Een netwerk op Mac vergeten

Inhoudsopgave:

Een netwerk op Mac vergeten
Een netwerk op Mac vergeten
Anonim

Wat te weten

  • Klik op het Wi-Fi pictogram, selecteer Open netwerkvoorkeuren > Wi-Fi > Advanced, klik op het netwerk, klik op het minteken (-) en klik opOK.
  • Je kunt dit doen op elke Mac met MacOS.

Macs hebben de neiging om automatisch lid te worden van netwerken waarvan je ze nooit hebt gevraagd er deel van uit te maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een netwerk op uw Mac kunt vergeten.

Een wifi-netwerk op Mac vergeten

Het verwijderen of vergeten van een netwerk op de Mac is vrij eenvoudig, als je eenmaal weet waar je moet zoeken.

  1. Klik in de zoekerbalk bovenaan het scherm van uw Mac op het Wi-Fi-pictogram.

    Image
    Image
  2. Klik op Open netwerkvoorkeuren.

    Image
    Image

    Het is ook mogelijk om een netwerk te vergeten of te verwijderen via Systeemvoorkeuren. Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm van uw Mac en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren > Netwerk.

  3. Klik in de linkerzijbalk op Wi-Fi.

    Image
    Image
  4. Klik op Geavanceerd.

    Image
    Image
  5. Scroll door Voorkeursnetwerken om het netwerk te vinden dat u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  6. Klik op het netwerk en klik vervolgens op de minus (- ) om het te vergeten.

    Image
    Image

    Wilt u het netwerk niet verwijderen, maar ook niet automatisch deelnemen? Schakel het selectievakje naast de netwerknaam in en u kunt instellen dat uw Mac niet langer automatisch verbinding maakt met het netwerk wanneer deze binnen bereik is.

  7. Herhaal dit voor zoveel netwerken als je wilt verwijderen.

    Wilt u alle netwerken in één keer verwijderen? Druk op CMD+ A op uw toetsenbord om alles te selecteren en klik vervolgens op de minus (- ).

  8. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Hoe u zich opnieuw kunt aansluiten bij een vergeten wifi-netwerk

Als je eenmaal een wifi-netwerk bent vergeten, maakt je Mac niet meer automatisch verbinding met het netwerk. U kunt er echter gemakkelijk handmatig opnieuw aan deelnemen.

Als je binnen het bereik van het wifi-netwerk bent, klik je op de naam van het netwerk en voer je het wachtwoord in om opnieuw lid te worden. Je wordt nu automatisch lid van het netwerk elke keer dat je er binnen bereik bent.

Waarom u een wifi-netwerk moet wissen

Als je verbinding maakt met een wifi-netwerk op je Mac, wordt hij automatisch lid van dat draadloze netwerk telkens wanneer je binnen bereik bent. Dat is niet altijd zo handig als het klinkt.

Dit kunnen openbare wifi-plekken zijn, zoals je plaatselijke koffiebar of fastfoodrestaurant, maar ze kunnen ook in een plaatselijke bibliotheek of bij een vriend thuis zijn. Het is handig om verbinding te kunnen maken met deze openbare hotspots, maar het kan vervelend zijn als je Mac weer verbinding maakt met een netwerk waarmee je geen verbinding meer wilt maken.

Het is schoner om netwerken te verwijderen waarvan u niet van plan bent zich opnieuw aan te sluiten, en het is ook mogelijk veiliger (als het netwerk niet beveiligd is). Als u bijvoorbeeld wilt inloggen op uw internetbankieren, wilt u dit niet doen via een automatisch gekoppeld openbaar netwerk.

FAQ

    Hoe vergeet ik een netwerk op een Macbook?

    Als u een draadloos netwerk op uw mobiele Android-apparaat wilt vergeten, gaat u naar het startscherm en kiest u Instellingen. Kies in het menu Instellingen Wi-Fi. Houd vervolgens het te verwijderen Wi-Fi-netwerk ingedrukt en kies Vergeten.

Aanbevolen: