Hoe de taakbalk in Windows 10 te verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe de taakbalk in Windows 10 te verbergen
Hoe de taakbalk in Windows 10 te verbergen
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk, selecteer Taakbalkinstellingen en stel de Taakbalk automatisch verbergen in opAan (blauw).
  • Verplaats de Windows-taakbalk naar de boven-, linker- of rechterkant van het scherm door erop te klikken en te slepen.
  • Verplaats de muiscursor naar de gebruikelijke locatie van de taakbalk op het scherm om toegang te krijgen tot de verborgen taakbalk.

Dit artikel legt uit hoe u de Windows-taakbalk kunt verbergen. De instructies in dit artikel zijn uitsluitend van toepassing op Windows 10.

Hoe de Windows 10 taakbalk te verbergen

Om de taakbalk tijdelijk uit te schakelen in Windows 10:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk en selecteer Taakbalkinstellingen.

    U kunt de Windows-taakbalk naar de boven-, linker- of rechterkant van het scherm verplaatsen door erop te klikken en te slepen. U kunt de taakbalk ook op zijn plaats vergrendelen.

    Image
    Image
  2. Stel de tuimelschakelaars in onder Verberg de taakbalk automatisch in bureaubladmodus en Verberg de taakbalk automatisch in tabletmodus tot Aan (blauw).

    Om de Windows-taakbalk te openen terwijl deze verborgen is, verplaatst u de muiscursor naar de gebruikelijke locatie van de taakbalk op het scherm. De taakbalk zou automatisch moeten verschijnen.

    Image
    Image

Windows groepeert pictogrammen die bij hetzelfde programma horen, maar u kunt groepering van taakbalkknoppen uitschakelen.

Wat is de Windows-taakbalk?

De Windows-taakbalk bevindt zich standaard onder aan het scherm en bevat snelkoppelingen naar verschillende functies en hulpmiddelen in Windows 10. U kunt de snelkoppelingen gebruiken om snel toegang te krijgen tot uw favoriete toepassingen, het Startmenu, een geïntegreerd zoekveld, een pictogram dat beschikbare Wi-Fi-netwerken weergeeft, en meer.

Hoewel het van pas komt, kan het voorkomen dat u de Windows-taakbalk wilt verbergen terwijl u een game speelt of een video bekijkt.

Aanbevolen: