Een netwerk vergeten op Windows 10

Inhoudsopgave:

Een netwerk vergeten op Windows 10
Een netwerk vergeten op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Startmenu > Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi > Beheer bekende netwerken. Selecteer het netwerk en kies Vergeet.
  • U kunt ook de netwerk- en internetinstellingen openen vanuit de taakbalk van Windows 10 of het actiecentrum.
  • Het wissen van een netwerkverbinding verwijdert geen downloads, webgeschiedenis, zoekgeschiedenis, browserextensies of bladwijzers.

Als wifi-netwerkconflicten het moeilijk maken om uw Windows 10-computer, laptop of tablet met internet te verbinden, kan het probleem worden opgelost door uw apparaat handmatig te dwingen een paar te vergeten en u online te krijgen.

Een netwerk vergeten op Windows 10

Wanneer je een Windows 10-apparaat een netwerk laat vergeten, verwijdert het in feite alle eerdere geschiedenis die je had met die verbinding en zorgt het ervoor dat je apparaat het behandelt als een volledig nieuw netwerk dat het nog nooit eerder heeft gebruikt.

Als je een internetverbinding vergeet, worden alle basisaanmeldingsgegevens die eraan verbonden zijn, zoals een wifi-gebruikersnaam en wachtwoord, verwijderd.

Als je een netwerkverbinding verbreekt, worden geen downloads, webgeschiedenis, zoekgeschiedenis, browserextensies of bladwijzers verwijderd. Dat soort informatie moet worden verwijderd vanuit Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Brave of elke andere internetbrowser die u gebruikt.

  1. Selecteer de Windows toets of Start om het Startmenu te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tandwielpictogram Instellingen om Instellingen te openen.

    Je kunt Instellingen ook openen door vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen op een aanraakapparaat en op Alle instellingen te tikken in het actiecentrum.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerk en internet in Windows-instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wi-Fi in het linkerdeelvenster van het venster Netwerk en internet.

    Image
    Image
  5. Selecteer Beheer bekende netwerken.

    Image
    Image
  6. Selecteer in de lijst met netwerken degene die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Vergeet.

    Er is geen bevestigingsstap bij het verwijderen van een internetverbinding. Zodra u op Forget klikt, wordt het netwerk onmiddellijk verwijderd.

    Image
    Image
  8. Die netwerkverbinding wordt verwijderd van uw Windows 10-apparaat.

Alternatieve manieren om netwerk- en internetinstellingen te openen op Windows 10

Hoewel de laatste stappen voor het verwijderen van een netwerk van een Windows 10-apparaat hetzelfde zijn, ongeacht welke methode u gebruikt, zijn er alternatieve manieren om naar de hierboven genoemde stappen voor netwerk- en internet- en wifi-instellingen te gaan.

  • Alternatieve methode 1: Zoek in de taakbalk van Windows 10, de horizontale balk met pictogrammen die langs de onderkant van het scherm loopt, het Wi-Fi-internetpictogram en klik er met de rechtermuisknop op met uw muis. Er verschijnt een snelkoppeling naar de Netwerk- en internetinstellingen. Klik daarop om rechtstreeks naar die pagina te gaan in de app Instellingen.
  • Alternatieve methode 2: Klik op het meldingspictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om het actiecentrum te openen en klik met de rechtermuisknop op het wifi-internetverbindingspictogram. Klik op Ga naar Instellingen om direct naar de Windows 10 Wi-Fi-instellingenpagina te gaan.
  • Alternatieve methode 3: Als uw Windows 10-apparaat een touchscreen heeft zoals de Surface-productlijn, veegt u vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen om het actiecentrum te openen en drukt u lang op het wifi-pictogram. Dit activeert dezelfde Ga naar Instellingen snelkoppeling als genoemd in de vorige methode. Tik erop om naar de wifi-instellingen van je apparaat te gaan.

Waarom mensen hun netwerken wissen op Windows 10

Hoewel er geen belangrijke redenen zijn om uw lijst met draadloze netwerken op een Windows 10-apparaat te wissen, zijn er een aantal situaties die mensen ertoe kunnen aanzetten een of twee netwerken te verwijderen.

  • Je ervaart netwerkconflicten. Soms, als je eerder verbinding hebt gemaakt met verschillende Wi-Fi-internetverbindingen binnen hetzelfde gebied, kan je Windows 10-apparaat verbinding blijven maken met het verkeerde netwerk. Als uw laptop bijvoorbeeld verbinding blijft maken met wifi vanuit het café aan de overkant van de weg in plaats van de snellere, veiligere in uw appartement, zou Windows 10 vergeten dat het netwerk van het café het probleem zou moeten oplossen.
  • Je gaat je apparaat aan iemand uitlenen. Als iemand anders van plan is uw Windows 10-computer een tijdje te lenen, kan het een goed idee zijn om uw draadloze netwerkgeschiedenis te wissen om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot uw internet. Dit kan met name handig zijn als u uw apparaat aan een van uw kinderen uitleent om bijvoorbeeld huiswerk te maken en u niet wilt dat ze verleid worden door Twitch, YouTube, Mixer, Facebook of andere online diensten.

Aanbevolen: