Wat is Skype en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Skype en hoe werkt het?
Wat is Skype en hoe werkt het?
Anonim

Skype is een VoIP-service waarmee mensen gratis spraak- en videogesprekken kunnen voeren en ontvangen via internet met behulp van een computer, webbrowser of mobiele telefoon. VoIP (Voice over Internet Protocol) maakt communicatie mogelijk die de standaardmethoden van vaste lijnen en mobiele abonnementen omzeilt.

Of je nu vanuit huis werkt of op zoek bent naar een manier om met anderen te chatten via video, Skype heeft de traditionele barrières voor communicatie doorbroken. Naast chatten met mensen in je in-app-contacten, kun je het ook gebruiken om internationaal te bellen. Als de persoon met wie je praat ook een Skype-account gebruikt, kost het praten met die persoon niets extra's. Tegen een toeslag kunt u echter uw niet-Skype-contacten bellen en sms'en op hun mobiele telefoons.

Image
Image

De geschiedenis van Skype

Skype debuteerde in 2003 in de begindagen van VoIP. Het eigendom veranderde een paar keer van eigenaar voordat Microsoft het in 2011 verwierf.

Skype is niet langer de meest populaire VoIP omdat communicatie mobiel is geworden. Andere apps zoals WhatsApp en Viber zijn succesvoller op mobiele apparaten dan Skype.

Skype-diensten

Skype biedt een verscheidenheid aan diensten voor zakelijke, persoonlijke en creatieve behoeften, waaronder de volgende:

  • Ontmoet Nu: Voor het maken en delen van vergaderingen. U klikt op een knop, die de sessie maakt en u een deelbare link geeft die u naar de mensen kunt sturen met wie u wilt praten.
  • Skype Manager: helpt u bij het toewijzen van tegoeden (gebruikt om niet-Skype-oproepen te plaatsen) en om te bepalen welke functies beschikbaar zijn voor de leden van uw bedrijf of huishouden.
  • Skype met Alexa: hiermee kunt u Skype gebruiken met Alexa, de digitale assistent die bij Amazon Echo-apparaten wordt geleverd.
  • Skype met Outlook: hiermee kunt u Skype gebruiken zonder uw Postvak IN te verlaten.

Skype's Premium-abonnement biedt extra functies en verbeteringen, met krachtige cloudgebaseerde bedrijfsoplossingen. De complexe, geavanceerde back-end-engines kunnen zelfs grote organisaties van brandstof voorzien.

Image
Image

Apps

Skype was oorspronkelijk een aparte app die alleen beschikbaar was voor Mac- en Windows-computers. Tegenwoordig heeft het sterke apps voor iOS, Android en andere veelvoorkomende mobiele platforms. Skype op het web biedt toegang tot dezelfde functies die beschikbaar zijn in de zelfstandige versies.

Image
Image

Opmerkelijke kenmerken van Skype

Skype is rijk aan functies en blijft innoveren. Hier zijn enkele nuttige dingen die u met de software kunt doen:

  • Skype Translate: voer gesprekken in verschillende talen en begrijp elkaar terwijl de app het in re altime verta alt.
  • End-to-end encryptie: Praat en ontmoet anderen zonder je zorgen te maken dat ongewenste bezoekers je oproep onderscheppen.
  • Scherm delen: deel uw bureaublad om te helpen met productiviteit, training en probleemoplossing.
  • Live ondertitels: bekijk een re altime transcript op het scherm.

Aanbevolen: