Instagram voegt functies voor tekst-naar-spraak en stemeffecten toe aan rollen

Instagram voegt functies voor tekst-naar-spraak en stemeffecten toe aan rollen
Instagram voegt functies voor tekst-naar-spraak en stemeffecten toe aan rollen
Anonim

Instagram heeft tekst-naar-spraak- en stemeffecten toegevoegd aan de Reels-functie terwijl de rivaliteit met TikTok voortduurt.

Volgens Instagram zet tekst-naar-spraak een automatisch gegenereerde stem in om tekst hardop voor te lezen, wat een extra niveau van creativiteit toevoegt aan een Reels-bericht. Spraakeffecten, zoals de naam al doet vermoeden, stellen je in staat om audio of je stem te wijzigen met een filter na het opnemen van een Reel.

Image
Image

Op dit moment zijn de opties voor beide functies vrij beperkt. Tekst-naar-spraak heeft momenteel slechts twee beschikbare stemopties, terwijl stemeffecten worden gestart met vijf filters om mee te beginnen. Makers van rollen kunnen experimenteren met filters zoals Helium om hun stemmen hoog te maken of een diepe dreunende stem toe te voegen met het Giant-filter.

Creators kunnen er ook voor kiezen om te klinken als een omroeper, een zanger en een robot met het respectieve filter. De twee nieuwe creatieve tools worden momenteel uitgerold naar mobiele gebruikers van Instagram, maar er is geen melding gemaakt of Reels of een van de tools zijn weg zal vinden naar de desktopversie van de app.

Sinds de introductie op augustus 2020 heeft Instagram mensen ertoe aangezet om meer met Reels in contact te komen.

Image
Image

Het bedrijf is zo ver gegaan dat het het Reels Play-bonusprogramma heeft gecreëerd dat contante bonussen uitdeelt aan mensen om het creëren van Reels-berichten te stimuleren. Een bericht op Reddit liet zien dat Instagram iemand $ 35.000 bood om meer dan 58 miljoen views te krijgen als onderdeel van het programma.

Instagram zal TikTok moeten blijven inhalen terwijl de app zijn populaire toolset uitbreidt. Onlangs heeft TikTok zijn nieuwe samenwerking met Disney aangekondigd om tekst-naar-spraak voice-overs aan te bieden op basis van populaire personages zoals Chewbacca en C-3PO.

Aanbevolen: