Hoe de taakbalk te verbergen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe de taakbalk te verbergen in Windows 11
Hoe de taakbalk te verbergen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Vanaf het bureaublad: Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbalkinstellingen > Taakbalkgedrag > Verberg de taakbalk.
  • Vanuit Windows-instellingen: selecteer Personalisatie > Taskbar > Taskbar-gedrag >De taakbalk automatisch verbergen.
  • Als de taakbalk niet wordt verborgen, probeer dan op elke app op de taakbalk te klikken of uw computer opnieuw op te starten.

Dit artikel legt uit hoe u de taakbalk in Windows 11 kunt verbergen.

Hoe verberg ik de taakbalk in Windows 11?

De taakbalk van Windows 11 bevindt zich standaard onder aan het scherm en bevat het menu Start, snelkoppelingen naar uw favoriete apps, actiecentrumpictogrammen en klikbare knoppen om tussen actieve apps te schakelen. Als je het gevoel hebt dat het te veel ruimte in beslag neemt, kun je het verbergen zodat het alleen verschijnt wanneer je het nodig hebt.

Zo verberg je de taakbalk in Windows 11:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbalkinstellingen.

    Image
    Image
  2. Klik op Taakbalkgedrag.

    Image
    Image
  3. Klik op het vakje naast De taakbalk automatisch verbergen.

    Image
    Image
  4. De taakbalk zal verdwijnen.

    Image
    Image
  5. Om de taakbalk terug te brengen, beweegt u uw muis naar de onderkant van het scherm.

    Image
    Image
  6. Als u uw muis van de onderkant van het scherm verwijdert, verdwijnt de taakbalk weer.

Waarom wordt mijn Windows-taakbalk niet verborgen?

Wanneer u de taakbalk in Windows 11 verbergt, kunnen verschillende dingen ervoor zorgen dat deze weer opduikt. Het is ontworpen om automatisch te verschijnen wanneer u uw muis naar de onderkant van het scherm beweegt, maar meldingen en apps kunnen er ook voor zorgen dat het verschijnt. Dus als je taakbalk zich niet verbergt wanneer het hoort, heeft een melding of app waarschijnlijk aandacht nodig.

Als je Windows 11-taakbalk niet verbergt, probeer dan deze oplossingen:

  • Controleer en wis je meldingen. U kunt toegang krijgen tot meldingen door op de uiterst rechtse hoek van de taakbalk te klikken. Als je meldingen hebt, klik en lees of wis ze en kijk of de taakbalk zich verbergt.
  • Controleer op apps die aandacht nodig hebben Sommige van uw apps hebben mogelijk toestemming om een waarschuwing op uw taakbalk te laten knipperen, waardoor de taakbalk ook zal verschijnen als deze verborgen is of deze behouden helemaal niet te verbergen. Klik op elke geopende app op je taakbalk en de taakbalk zou moeten verdwijnen nadat je hebt geklikt op degene die een waarschuwing geeft.
  • Sluit uw apps In sommige gevallen moet u uw apps mogelijk sluiten en opnieuw opstarten om de taakbalk te verbergen. Als je op elke app hebt geklikt en de taakbalk is niet verborgen, probeer dan al je geopende apps te sluiten. Als de taakbalk zich verbergt, kunt u uw apps een voor een opnieuw openen om te zien welke een probleem veroorzaakt.
  • Herstart Windows Verkenner. Als u de stappen in het vorige gedeelte hebt gevolgd en de taakbalk niet is verborgen, moet u Windows Verkenner mogelijk opnieuw opstarten. U kunt dat doen door Taakbeheer te openen, met de rechtermuisknop op Windows Explorer te klikken en op Restart te klikken.
  • Start uw computer opnieuw op. Als de taakbalk nog steeds niet wordt verborgen, zal het probleem meestal worden opgelost door uw computer opnieuw op te starten.

Bottom Line

Als je taakbalk niet verbergt wanneer je naar het volledige scherm gaat, komt dat omdat je de taakbalk niet hebt ingesteld om automatisch te verbergen. Volg de stappen uit het eerste gedeelte als je dat nog niet hebt gedaan en controleer vervolgens of de taakbalk nog steeds wordt weergegeven wanneer je in de modus Volledig scherm in een app bent. Als dit het geval is, controleer dan de oplossingen in het tweede gedeelte, want je hebt mogelijk een vastgelopen melding of app waardoor de taakbalk niet kan worden verborgen.

Waarom wordt de taakbalk niet weergegeven op mijn tweede monitor in Windows 11?

Als je een tweede monitor toevoegt in Windows en je scherm uitbreidt met aparte desktops op elke monitor, kun je kiezen waar je de taakbalk wilt laten verschijnen. U kunt de taakbalk bijvoorbeeld alleen op uw primaire monitor laten verschijnen of op beide. U kunt deze optie ook gebruiken met de optie verbergen, zodat de taakbalk op beide schermen kan worden verborgen. Wanneer u dat doet, kunt u de taakbalk op beide schermen omhoog trekken door uw muis naar de onderkant van dat scherm te bewegen.

Windows 11 heeft een probleem waarbij de taakbalk op de tweede monitor wordt verborgen als je deze instelt, maar dan weigert om op te duiken wanneer je je muis naar de onderkant van het scherm beweegt. In sommige gevallen komt dit door vastgezette apps. Als u de vastgezette pictogrammen verwijdert door er met de rechtermuisknop op te klikken en losmaken van taakbalk te selecteren, ziet u mogelijk dat de taakbalk weer correct functioneert.

FAQ

    Hoe maak ik de taakbalk transparant in Windows 11?

    U kunt Windows 11 aanpassen met de optie Personalisatie om de taakbalk transparant te maken. Ga naar Start > Instellingen > Personalisatie > Kleuren en toggle Transparantie-effecten naar Aan.

    Hoe krijg ik de volumemixer op mijn taakbalk ?

    Ga naar Windows-instellingen > Systeem > Geluid > Volume mixerWanneer het volumemixervenster wordt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram op de taakbalk en selecteert u Pin to taskbar U kunt het programma ook starten via de opdracht SndVol.exe, en zet dat dan vast op de taakbalk.

Aanbevolen: