Razer Wolverine V2 Xbox Series X-S Controller Review: mechanische knoppen, triggervergrendelingen en meer

Inhoudsopgave:

Razer Wolverine V2 Xbox Series X-S Controller Review: mechanische knoppen, triggervergrendelingen en meer
Razer Wolverine V2 Xbox Series X-S Controller Review: mechanische knoppen, triggervergrendelingen en meer
Anonim

Razer Wolverine V2 Xbox Series X|S-controller

Als je op zoek bent naar een bedrade controller met hoge prestaties en de ruimte in je budget hebt, kan de Razer Wolverine V2-controller je game naar een hoger niveau tillen.

Razer Wolverine V2 Xbox Series X|S-controller

Image
Image

Razer heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen, die hij terugstuurde na zijn grondige evaluatie. Lees verder voor zijn volledige mening.

De Razer Wolverine V2 is de eerste Razer-controller voor Xbox Series X|S, en hij heeft veel van dezelfde functies die de Wolverine-lijn in het verleden zo populair maakten op Xbox One en pc. Het upgradet de rubberen dome-schakelaars in de standaard Xbox Series X|S-controller met klikbare mechanische schakelaars, brengt de triggervergrendelingen en extra bumperknoppen terug die te vinden waren in eerdere Wolverine-controllers, en stelt u in staat om knoppen eenvoudig opnieuw toe te wijzen met behulp van een app op uw console of PC.

Ik ben een grote fan van de Xbox One S-controller sinds hij voor het eerst uitkwam, en ik vind de Xbox Series X|S-controller ook erg leuk. Ik heb die echter een paar dagen opzij gezet, zodat ik wat speeltijd van hoge kwaliteit kon krijgen met een Razer Wolverine V2. Ik heb ongeveer vijftien uur besteed aan games zoals Dirt 5 op mijn Xbox Series S en Genshin Impact op mijn pc om te zien of de Wolverine V2 echt de toegangsprijs waard is, het testen van de opnieuw toewijsbare knoppen, de triggervergrendelingen, instelbare thumbstick-gevoeligheid, D -padnauwkeurigheid en meer.

Image
Image

Ontwerp en knoppen: minder overbouwd dan eerdere Wolverine-controllers

Razer Wolverine-controllers staan bekend om een paar dingen, waaronder flitsende chroma-verlichting, overal knoppen, geweldige thumbsticks en nauwkeurige mechanische knoppen. Razer lijkt echter terug te zijn gegaan naar de tekentafel voor de Wolverine V2, omdat deze controller bijna ingetogen aanvoelt in vergelijking met zoiets als de Wolverine Ultimate of Wolverine Tournament Edition. De chroma-verlichting is verdwenen, net als de extra paddle-knoppen, en er zijn geen extra stukjes geplakt zoals de chatcontroller van de Wolverine Ultimate

De Razer Wolverine V2 heeft een soortgelijk profiel als de standaard Xbox Series X|S-controller, met meer afgeronde rubberen handgrepen en een iets andere plaatsing van de knoppen. De weergave- en menuknoppen zijn rondgedraaid zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn met je duimen, en de deelknop is verkleind en tussen de D-pad en de rechter thumbstick geplaatst. Een extra knop, die niet te vinden is op de standaardcontroller, is direct onder de deelknop geplaatst.

De thumbsticks staan iets verder uit elkaar dan de standaard Xbox Series X|S-controller, met de D-pad ook iets verder weg van de rechter thumbstick. Daardoor voelt de controller wat ruimer aan, maar het maakt het ook wat moeilijker om de D-pad met je rechterduim te bedienen in gevallen waar dat nodig is.

Image
Image

Achteraf is de Wolverine V2 dichter bij een standaard Xbox-controller dan eerdere versies van de hardware. De triggers en bumpers zijn gepositioneerd en gevormd zoals verwacht, met de toevoeging van M1- en M2-knoppen die gemakkelijk met de wijsvingers kunnen worden getikt. Dezelfde triggervergrendelingen als op oudere Wolverine-hardware zijn ook aanwezig, zodat u de worp van de triggers afzonderlijk kunt verminderen voor een nauwkeurigere en snellere werking. Er zijn geen paddles of extra knoppen, wat een beetje een teleurstelling is voor een Wolverine-controller.

Dit is een bedrade controller, dus er zit permanent een USB-kabel aan vast. De kabel is royaal van lengte, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het oppakken van een verlengkabel, tenzij uw televisie uitzonderlijk ver van uw zithoek staat. Struikelen en in de war raken is een heel andere zaak.

Het algehele uiterlijk van de controller is schoon en ingetogen in vergelijking met eerdere Wolverine-controllers, met een voornamelijk matzwarte afwerking en groene lijnen die de behuizing van de controller scheiden van de grepen. Er is een beetje een glanzend zwart gebied rond de Xbox-knop en de triggers, bumpers en M-knoppen zijn ook allemaal glanzend zwart. De gidsknop licht niet op zoals een standaard Xbox Series X|S-controller, maar de stroom wordt in plaats daarvan aangegeven door een langwerpige zachte witte LED in de voorkant van de controller.

“De thumbsticks voelen geweldig aan, en ze zijn goed gepositioneerd ten opzichte van de D-pad en gezichtsknoppen voor gemakkelijke toegang.

Comfort: Ligt goed in de hand

De Razer Wolverine V2 is een comfortabele controller. Het is qua vorm en grootte vergelijkbaar met de standaard Xbox Series X|S-controller, met een behuizing die misschien net iets breder is, en een comfortabel, zwaar gevoel ondanks het feit dat er geen batterijen of draadloze hardware in zitten.

De thumbsticks voelen geweldig aan en ze zijn goed gepositioneerd ten opzichte van de D-pad en gezichtsknoppen voor gemakkelijke toegang. De gedraaide weergave en menuknoppen zijn ook gemakkelijker te bereiken dan in de standaardconfiguratie, net als de M1- en M2-knoppen, die u gemakkelijk kunt aanraken zonder uw wijsvingers van de triggers te halen.

Image
Image

Mijn enige probleem met de configuratie is mogelijk meer een persoonlijk probleem dan wat dan ook, maar de breed geplaatste thumbsticks betekent dat de D-pad verder weg is van de rechter analoge stick dan een standaard Xbox Series X|S-controller of Xbox One S-controller. Dit is meestal geen probleem, maar ik wissel soms in een aangepaste klauwgreep waarmee ik de D-pad met mijn rechterduim kan raken terwijl ik de rechter trigger en gezichtsknop met mijn andere vingers bedient.

Bij het overvallen in FFXIV met de Razer Wolverine V2, reikte ik met mijn rechterduim om een D-pad-vaardigheid te activeren, terwijl ik mijn linkerduim op de linker thumbstick liet om de baas in positie te houden en door te gaan met de mechanica. In plaats van alleen maar te reiken, moest ik mijn hele hand draaien om mijn duim in positie te krijgen. Ik kon mijn cooldowns nog op tijd activeren, maar ik weet niet zeker of ik aan de extra beweging kan wennen of niet.

Voor degenen onder u die uitsluitend uw linkerduim op de D-pad gebruiken, zult u merken dat de positionering van de D-pad uitstekend is, en het is ook redelijk comfortabel in gebruik. Het is een standaard plus-stijl knop, in tegenstelling tot de vier-afzonderlijke knoppen-stijl in de Wolverine Ultimate, maar het is zo nauwkeurig en responsief als een D-pad kan krijgen.

“De gevoeligheidskoppelingsfunctie is enorm voor games waarbij je zowel snel moet bewegen als nauwkeurig moet richten.

Configuratieproces en software: werkt direct uit de doos, maar je hebt een app nodig om er het maximale uit te halen

De Razer Wolverine V2 werkt direct uit de doos wanneer je hem aansluit op een Xbox Series S of Series X, en je kunt hem ook aansluiten en spelen op je pc. Als je echter het maximale uit de controller wilt halen, moet je de configurator-app downloaden. Deze app is gratis te downloaden op zowel Xbox Series X|S als pc en werkt op beide platforms op dezelfde manier.

Als je de Razer-controllerconfiguratie-app gebruikt, kun je een aantal verschillende profielen maken om voor verschillende mensen of verschillende games te gebruiken. Configuratie-opties omvatten het wijzigen van wat verschillende knoppen doen, het wijzigen van het niveau van forcefeedback en de gevoeligheid van de thumbstick. Als u ervoor kiest om de gevoeligheid van de thumbstick aan te passen, kunt u ook de gevoeligheidskoppelingsfunctie instellen. Hiermee kun je een knop toewijzen om de gevoeligheid van de thumbstick te verhogen of te verlagen, zodat je kunt wisselen tussen snelle, responsieve thumbsticks voor beweging en nauwkeurige bewegingen voor richten.

Vreemd genoeg leek er geen manier te zijn om een functie toe te wijzen aan de extra gezichtsknop of de opnameknop in de pc-app. De app herkende zeker welke controller ik had aangesloten, dus ik kan alleen maar aannemen dat functionaliteit nog niet is toegevoegd.

Image
Image

Prestaties/Duurzaamheid: de mechanische schakelaars zijn gebouwd om lang mee te gaan en werken feilloos

De Razer Wolverine V2 is misschien niet zo flitsend als eerdere versies van de hardware en heeft misschien niet zoveel extra knoppen, maar het is nog steeds duidelijk een krachtige controller.

De gevoeligheidskoppelingsfunctie is enorm voor games waarbij je zowel snel moet bewegen als nauwkeurig moet richten. Ik herinner me dat ik games speelde zoals Team Fortress 2 en Monday Night Combat op pc met een controller met thumbstick-gevoeligheid die tot een belachelijk niveau werd opgevoerd in een poging om muis- en toetsenbordgebruikers bij te houden, resulterend in de snelle beweging van een muis met absoluut niets van de precisie. De gevoeligheidskoppeling is een enorme hulp op dat gebied, waardoor je in een oogwenk kunt wisselen tussen je cursor in een flits in de buurt van iemands hoofd brengen en vervolgens nauwkeurig op nul zetten.

De trigger-stopschakelaars zijn een ander enorm hulpmiddel voor de prestaties in bepaalde games. In plaats van de trekker helemaal naar beneden te halen om te vuren en kostbare fracties van een seconde te verspillen, kun je met de trekker-stopschakelaars bijna schieten zodra je begint te trekken. In snelle games zoals Fortnite kunnen die fracties van een seconde het verschil maken in de wereld.

In tegenstelling tot de meeste controllers, waaronder de Xbox Series X|S-controller en zelfs Elite Xbox-controllers van de laatste generatie, gebruikt de Wolverine V2 geen goedkope rubberen knoppen. Rubberen knoppen gaan na verloop van tijd kapot, en ze kunnen ook warm worden en gaan plakken tijdens langdurige gameplay-sessies. De Wolverine V2 maakt gebruik van mechanische schakelaars, wat resulteert in een aangenaam klikgevoel, nauwkeurige activering en een langere levensduur.

“De Wolverine V2 maakt gebruik van mechanische schakelaars, wat resulteert in een aangenaam klikgevoel, nauwkeurige activering en een langere levensduur.

Prijs: een beetje hoog voor een bedrade controller

Met een adviesprijs van $ 100 is de Razer Wolverine V2 goedkoper dan eerdere Wolverine-controllers, maar feit is dat hij niet draadloos is. Voor een bedrade controller is dit een behoorlijk forse prijs. Je beta alt voor kwaliteit, en de Wolverine V2 is duidelijk een apparaat van hoge kwaliteit, maar het is een beetje moeilijk te verkopen als je een officiële draadloze Xbox Series X|S-controller kunt kopen voor ongeveer $ 65.

Image
Image

Razer Wolverine V2 vs. Xbox Series X|S-controller

De standaard Xbox Series X|S-controller, technisch bekend als de Xbox Wireless Controller, is een geweldige optie voor zowel je console als pc. Het heeft alles wat de Xbox One S-controller geweldig maakte, met meer grip en een verbeterde D-pad, met een adviesprijs van $60.

De Razer Wolverine V2 is niet draadloos en is ook aanzienlijk duurder. Het is echter in bijna alle opzichten een upgrade ten opzichte van de standaard Xbox Series X|S-controller. Het heeft een paar extra knoppen, stelt je in staat om de gevoeligheid van je thumbstick direct aan te passen, vervangt de getextureerde handgrepen door rubberen handgrepen en heeft zelfs sterkere forcefeedback die je naar wens kunt aanpassen.

Als draadloos een absolute noodzaak is, dan is de Wolverine V2 niet jouw controller. Als het je niet kan schelen, of als je de voorkeur geeft aan een bedrade controller, dan is de Wolverine V2 een enorme upgrade en absoluut de extra prijs waard.

Als je van mechanische schakelaars houdt, zul je deze controller geweldig vinden

De Razer Wolverine V2 is een grote verbetering ten opzichte van een al geweldige standaard Xbox Series X|S-controller, en je kunt hem zowel op je Xbox Series X of S als op je pc gebruiken. Handige functies zoals de gevoeligheidskoppeling en triggerstops geven je misschien net het concurrentievoordeel dat je nodig hebt, terwijl mechanische schakelaars zorgen voor een zeer nauwkeurige ervaring en een over het algemeen duurzamer product. Als je een bedrade controller niet erg vindt, is de Wolverine V2 een grote upgrade.

Specs

  • Productnaam Wolverine V2 Xbox Series X|S-controller
  • Product Merk Razer
  • UPC Rz0603560100R3U1
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 9,6 oz.
  • Productafmetingen 8,5 x 7,95 x 3,23 inch.
  • Kleur Zwart/Groen
  • Garantie 1 jaar
  • Bedraad/Draadloos Bedraad
  • Verwijderbare kabel Nee
  • Kabellengte 9,8 voet
  • Batterijlevensduur n.v.t.
  • Ingangen/uitgangen 3,5 mm audio-aansluiting
  • Bluetooth Nee
  • Compatibiliteit Xbox Series X|S

Aanbevolen: