Videoclips bewerken in Windows Movie Maker

Inhoudsopgave:

Videoclips bewerken in Windows Movie Maker
Videoclips bewerken in Windows Movie Maker
Anonim

Wat te weten

  • Videoclips importeren: Selecteer Video importeren links > kies videobestand > sleep naar storyboard om toe te voegen.
  • Geïmporteerde clips hernoemen: Dubbelklik op videotitel > voer een nieuwe naam in (probeer de inhoud te relateren) > druk op Enter.
  • Split clips: Verplaats de afspeelkop naar de gewenste splitslocatie > selecteer Split icon. Selecteer clips om samen te voegen en druk op Ctrl + M.

Dit artikel legt uit hoe je video's kunt bewerken in het Windows Movie Maker-programma.

Microsoft ondersteunt Windows Movie Maker niet meer. We hebben de onderstaande informatie achtergelaten voor archiveringsdoeleinden. Probeer in plaats daarvan een van deze alternatieven.

Video importeren om te bewerken

Voordat u begint met bewerken in Movie Maker, moet u enkele videoclips importeren.

Image
Image

Titel de videoclips

Over het algemeen slaat Windows Movie Maker uw geïmporteerde clips op met generieke titels. Je moet de clips hernoemen met titels die verwijzen naar hun inhoud. Dit maakt het gemakkelijker om specifieke scènes te vinden en houdt je project beter georganiseerd.

Om een videoclip te hernoemen, dubbelklikt u op de huidige titel. Hierdoor wordt de tekst gemarkeerd, die u kunt verwijderen en vervangen door de nieuwe titel.

Splits clips in afzonderlijke scènes

Windows Movie Maker doet meestal goed werk door scène-onderbrekingen in je video te identificeren en de video dienovereenkomstig op te splitsen in clips. Je zult echter af en toe eindigen met een clip die meer dan één scène bevat. Wanneer dit gebeurt, kunt u de clip in twee afzonderlijke scènes splitsen.

Als je een videoclip wilt splitsen, zoek je de afspeelkop bij het eerste frame na de scène-onderbreking. Klik op het pictogram Split of gebruik de sneltoets CTRL + L. Dit zal de originele videoclip in twee nieuwe delen.

Als je per ongeluk een clip in tweeën splitst, is het gemakkelijk om de originele, volledige videoclip te herstellen. Selecteer gewoon de twee nieuwe clips en klik op CTRL + M. En voila, de twee clips zijn weer één.

Bottom Line

Het splitsen van clips is ook een handige manier om ongewenste frames aan het begin of einde van een videoclip te verwijderen. Splits gewoon de clip om het deel te scheiden dat u al het andere wilt gebruiken. Dit creëert twee clips en je kunt degene die je niet wilt verwijderen.

Storyboard Jouw video

Zodra je je clips hebt opgeruimd en klaar bent om in de film te gaan, kun je alles in het storyboard rangschikken. Sleep de clips en zet ze neer in de volgorde waarin ze moeten verschijnen. U kunt een voorbeeld van uw film op de monitor bekijken en het is gemakkelijk om de clips opnieuw te rangschikken totdat u de volgorde van de film goed hebt.

Trim Clips in de tijdlijn

Nadat je je videoclips in het storyboard hebt gerangschikt, kun je besluiten dat je de tijdsduur wilt aanpassen dat sommige clips worden afgespeeld. Doe dit door de videoclips in de bewerkingstijdlijn bij te snijden.

Schakel eerst over van Storyboard naar Tijdlijn weergave. Plaats vervolgens uw cursor aan het begin of einde van de clip die u wilt aanpassen. Er verschijnt een rode pijl met de instructies klik en sleep om clip bij te snijden Sleep de pijl om het begin of einde van de clip weg te knippen. Wanneer u de muis loslaat, blijft het gemarkeerde gedeelte van de clip behouden en wordt de rest verwijderd.

Door je clips bij te snijden, kun je je video verfijnen zodat de scènes vloeiend in elkaar overlopen.

Beëindig je Movie Maker-video

Zodra je de videoclips hebt bewerkt, kun je de laatste hand leggen aan je film door muziek, titel, effecten en overgangen toe te voegen.

Aanbevolen: