Retro-gamingconsoles kunnen het gezin samenbrengen

Inhoudsopgave:

Retro-gamingconsoles kunnen het gezin samenbrengen
Retro-gamingconsoles kunnen het gezin samenbrengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Evercade VS is een thuisconsole van $ 99 die echte vintage games speelt.
  • Vintage games zijn een geweldige manier om het gezin samen te laten spelen.
  • Als je al een Nintendo Switch hebt, bekijk dan het online SNES- en NES-abonnement.
Image
Image

Evercade VS is misschien wel de perfecte thuisconsole voor bijna iedereen.

Denk even aan videogames. Als je van ze houdt, speel je waarschijnlijk alleen of met gelijkgestemde vrienden. Maar wat als je wilt spelen met mensen die geen gamers zijn? Of familieleden die genieten van een snelle knaller van Super Stickman Golf op hun telefoon, maar weinig anders?

Dat is waar een retro-gerichte console zoals de Evercade VS binnenkomt. Het is een thuisconsole voor vier spelers die wordt aangesloten op de tv en waarmee je een heleboel oude console- en arcade-spellen kunt spelen. Het is niet helemaal hetzelfde als oma en opa verslaafd te maken aan Destiny, maar het is beter dan naar It's A Wonderful Life met hen te kijken deze feestdagen.

Perfect niet-draagbaar

De Evercade VS (beschikbaar in januari) is een vervolg op de originele draagbare Evercade, en ik zou zeggen dat de woonkamerversie met tv-aansluiting voor vier spelers een veel beter idee is dan de draagbare versie. Ten eerste moet je behoorlijk diep in games zitten om te springen voor een handheld die alleen jij kunt spelen, tenzij je hem voor je kinderen koopt. De meeste mensen krijgen hun retro en casual gaming-fix van hun telefoons, of misschien zelfs van hun Switch.

De Switch is waarschijnlijk de standaard favoriete gameconsole voor het hele gezin, dankzij de geweldige catalogus van SNES en nu Sega- en N64-titels. Met een thuisconsole kun je met maximaal vier mensen meedoen, en de rest van het gezin kan zien hoe ze het allemaal uitvechten op het grote scherm. Maar in tegenstelling tot de Switch kost de VS $ 99, en je kunt hem gebruiken met elke oude USB-controller, niet alleen met dure Switch-controllers.

Image
Image

Retro-games? Serieus?

Veel retro-games zijn leuk, totdat je ze begint te spelen. Een goed game-ontwerp is tijdloos, maar wat in de jaren tachtig of negentig doorging voor een goede game, houdt vandaag misschien niet op. Soms zijn die afbeeldingen zo primitief dat je er niet doorheen kunt kijken.

Andere keren zijn de spelmechanica zelf primitief op een manier die het tegenwoordig gewoon niet meer doet. Het is alsof je naar oude films kijkt met hun houten dialoog of naar oude tv-programma's met basisplots en verhaallijnen. We zijn tegenwoordig gewoon aan iets geavanceerders gewend, of het nu echt beter is of niet.

Maar een show als The Wire staat niet alleen vandaag de dag op maar is nog steeds beter dan de meeste huidige tv-programma's. Zulke spellen zijn er ook.

Misschien is de beste vintage game Nintendo's Super Mario World. De gepixelde 16-bits is niet gedateerd, deels omdat het de inspiratie is geworden voor veel hedendaagse games die het uiterlijk nabootsen, maar vooral omdat het zo goed ontworpen was. En het spel is nog steeds een waar genot om te spelen, net zo verslavend, leuk en lonend als elk ander modern spel.

Als je al een Switch bezit, bespaar dan het geld dat je zou uitgeven aan de Evercade VS en koop wat extra Switch-controllers voor bezoekers. Je hebt al toegang tot enkele van de beste games ooit gemaakt, precies daar in het Nintendo Switch Online-abonnement van $ 20 per jaar.

The Evercade

De Evercade is een witte, door USB gevoede plastic doos met HDMI-uitgang, vier USB-poorten voor controllers en een sleuf die dezelfde cartridges accepteert als de handheld-versie. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf achter de machine werkt samen met uitgevers van games om echte titels aan te bieden.

De Britse stamboom komt voor in veel uitstekende games van eigen bodem van ontwikkelaars zoals de Engelse Codemasters en The Bitmap Brothers, maar er zijn ook internationale klassiekers van Atari, Namco en vele anderen. De spellen komen in verzamelingen, dus elke cartridge heeft verschillende titels. Wie kan Ninja Golf vergeten of een spel dat zo minimaal is dat het gewoon Avontuur wordt genoemd?

Er is één ding om op te letten met vintage gamen, vooral als het om het gezin gaat: sommige van deze games zijn absurd, bijna onmogelijk moeilijk. Maar niet allemaal. Nintendo's originele Super Mario Kart is veel moeilijker dan de huidige Switch-versie, maar Super Mario World is perfect neergezet. Gelukkig geeft dit je als gamer in de familie een excuus om elke titel door te nemen om erachter te komen welke het meest geschikt zijn voor familieplezier.

Aanbevolen: