen, terwijl rode en gele schakelaars meestal goed zijn voor gamen.

In plaats van je volledig op de kleur te concentreren, is het een goed idee om te beslissen of je lineair, tactiel of clicky wilt, hoeveel ruis je wilt, hoe snel je wilt dat de schakelaar is en hoe hard je wilt druk erop.

Welke schakelaars zijn het beste voor een mechanisch toetsenbord?

De beste schakelaars voor een mechanisch toetsenbord zijn puur persoonlijke voorkeuren. En het hangt af van hoe en waar men het toetsenbord zal gebruiken. Tactiele schakelaars zijn het beste als je van fysieke feedback houdt tijdens het typen, maar geen luide klik wilt. Ze zijn ook goed in kantooromgevingen omdat ze meestal niet bijzonder luid zijn. Ze zijn ook goed voor gamen, dus tactiele schakelaars zijn voor de meeste mensen de beste middenwegoptie.

Serieuze gamers zouden lineaire schakelaars moeten overwegen, omdat ze snellere, nauwkeurigere invoer bieden. Clicky-toetsenborden en zelfs luide tactische toetsenborden bieden niet de beste game-ervaring. Clicky-toetsenborden zijn echter geweldig om te typen als u een toetsenbord wilt dat klinkt als een toetsenbord dat vroeger (vóór de dagen van membranen) was. Ze geven een mooie, bevredigende klik die je niet krijgt van de andere schakelstijlen.

Cherry is een van de beste switchfabrikanten, dus een Cherry MX-toetsenbord is een goede optie voor gamen en typen. Gateron-toetsen worden ook zeer gerespecteerd en Razer-schakelaars zijn ook geschikt. Greetech en Kailh zijn goedkopere opties die vergelijkbaar zijn met Cherry-switches en bieden een goed alternatief als je Cherry niet kunt betalen. Er zijn nu tientallen, zo niet honderden bedrijven die schakelaars maken, dus u kunt waarschijnlijk de perfecte voor u vinden.

FAQ

    Hoe verwijder ik mechanische toetsenbordschakelaars?

    De eenvoudigste manier om uw mechanische toetsenbordschakelaars te verwijderen en te vervangen, is door een hot-swappable toetsenbord te gebruiken met een keycap-trekker. Plaats het trekkergereedschap met zijn armen aan twee zijden van de sleutel en zorg ervoor dat de armen stevig onder twee zijden van de keycap zitten. Trek voorzichtig de keycaps eraf en trek de schakelaars eruit met het meegeleverde gereedschap, zorg ervoor dat u de lipjes eronder haakt en inknijpt. Plaats de nieuwe schakelaars en vervang vervolgens uw keycaps.

    Hoe maak ik mechanische toetsenbordschakelaars schoon?

    Om mechanische toetsenbordschakelaars schoon te maken, verwijdert u de toetsen. (Om het terugplaatsen gemakkelijker te maken, moet u eerst een foto maken.) Spuit perslucht in alle spleten en zorg ervoor dat het mondstuk uit de buurt van de schakelaars blijft. Gebruik een dunne nylon borstel om hardnekkig vuil te verwijderen en gebruik vervolgens een vochtige doek met een zachte reinigingsoplossing om elk deel van het toetsenbord dat u kunt bereiken zorgvuldig af te vegen.

    Waar kan ik mechanische toetsenbordschakelaars kopen?

    Koop mechanische toetsenbordschakelaars bij verschillende online verkooppunten, waaronder Amazon.com en de website Mechanical Keyboards.com. Je kunt ze ook kopen bij Best Buy en Staples.

Aanbevolen: