De 8 beste spraak-naar-tekstsoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste spraak-naar-tekstsoftware van 2022
De 8 beste spraak-naar-tekstsoftware van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Dragon Professional Individual

"Boordevol verschillende functies en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, is Dragon de gouden standaard voor spraakherkenningsprogramma's."

Beste voor Windows 11: Ingebouwd dictaat

"Voor een betrouwbare Windows talk-to-text-oplossing hoeft u niet eens ergens anders te zoeken, aangezien het nieuwste besturingssysteem van Microsoft er al een heeft"

Beste voor MacOS: Ingebouwd dictaat

"Het ingebouwde programma voor macOS maakt het omzetten van uw gesproken woorden naar tekst een wandeling in het park."

Beste voor ondernemingen: Dragon Professional Group

"Met de beste spraak-naar-tekstsoftware voor ondernemingen kunnen werknemers 3x sneller documentatie maken en een herkenningsnauwkeurigheid van 99%."

Beste met Virtual Assistant-functies: Braina

"Braina, aangedreven door kunstmatige intelligentie, is een unieke spraak-naar-tekstsoftware met uitgebreide functies voor virtuele assistenten."

Beste online: Google Voice Typing

"Alles wat je nodig hebt is een Google-account, Chrome-webbrowser en een betrouwbare internetverbinding."

Beste voor iOS: Ingebouwde dicteerfunctionaliteit

"Als je een betrouwbare spraak-naar-tekstoplossing voor je iPhone en iPad wilt, heb je er een die rechtstreeks in iOS is geïntegreerd."

Beste voor Android: Gboard Voice Typing

"Met Gboard kun je je stem voor alles gebruiken, van het schrijven van e-mails tot het beantwoorden van sms-berichten."

Beste algemeen: Dragon Professional Individual

Image
Image

Dragon is altijd de gouden standaard geweest voor spraakherkenningsprogramma's, wat ook nu nog het geval is. Dragon Professional Individual zit boordevol functies en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en is ontegensprekelijk de beste spraak-naar-tekst-software die er is. De spraakengine van de volgende generatie maakt gebruik van "Deep Learning"-technologie, waardoor het programma zich kan aanpassen aan de stem van de gebruiker en aan de omgevingsvariaties, zelfs wanneer deze dicteert.

Dankzij de functie "Slimme opmaakregels" kunnen gebruikers eenvoudig configureren hoe ze willen dat specifieke items (bijv. datums, telefoonnummers) worden weergegeven. Dankzij de geavanceerde personalisatiefuncties van Dragon Professional Individual kan het worden aangepast voor maximale efficiëntie en productiviteit. U kunt aangepaste woordenlijsten voor acroniemen en unieke bedrijfsspecifieke termen importeren of exporteren. Bovendien kunt u aangepaste spraakopdrachten configureren voor het snel invoegen van veelgebruikte inhoud (bijv. tekst, afbeeldingen) in documenten en zelfs tijdbesparende macro's maken om taken met meerdere stappen te automatiseren met eenvoudige spraakopdrachten.

Beste voor Windows 11: ingebouwd dictaat

Image
Image

Voor een betrouwbare Windows talk-to-text-oplossing hoeft u niet eens ergens anders te zoeken, aangezien het nieuwste besturingssysteem van Microsoft er al een heeft. Geïntroduceerd als onderdeel van de update van 5 oktober, stelt de verbeterde Dictation-functie je in staat om al je gedachten en ideeën vast te leggen met alleen je stem, snel en nauwkeurig. Omdat het diep in het besturingssysteem is geïntegreerd, werkt Dictation feilloos met zowat elk tekstveld in Windows 11. Om te beginnen, selecteert u een tekstveld (bijv. Microsoft Word-document, e-mailopstelvak), gebruikt u de "Windows"-logotoets met de "H"-toets om de dicteerwerkbalk te starten en te beginnen met spreken.

Je kunt de meeste letters, cijfers, leestekens en symbolen gemakkelijk dicteren door gewoon hun naam te zeggen (bijv.g. om $ in te voegen, zegt u "dollarteken"). Dicteren ondersteunt ook tal van spraakopdrachten waarmee u tekst kunt selecteren/bewerken, de cursor naar een opgegeven locatie kunt verplaatsen en meer. Windows 11 ondersteunt verschillende talen voor dicteren en uw computer moet verbonden zijn met internet en een werkende microfoon hebben om deze te gebruiken.

Beste voor MacOS: ingebouwd dictaat

Image
Image

De dicteerfunctie van Apple is ingebouwd in het desktopbesturingssysteem, er zijn geen oplossingen van derden nodig. Het ingebouwde programma voor macOS maakt het omzetten van uw gesproken woorden naar tekst een wandeling in het park.

Om dicteren in te stellen, gaat u naar Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Stembediening en selecteert u vervolgens 'Spraakbediening inschakelen'. Hier kunt u de dicteertaal selecteren en andere opties configureren. Dictation is een native onderdeel van het besturingssysteem en werkt goed met elk tekstveld in macOS.

Om het te gebruiken, plaatst u de cursor in een willekeurig tekstveld (bijv. Apple Pages-document, venster voor het opstellen van e-mail), drukt u tweemaal op de "Fn"-toets om te activeren en begint u te spreken. Aangezien deze functie de kenmerken van uw stem leert en zich aanpast aan uw accent, wordt deze beter bij langdurig gebruik. Dicteren ondersteunt meerdere spraakopdrachten voor alle standaardbewerkingen (bijv. tekst selecteren/opmaken, de cursor naar een specifieke positie verplaatsen, leestekens/symbolen invoeren), en u kunt ook uw eigen opdrachten maken.

Bekijk voor meer Mac-programma's onze gids voor de beste videobewerkingssoftware voor Macs en de beste Mac-desktoppublicatiesoftware.

Beste voor ondernemingen: Dragon Professional Group

Image
Image

Ontvang een gratis USB-headset bij aankoop van Dragon Home of Dragon Professional Individual met de code USB2022 bij het afrekenen.

Hoewel documentatie een cruciaal onderdeel is van de dagelijkse workflow van elke organisatie, kost het meestal veel kostbare tijd en middelen. Het hoeft echter niet zo te zijn, dankzij Dragon Professional Group. Met de beste spraak-naar-tekst-software voor ondernemingen kunnen werknemers 3x sneller documentatie maken (vergeleken met typen) en een herkenningsnauwkeurigheid van 99%. Dit wordt mogelijk gemaakt door de spraakengine van de volgende generatie, die gebruikmaakt van "Deep Learning"-technologie om een hoge herkenningsnauwkeurigheid te bereiken tijdens het dicteren, zelfs voor gebruikers met accenten of mensen die in open kantoorruimtes werken.

Dragon Professional Group maakt het ook eenvoudig om repetitieve taken te automatiseren en processen met meerdere stappen te stroomlijnen. U kunt aangepaste spraakopdrachten configureren, wat handig is bij het snel toevoegen van veelgebruikte items (bijv. handtekeningen) aan documenten. Met het systeem kunt u ook tijdbesparende macro's maken of branchespecifieke termen toevoegen aan de woordenschat van de software om deze met andere werknemers te delen.

Het programma wordt ook geleverd met "Nuance Management Center", een gecentraliseerde console voor gebruikersbeheer waarmee alles eenvoudig kan worden beheerd, van gebruikersprofielen tot aangepaste opdrachtdatabases.

Beste met Virtual Assistant-functies: Braina

Image
Image

Spraakherkenningsprogramma's zijn geweldig om je stem om te zetten in tekst, maar wat als je er ook een zou kunnen gebruiken om alarmen in te stellen en misschien zelfs bestanden op je computer te zoeken? Met Braina kun je precies dat doen en nog veel meer. Braina wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en is unieke spraak-naar-tekstsoftware met uitgebreide functies voor virtuele assistenten.

Met het multifunctionele programma kun je natuurlijke taalcommando's gebruiken om je computer te besturen en verschillende taken uit te voeren, allemaal vanuit een handige omgeving met één venster. Braina kan handig zijn bij het online zoeken naar informatie, het uitvoeren van complexe wiskundige berekeningen, het afspelen van uw favoriete liedjes, het maken van notities, het openen van specifieke bestanden/programma's/websites en het verkrijgen van weersinformatie.

Het ondersteunt ook aangepaste spraakopdrachten en macro's, waardoor het gemakkelijk is om repetitieve taken te automatiseren. Wat de spraak-naar-tekst-functionaliteit betreft, ondersteunt het programma spraakdictatie in meer dan 90 verschillende talen en accenten (bijv. Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Russisch, Japans), met een nauwkeurigheid tot 99%.

Beste online: Google Voice Typing

Image
Image

Google Documenten bevat veel functies, zoals samenwerking tussen meerdere gebruikers, compatibiliteit van add-ons en versiegeschiedenis. De op het web gebaseerde tekstverwerker ondersteunt echter ook Google's Voice Typing-functionaliteit, waardoor het een van de beste online spraak-naar-tekstoplossingen is die beschikbaar zijn. Het enige dat u nodig hebt, is een Google-account, een Chrome-webbrowser en een betrouwbare internetverbinding.

Om aan de slag te gaan met spraak-naar-tekst, opent u een document in Google Documenten en selecteert u 'Spraakgestuurd typen…' in het menu 'Extra'. Nadat u de browser toegang heeft gegeven tot de microfoon van uw computer, klikt u op het microfoonvak om te beginnen met spreken, en Voice Typing zet uw woorden in re altime om in tekst.

Voor de beste resultaten moet je duidelijk en in een gemiddeld tempo spreken. Met Google Voice Typing kunt u in veel talen dicteren (bijvoorbeeld Engels, Fins, Noors, Zweeds of Thais), en u kunt er een selecteren via het microfoonvak voordat u begint te spreken. Alle standaardbewerkingen, zoals het selecteren of bewerken van tekst, het toepassen van opmaak of het verplaatsen van de cursor naar een bepaald punt in het document, kunnen worden gedaan met spraakopdrachten.

Beste voor iOS: ingebouwde dicteerfunctionaliteit

Image
Image

Apple's iOS staat bekend om zijn out-of-the-box karakter. Alle functies van het mobiele besturingssysteem zijn gemakkelijk te gebruiken en spraakgestuurd typen is daarop geen uitzondering. Als je een betrouwbare spraak-naar-tekst-oplossing voor je iPhone en iPad wilt, heb je er een die rechtstreeks in iOS is geïntegreerd. De spraakdicteerfunctie is toegankelijk via het standaard iOS-toetsenbord en werkt uitstekend met apps die tekstinvoer accepteren. Met de spraak-naar-tekstfunctie van Apple kun je alles doen, van het opstellen van e-mails tot het maken van aantekeningen met je stem.

Om tekst in een app te dicteren, tik je op het microfoonpictogram op het iOS-toetsenbord en begin je te spreken. Wanneer u dicteert, wordt een geanimeerde golfvorm weergegeven om aan te geven dat uw spraak wordt verwerkt. Als er tijdens het dicteren fouten zijn, zoals spelfouten, kunnen deze handmatig worden verholpen. Dicteren in iOS werkt offline (voor geselecteerde talen) en er is ondersteuning voor spraakopdrachten voor de meeste bewerkingen (bijvoorbeeld tekst opmaken, leestekens toevoegen).

Beste voor Android: Gboard Voice Typing

Image
Image

Van de vele toetsenbord-apps die beschikbaar zijn voor Android, is Gboard misschien wel de meest populaire. Het toetsenbord van Google wordt geleverd met veel handige functies, zoals glijdend typen en eenhandige modus. Maar afgezien daarvan bevat het ook betrouwbare spraakherkenningsmogelijkheden. Je kunt je stem voor alles gebruiken, van het schrijven van e-mails tot het beantwoorden van sms-berichten, aangezien Gboard's Voice Typing werkt met elke Android-app die tekstinvoer accepteert. Om de functie te gebruiken, hoeft u alleen maar op het microfoonpictogram te tikken en te beginnen met dicteren wanneer "Spreek nu" wordt weergegeven.

Je kunt ook de functie Spraakgestuurd typen van Gboard gebruiken om woorden in elk document of bericht te vervangen. Selecteer hiervoor het doelwoord en tik op het microfoonpictogram. Zodra "Spreek nu" wordt weergegeven, zegt u het nieuwe woord om de bestaande term te vervangen. Gboard ondersteunt spraakdicteren in meerdere talen en kan ook offline worden gebruikt.

Ons proces

Onze schrijvers hebben 7 uren besteed aan het onderzoeken van de meest populaire spraak-naar-tekst-software op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 15 verschillende software in het algemeen, gescreende opties van 8 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 100 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 4 van de software zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: